Noutăți și comunicate

Paolo Profeti European Collective lanseaza albumul “Waiting for Bucharest” la Jazz Pong

12 decembrie 2015
Paolo Profeti European Collective lanseaza albumul “Waiting for Bucharest” la Jazz Pong
Sâmbătă, 12 decembrie 2015, clubul Jazz Pong din București va găzdui de la ora 21:00 unul dintre cele mai importante evenimente jazz ale anului: concertul de lansare al albumului “Waiting for Bucharest” semnat de Paolo Profeti European Collective. Biletele costă 20 RON, în presale pe http://www.bilet.ro și 30 RON în seara evenimentului.



Concertul de la Jazz Pong încheie turneul de lansare a albumului ”Waiting for Bucharest”. Colectivul a vizitat deja Târgu Mureș, Cluj, Timișoara, Iași și Suceava, participând recent și la Transilvania Jazz Festival.



Conceput ca un sextet de excelență, colectivul este compus dintr-o secție ritmică bine consolidată, formată din unii dintre cei mai apreciați muzicieni italieni, care lucrează deja împreună de mai mulți ani (Davide Incorvaia - pian, Cristiano Da Ros - contrabas și Alessandro Rossi - tobe) și din excepționali muzicieni români: chitaristul Sorin Romanescu și trombonistul Florian Radu. La Jazz Pong, concertul vă va fi oferit într-o formulă restrânsă, dar selectă, a colectivului: Paolo Profeti - saxofon, Florian Radu – trombon, Sorin Romanescu - chitară, Cristiano Da Ros - contrabas și Alessandro Rossi - tobe.

Produs de casa de discuri Fiver House Records, albumul a fost înregistrat în luna martie 2015 alături de invitații Cristian Soleanu și Bucharest Jazz Orchestra. Compozițiile sunt inspirate dintr-un univers de referință amplu: cel al tradiției europene; ca exemplu - prima parte a piesei Waiting for Bucharest, sau Sisli Camii - piesă de inspirație mediteraneană (să nu uităm că Paolo este de origine siciliană), ori Danza nel Mondo - care amintește de muzica populară italiană dar și de matricea Coltrane-iană, ca în Sguardo Sospeso sau în ultima secțiune din Waiting for Bucharest, dar și de sonorități de genul Billy Strayhorn, de exemplu - balada Lost Eyes in Wonderland. Totul este îmbogățit considerabil și transformat surprinzător în concertele live.



Despre autorul albumului și inițiatorul proiectului

Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă și Accademia Internazionale della Musica din Milano și a participat pentru o scurtă perioadă la cursurile CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France). A studiat saxofonul cu maeștri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper și Mauro Negri.

A cântat mai mulți ani în Civica Jazz Band, sub bagheta lui Enrico Intra. A colaborat, de asemenea, cu Time Percussion, un proiect al lui Tony Arco și cu Contemporary Ensemble dirijat de Giovanni Falzone. Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. Pentru mai mulți ani, Paolo a fost prim alto al Artchipel Orchestra, câștigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ținut de revista italiană Music Jazz. Împreună cu Artchipel Orchestra a înregistrat două albume, ”Never Odd Or Even” (2012) și “Artchipel Plays Soft Machine” (2014). A colaborat de asemenea cu Mamud Band, una din cele mai importante trupe italiene afro-funk, al cărei album “Afro Future Funk” a fost lansat în 2013.

(1) Paolo_Profeti_European_Collect_8xJixuCwKX.jpg

Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO au lansat recent albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records, 2015). Paolo cântă și cu Big Band Radio, condus de Ionel Tudor și colaborează, de asemenea, cu muzicieni de jazz consacrați precum Mihai Iordache, George Natsis, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, sau Mircea Tiberian.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top