Noutăți și comunicate

SIbienii de la E-An-Na vor reprezenta Romania in finala de la Wacken Open Air

26 iunie 2017
SIbienii de la E-An-Na vor reprezenta Romania in finala de la Wacken Open Air
Joi, 22 iunie 2017, s-a desfășurat la Sibiu Finala Națională a concursului Wacken Metal Battle. Cele patru trupe ajunse în această fază a competiției au fost Saddayah (Ploiești), Guerrillas (Cluj-Napoca), E-An-Na (Sibiu) și Divided by Perception (Cluj-Napoca). În urma jurizării, câștigătoarea finalei naționale, și trupa care vor reprezenta țara noastră în finala internațională din Germania, a fost desemnată formația sibiană E-An-Na.



”Åžtim că o să fie o experiență de neuitat, aici nu e loc de dubiu. Pentru noi atât finala de la Sibiu cât și semifinala din București au fost extraordinare. La ambele ne-am simțit bine, fiindcă le-am tratat ca pe niște concerte obișnuite, nu ca pe un concurs. O să ne pregătim intens pentru finala internațională de la Wacken și o să încercăm să arătăm - și acolo - ce știm și iubim noi să facem cel mai mult. Sunt convins că lumea o să rezoneze cu noi” a declarat Andrei Oltean, vocea trupei E-An-Na.

Formația E-An-Na s-a înființat în 2014, fiind la acea dată formată din Andrei (voce & instrumente tradiționale) și Ovidiu (chitară). Pe parcurs li s-au alăturat Alexandru Giurgeca (chitară, mandolină), Dragoș Berția (bass), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape) și Roxana Amarandi Pomohaci (vioară, voce). Trupa a înregistrat până în acest moment 4 single-uri și un EP, producții discografice care au fost primite foarte bine de către public. A concertat la festivaluri importante în anul 2016, fiind trupa românească cu cea mai mare activitate (peste 50 de concerte). E-An-Na participat și la turneele ‘’Jocurile Jienei’’, turneul național ‘’Folkcore Detour’’ și turneul internațional ‘’New Wave of Folk Metal 2017’’.

Juriul finalei de la Sibiu a fost compus din Richard Constantinidi (director Global Battle of the Baands România), Horațiu Dâncu (președinte Transilvania rock Society), Bogdan Feldman (Wacken Metal Battle România), Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle România) și publicul – care a avut drept de vot și fost considerat un membru al juriului. ”A fost - cu siguranță - un eveniment de neuitat pentru publicul sibian. Toate cele patru trupe ajunse în finală au dovedit că merită să reprezinte metal-ul autohton. Din păcate doar o formație poate merge mai departe, în finala internațională din Germania, iar anul acesta – pentru prima data în istoria concursului – România va fi reprezentată de o trupă din Sibiu. Sunt convins că, în finala internațională trupa E-an-Na va fi apreciată de mulți dintre cei 75.000 de participanți la festivalul Wacken Open Air și mai ales de juriul concursului” a declarat Laurențiu Străuț, promoterul Wacken Metal Battle România.

În finala internațională a concursului E-An-Na va concura cu formații din peste 30 de țări de pe întreg mapamondul. Evenimentul se va desfășura în cadrul celui mai mare festival de metal din lume: Wacken Open Air (Germania), în perioada 2 - 4 august 2017.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top