Noutăți și comunicate

SYMPHONICITIES - noul album Sting se va lansa in aceasta vara

6 iulie 2010
SYMPHONICITIES - noul album Sting se va lansa in aceasta vara
Live Nation a anuntat ca Sting, acompaniat de Royal Philharmonic Concert Orchestra, isi va extinde turneul mondial cu aparitii in Europa si Marea Britanie in aceasta toamna. Turneul Symphonicity, lansat pe 2 iunie 2010 la Vancouver, urmat apoi de concerte sold out in toata America de Nord de-a lungul verii, va da publicului ocazia sa asculte cele mai mari hit-uri ale artistului reinterpretate pentru stilul simfonic. Royal Philharmonic Concert Orchestra va fi dirijata de Mestrul Steven Mercurio (Pavarotti, Bocelli).

Turneul european va incepe pe 3 septembrie 2010 la Konserthus din Oslo, urmat de prestatia de pe 5 septembrie 2010 de la Teatrul Regal din Copenhaga. Pe 5 octombrie 2010 Sting si Northern Simfonia Orchestra vor sustine un concert special la The Sage Gateshead. Au fost deasemenea anuntate prestatii live si in alte locatii de renume precum Royal Albert Hall din Londra pe 1 octombrie 2010, Teatrul Verdi din Florenta pe 25 octombrie 2010, Teatrul Arcimboldi din Milano pe 2 noiembrie 2010 si Santa Cecilia in Roma pe 10 noiembrie 2010. In plus, in septembrie turneul se va opri si in Stockholm, Helsinki, Berlin, Koln si Paris, urmat de concerte in Dublin, Nantes, Antwerp, Hamburg, Frankfurt si Stuttgart in luna octombrie, incheind cu Ventia si Torino in noiembrie.

Dupa o cariera de neegalat ce a produs numeroase albume rasplatite cu discul de platina, o colectie impresionanta de piese ajunse number one, vanzari globale de peste 100 de milioane de discuri, cele mai renumite hit-uri ale lui Sting vor fi acum reinterpretate cu o noua orchestratie realizata de Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin si Nicola Tescari. Playlist-ul realizat special pentru acest turneu va include piese clasice ca "Roxanne", "Next To You, " "Every Little Thing She Does Is Magic" si "Every Breath You Take, " alaturi de hit-uri ale caierei sale solo "Englishman in New York, " "Fragile, " "Russians, " "If I Ever Lose My Faith in You, " "Fields of Gold, " si "Desert Rose."

Pentru a sustine mult asteptatul turneu mondial al lui Sting, Deutsche Gramophon va lansa CD-ul Symphonicities in aceasta vara. Noul album de studio va fi o continuare a experientei live, astfel ca primul single, "Evey Little Thing She Does Is Magic" a fost lansat digital pe 24 mai. In plus, pe acest material exceptional se regasesc si hit-uri ale trupei Police, precum "Roxanne" si "Next To You", precum si piese din cariera solo a lui Sting cum ar fi "Englishman in New York, " "I Burn for You, " "Why Should I Cry for You" si "She s Too Good For Me". Symphonicities este produs de Rob Mathes si Sting si mixat de Elliot Scheiner (Steely Dan, Fleetwood Mac) si Claudius Mittendorfer (Interpol, Franz Ferdinand).

Interesul lui Sting in a colabora cu o orchestra a inceput in 2008 dupa ce a fost invitat sa cante alaturi de legendara Chicago Symphony Orchestra. Dupa ce a remixat si aranjat piese din vastul sau repertoriu, Sting s-a alaturat orchestrei pentru un concert ce s-a transformat intr-o experienta unica pentru el. Nerabdator sa exploreze noi potentiale colaborari cu muzica simfonica, Sting a fost extrem de incantat atunci cand Orchestra din Philadelphia l-a invitat sa i se alature pentru a sarbatori cea de-a 153-a aniversare a Academiei de Muzica.

"Cele doua momente in care am cantat alaturi de orchestrele din Chicago si Philadelphia au fost o adevarata onoare pentru mine. Sunt extrem de incatat de aceasta noua oportunitate de a merge in turneu alaturi de Royal Philharmonic Concert Orchestra, putand astfel sa intru pe un nou teritoriu si sa il explorez si sa reinventez piese care au reprezentat pilonul concertelor mele live de-a lungul a mai mult de treizeci de ani", a declarat Sting.

Royal Philharmonic Concert Orchestra a mai colaborat in trecut cu artisti de renume international de la maestrii muzicii clasice Andrea Bocelli, Bryn Terfel, Renee Fleming, Kiri Te Kanawa si regretatul Luciano Pavarotti, pana la Burt Bacharach, George Benson, Michel Legrand, Diana Krall, Tina Turner si Randy Newman. Orchestra alcatuita din 45 de instrumentisti ii va fi alaturi lui Sting in toate cele 45 de concerte sustinute in America de Nord.

Lui Sting i se va alatura si cvartetul alcatuit din Dominic Miller (chitaristul lui Sting), David Cossin (un percutionist de renume specializat in muzica experimentala si membru al Bang on a Can All-Stars), Jo Lawry (vocalist) si Ira Coleman (basist).

Prima aventura a lui Sting pe taramul muzicii clasice a inceput cu albumul sau de succes, "Songs from the Labyrinth" ce a reprezentat de fapt o reintrepretare la lauta a muzicii din secolul al XVI-lea a compozitorului John Dowland, lansat in 2006 la Deutsche Grammophon. Dupa ce a incheiat turneul de succes alaturi de Police, Sting s-a intors la vechea sa pasiune de a uni genuri muzicale diverse in cel mai recent material al sau, "If On A Winter's Night..." care a debutat pe primul loc in Topul de muzica clasica Billboard.

Turneul este realizat de Live Nation si produs de RZO Entertainment Inc in asociatie cu Universal Music Classical Management & Productions si prezentat de Xerox.

"Suntem onorati sa luam parte la acest turneu unic pe care Sting il va intreprinde in intreaga lume", a declarat Arthur Fogel (CEO/Chairman Live Nation Global Touring).

"Orchestratia combinata cu abilitatile extraordinare de compozitor si interpret ale lui Sting, vor avea cu siguranta ca rezultat o seara de muzica magica".

"Sponsorizarea noastra la nivel global pentru turneul din 2010 al lui Sting ofera companiei Xerox nu doar oportunitatea de a sublinia talentul nemarginit al lui Sting, dar si ce inseamna de fapt entertainment-ul"a declarat Christa Carone, vice presedinte, Marketing and Communications, Xerox. "Orice lucru pentru a fi exceptional depinde foarte tare si de ce se intampla in spatele scenei, iar Xerox joaca rolul orchestratorului pentru clientii sai. Tehnologia si serviciile noastre vor sustine turneul astfel incat cei implicati sa se poate concentra asupra a ceea ce este cu adevarat important: sa ofere fanilor lui Sting din intreaga lume o seara magica de muzica".


Noul album Sting, SYMPHONICITIES, se va lansa in aceasta vara la Deutsche Grammophon.

Sursa : Universal MusicRomania , www.umusic.ro


Evenimente recomandate

Top