Noutăți și comunicate

Release party Manowar – Kings Of Metal MMXIV pe 7 mai la Silver Church

7 mai 2014
Release party Manowar – Kings Of Metal MMXIV pe 7 mai la Silver Church
Aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului Kings Of Metal al trupei Manowar, o piatra de hotar in istoria genului, nu poate trece neobservata! Formatia a marcat-o prin lansarea unui album aniversar - "˜Kings Of Metal MMXIV' Silver Edition, iar fanii Manowar din Romania sunt invitati sa celebreze evenimentul, pe 7 mai 2014 in The Silver Church Club din Bucuresti!

Startul festinului heavy metal animat de headbanging, karaoke, concursuri, riffuri Manowar si alte surprize se da la ora 19:00. Din programul serii nu va lipsi auditia noului album. Intrarea va fi libera.

Cu acest release party-ul Romania se alatura manifestarilor organizate de fanii din intreaga lume, ce au ca scop celebrarea albumului "˜Kings Of Metal Mmxiv' Silver Edition. Evenimente similare au avut deja loc in Brazilia, Germania, Bulgaria si Portugalia, iar in urmatoarele saptamani va fi randul Manowarrior-ilor din Spania si Grecia se serbeze in still heavy metal.

"˜Kings Of Metal Mmxiv' Silver Edition, despre care revista Break Out din Germania spune ca este "o noua capodopera, " include 2 Cd-uri, 9 trackuri principale si 9 bonus trackuri, o noua grafica de coperta, realizata de Ken Kelly si doua bookleturi, fiecare cu 24 de pagini, ce curpind fotografii rare din perioada 1988/1989, precum si din decursul realizarii versiunii "˜Kings Of Metal Mmxiv'


Dublu Cd-ul se gaseste in magazinele de specialitate, pe platformele de comert electronic ale trupei Manowar: http://www.thekingdomofsteel.com si http://www.thekingdomofsteel.eu. (ambele expediaza produsele oriunde in lume) si la standul de merchandise in turneul "˜Kings Of Metal Mmxiv' World Tour.

"˜Kings Of Metal Mmxiv' este o inregistrare complet noua, care marcheaza 25 de ani de la lansarea albumului emblematic "˜Kings Of Metal' din 1988 si de la turneul care i-a urmat.

In timp ce ramane fidel spiritului inregistrarii originale "˜Kings Of Metal Mmxiv' surprinde ascultatorul cu aranjamentele noi si cu alte elemente de noutate, cu interpretarea vocala spectaculoasa a lui Eric Adams, cu prestatia puternica a lui Donnie Hamzik la tobe, cu soundul scanteietor al chitarii lui Karl Logan si cu noul record al lui de Joey DeMaio care a inregistrat solo-ul de bas "The Sting Of The Bumblebee Mmxiv", cu viteza ametitoare de 300 de batai pe minut.


"In ceea ce priveste muzica, aceasta este o inregistrare complet noua", a explicat bassistul si producatorul Joey DeMaio, referindu-se la acest album. "Totul a fost inregistrat din nou. O cantitate imensa de munca si efort se concentreaza in acest album, pe toate nivelurile, lucru pe care il veti percepe auditiv, cand il veti asculta... "

Manowar devenise o forta imperioasa, cu rasunator succes international, inca de la albumul de debut, "Battle Hymns". Iar albumul, "˜Kings Of Metal' din 1988, urmat de turneul din1989 a catapultat formatia intr-o noua sfera. Piese precum "Heart Of Steel", "Kings Of Metal", "Hail And Kill" si "Blood Of The Kings" au dobandit imediat statutul de repere clasice cunoscute si apreciate pana astazi de fanii metalului din lumea intreaga.


"Am pornit de la o discutie despre aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului si despre cum am putea sa o facem sa fie speciala. Iubim aceste piese la fel de mult ca si fanii nostri. Asa ca am inceput sa vorbim despre o noua inregistrare, care sa permita adaugarea unor noi elemente si un sound proaspat si masiv, " a explicat Joey DeMaio. "Apoi, s-a nascut ideea turneului aniversar, pentru a celebra acest album asa cum se cuvine. Live, alaturi de fanii nostri!" a adaugat el. "Am impins limitele omului si cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste inregistrarii originale si nu am putea fi mai multumiti de rezultatul obtinut. Totul suna mai amplu, in primul rand datorita capacitatii de a integra mai mult sunet intr-o inregistrare, fata de posibilitatile din trecut. Totul s-a imbunatatit, de la tehnologie la echipamentele pe care le folosim, de la corzile si dozele pentru chitara pana la pre-amp-uri, microfoane si chiar pana la insusi procesul de inregistrare. Tehnologia a evoluat atat de mult! Rezultatul este masiv! " a comentat DeMaio.

Cu "Hail And Kill Mmxiv" si "Kings Of Metal Mmxiv, " piesa ce da titlul materialului, albumul incepe cu forta si maretia ce sunt sinonime pentru fanii din lumea intreaga cu numele Manowar.

Impresionanta balada "The Heart Of Steel Mmxiv" este prezentata in trei variante:
Acoustic Intro, Guitar Instrumental si Orchestral Intro Version, ultimele doua fiind bonus track-uri.
"Thy Kingdom Come Mmxiv" este, in cel mai profund sens, o sursa de inspiratie.

Pentru noua naratiune din piesa "The Warrior's Prayer Mmxiv" trupa si-a unit fortele cu celebrul actor britanic Brian Blessed. Acesta este un actor renumit, atat pentru roluri de compozitie cat si pentru personaje din dramaturgia shakespeariana. Printre altele a jucat in: "Henry al V lea, " in regia lui Kenneth Brannagh, in productiile lui Oliver Stone, "Regele Lear" si "Alexander", si a fost Printul Vultan in celebrul film "Flash Gordon". Mai mult decat un actor si explorator, Blessed a primit distinctia "Spirit Of Hammer Award" din partea prestigioasei reviste Metal Hammer Uk, pentru contributia sa la heavy metal. Pentru efecte speciale de cel mai inalt nivel in piesa "The Warrior's Prayer Mmxiv" a fost cooptat specialistul in efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leaga blockbuster-uri de actiune precum "Batman - The Dark Knight", "Men In Black3", "War Of The Worlds", si "Master And Commander: The Far Side of the World", doua dintre aceste productii primind premii Oscar® la categoria "Cea mai buna editare sonora".

"Thy Crown And Thy Ring Mmxiv", outro-ul traditional al concertelor Manowar este maiestuos atat in varianta orchestrala cat si in cea metal (bonus track), in timp ce "The Blood Of The Kings Mmxiv, " completata cu versuri noi, este un salut pentru toate tarile in care Manowar a performat pana in ziua de astazi. Fiecare piesa se remarca in felul ei, pe un album ce debordeaza de energie si forta.

"On Wheels Of Fire Mmxiv" incheie succesiunea pieselor principale in cel mai puternic si catapultant mod cu putinta.

Artistul fantasy Ken Kelly, ce colaboreaza de multa vreme cu trupa Manowar a realizat doua noi ilustratii pentru copertile albumului. Ca o continuare a lucrarii realizate de el in 1988, cele doua picturi noi incorporeaza steagurile tuturor tarilor in care Manowar a concertat pana acum sau pe care urmeaza sa le viziteze in actualul turneu mondial.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top