Noutăți și comunicate

Satan Klaus Metal Party 4

18 decembrie 2010
Satan Klaus Metal Party 4
Sambata, 18 decembrie 2010, incepand cu ora 18:00 sunteti invitati in Cage Club (Bucuresti, N.Titulescu 171, aproape de Gara de Nord) la un eveniment Axa Valaha Productions: Satan Klaus Metal Party 4.

Pretul unui bilet este de 25 lei (primele 50 de bilete) / 35 lei.
www.myspace.com/coro_axa_valaha

Trupe invitate:

AGATHOCLES (grindcore / mincecore godfathers - Belgia)
www.agathocles.com

THE ARSON PROJECT (fast grindcore / hardcore crust - Suedia)
www.myspace.com/thearsonproject

PURGATORY (old school death metal - Germania)
www.purgatory666.de, www.myspace.com/purgatory666deathmetal

EUFOBIA (old school death thrash metal Bulgaria)
www.eufobia.com, www.myspace.com/eufobiacarnage

MEDIOCRACY (downtempo crustcore sludge Bucuresti, RO)
www.myspace.com/mediocracy

COPROSTASIS (fast grindcore punk Bulgaria)
www.myspace.com/coprostasis

DAYS BEFORE DISAPPEARANCE (deathcore / death metal Bucuresti, RO)
www.myspace.com/5dbd


Agathocles (grindcore Mol, Belgia) nu are nevoie de niciun fel de prezentare, in conditiile in care trupa belgiana se identifica in totalitate cu tot ceea ce inseamna grindcore old school, scena DIY, sunet de garaj si un numar impresionant de materiale lansate de-a lungul celor 25 de ani de cariera. Condusi de versatilul Jan AG, cel care a sustinut inca din 1985 ca "grindcore is protest" si si-a dedicat intreaga viata si activitate scenei independente, Agathocles au reusit sa lanseze pana in acest moment 3 albume full-lengh, al patrulea fiind deja gata de lansare la final de 2010, dar si-au gravat numele pentru totdeauna pe firmamentul scenei underground, fiind autorii a peste 100 de materiale in format 7"EP, impartind de mai multe ori aceste materiale cu trupe faimoase ca Nasum, Seven Minutes of Nausea sau Rot. Agathocles e trupa pe care ascultatorii de grindcore o urasc cu ardoare sau o iubesc neconditionat. De aceea decizia de a ii invita in cadrul celui mai underground festival autohton de club a fost luata fara ezitare, pentru ca fanii romani sa faca si ei parte din marea familie grindcore pe care Agathocles o viziteaza constant, in Europa, America de Suds sau Asia.

www.agathocles.com



The Arson Project (fast grindcore / hardcore Suedia), una dintre certele revelatii ale scenei scandinave in materie de grindcore complicat, brutal si rapid, beneficiarii unui contract cu Relapse Records in Statele Unite, unde tocmai au lansat un nou split EP alaturi de Noisefear, respectiv cu una dintre cele mai importante labeluri europene dedicate metalului carnivor, Power It Up, care a lansat mini-albumul de debut al suedezilor, vor incheia in Romania cel mai recent turneu european, o calatorie aventuroasa de aproape doua luni, alaturi de Abnormyndeffect din Republica Moldova, respective alaturi de Mediocracy pentru zona Balcanilor. Dupa mai bine de 40 de concerte, peste 15000 de kilometri parcursi si 10 tari in care trupa a concertat in acest turneu, The Arson Project vor lovi pentru prima data la Bucuresti, un recital intens, la minim 200 de bpm, o combinatie intre vechile materiale Nasum si versatilitatea Rotten Sound, plus un strop de groove hardcore.

www.myspace.com/thearsonproject



Purgatory (old school death metal Sachen, DE). Pentru cei care si-au dorit si au solicitat ca Satan Klaus Metal Party sa includa si o trupa de death metal, in egala masura old school si satanic, ei bine, aceasta problema s-a rezolvat in momentul in care am confirmat una dintre cele mai vechi, faimoase si reprezentative trupe din zona Saxoniei, cu o activitate de aproape 20 de ani, cinci albume de studio si mai multe EPuri si split EPuri, concertand intens peste tot in Europa de Vest, trupa cu care legendarul vocalist al olandezilor de la Asphyx a ales sa cante in calitate de invitat permanent la jumatatea ultimei decade. Influentati de tot ceea ce inseamna death metal old school, penduland intre vechile Morgoth, Asphyx si Sinister, cu un concept brutal si satanic, cei patru germani vor concerta pentru prima data in Romania in cadrul unui mini-tour, alaturi de concertul de la Bucuresti fiind de vazut la Oradea, respective Brasov.

www.myspace.com/purgatory666deathmetal, www.purgatory666.de



Eufobia (old school death thrash metal Sofia, BG) revine la Satan Klaus Metal Party, dupa ce au concertat in cadrul primei editii a festivalului, fiind de asemenea o prezenta constanta pe scenele din Romania, mai ales dupa lansarea noului lor album sub egida Axa Valaha Productions. Eufobia vine la Bucuresti pentru a prezenta noul lor material, varianta reinregistrata si imbogatita a debutului lor din 2005 "Cup of Mud". Pentru prima data la Bucuresti in formula de cvartet, alaturi de Niki (chitara), Steff (bass) si Blago (tobe) va evolua in calitate de chitarist solo Ivan, imprumutat permanent de la cea mai veche trupa death metal bulgara, Past Redemption. Dupa cele doua turnee din Balcani alaturi de Parricide, respectiv din vestul Europei alaturi de Krow, cei patru bulgari vor veni special la Bucuresti pentru a prezenta ultimul lor album "Insemination", dar si piese mai vechi sau mai noi care imbina death metalul de factura clasica cu certe influente techno-thrash, suprapuse unui concept bolnav, inedit, care aduce aminte de vechile albume Carcass sau de isteria noilor trupe porn grind.

www.myspace.com/eufobiacarnage, www.eufobia.com



Mediocracy (downtempo crustcore sludge Bucuresti, RO), revelatia undegroundului bucurestean in 2010, o aparitie fulgeratoare, un stil unic in Romania, cantonat pe coordonate crustcore, cu certe influente din zona crust grind scandinava gen Disfear, dar amestecate cu sonoritati stoner sludge ce amintesc de Eyehategod, cu o componenta ce include cinci muzicieni care au activat de-a lungul timpului in multe trupe valoroase din zona deathcore / metalcore / harcore, cu riffuri neobisnuite si un vocal nebun, alaturate unui concept radical din punct de vedere politic, Mediocracy vor completa line-up-ul unui festival nebun, care aduna din nou pe aceeasi scena cateva dintre cele mai valoroase trupe ale scenei subterane, un concert care readuce trupa acasa, dupa periplul balcanic pe care cei cinci crusteri bucuresteni il vor sustine incepand de joi, 10 decembrie, alaturi de The Arson Project in Bulgaria, Grecia, Turcia si Romania.

www.myspace.com/mediocracy



Coprostasis (fast grindcore punk Sofia, BG), cei ce se autointituleaza membri ai copromafiei, trio incendiar penduland isteric intre grindcore old school amintind de primele albume Napalm Death, punk hardcore a la Cro Mags, cantat in mare viteza si groove metalic, vor reveni in Romania dupa prestatia incediara, la propriu si la figurat, din vara anului trecut, cand au inspaimantat Constanta. Autori ai unui album de debut excelent, lansat cu ajutorul labelului local Distributor of Pain si intitulat sugestiv "35 Minutes of Skull Smash Terror Metal", cei trei bulgari din capitala Bulgariei se vor produce pentru prima data pe scena bucuresteana, alaturi de trupa lor favorita, Agathocles.

www.myspace.com/coprostasis



Days Before Disappearance (deathcore / death metal Bucuresti, RO). Pentru ca cea de-a patra aparitie a lui Mos Gerila metalist trebuia sa aiba un opening act, si pentru ca DBD a rupt la precedentul concert din Cage Club, cu ocazia lansarii albumului Spiritual Ravishment, decizia a fost simpla, in conditiile in care Days Before Disappearance este una dintre cele mai energetice tinere trupe ale scenei bucurestene. Puternic influentati de isteria si viteza grindcore, dar si de riffurile clasice de death metal sau de groove-ul hardcore, deocamdata fara niciun material lansat oficial, dar cu multiple aparitii live de-a lungul timpului, DBD este trupa care va incinge spiritele la debutul celei de-a patra editii de Satan Klaus.

www.myspace.com/5dbd


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top