Noutăți și comunicate

PESTILENCE vor concerta in Bucuresti si in Cluj-Napoca

13 - 14 februarie 2018
PESTILENCE vor concerta in Bucuresti si in Cluj-Napoca
Romanian Thrash Metal Club, HateworkAsociatia Culturala Manifest și Etrurian Legion prezintă, evident cu mândrie, pentru prima oară în România, una dintre cele mai mari legende ale death metalului european din anii 1980-1990, printre pionierii death metalului progressive/ jazz fusion, PESTILENCE.

Trupa olandeză PESTILENCE chiar nu are nevoie de prezentare, fiind una dintre bornele absolut obligatorii ale genului pentru orice amator de durități, indiferent dacă îi asculta pe vremuri sau îi descoperă abia acum, odată cu revenirea pe scena extremă. Nu sunt multe formațiile care au reușit, de-a lungul anilor, să producă nu mai puțin de patru albume consecutive care să intre în categoria must have. Este vorba, bineînțeles, despre Malleus Maleficarum (1988), un debut discografic încă ancorat undeva între thrash-ul cu care au început și death-ul pe care aveau să-l definească ulterior, cu clasicul Consuming Impulse (1989). Și este vorba despre Testimony of the Ancients (1991), fără îndoială una dintre acele bijuterii de agresivitate împletită cu tehnică și melodie ale anului 1991. Și, în sfârșit, cum Pestilence au fost mereu cu un pas înaintea vremurilor lor, este vorba și despre excepționalul Spheres (1993), album care a nuanțat direcția tehnică, progresivă și jazzy ceva mai timidă a precedentului opus, îndepărtându-se cu siguranță de ceea ce lumea numea pe atunci death-metal sau, mai degrabă, creând o nouă dimensiune a genului.

Un setlist alcătuit exclusiv din piese de pe aceste patru albume sună ca un vis împlinit pentru aproape orice metalist old-school și/ sau amator de „tehnicalități”, nu-i așa? Și chiar aceasta este oferta lui Patrick Mameli, mastermindul trupei, pentru turneul Fight the Plague, care prefațează apariția unui nou album, intitulat, se pare, Hadeon. Așa cum declara într-un interviu pentru Live Reviewer în anul 2013, Mameli încă mai poate contribui la comunitatea death metal prin pasiunea pe care o are pentru Pestilence încă de la înființare, în urmă cu mai bine de 30 de ani, și prin inspirația pe care nu și-a pierdut-o, în ciuda celor două mari hiatusuri în existența trupei. De data aceasta, îi va avea alături pe excelentul chitarist venezuelean Santiago Dobles (Aghora, ex-Cynic), pe bassistul sloven Tilen Hudrap (Vicious Rumours, Paradox) și, nu în ultimul rând, pe senzaționalul baterist român Septimiu Hărșan (Disavowed, Necrovile, Indian Fall, The Thirteenth Sun).

Aveți două șanse de a-i urmări la treabă pe acești patru muzicieni de excepție fără a vă îndepărta prea mult de casă:

13 februarie 2018 la București, în Club Fabrica

14 februarie 2018 la Cluj-Napoca, în Flying Circus

Save the dates, as they say. Revenim cu detalii despre bilete și despre trupele de deschidere.



Evenimente recomandate

Top