Noutăți și comunicate

OCS, Coma si Vespera la ARTmania Festival Sibiu 2013

10 august 2013
OCS, Coma si Vespera la ARTmania Festival Sibiu 2013
Începând de joi până duminică, 8 - 11 august 2013, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion. În perioada următoare vom comunica întregul program al celei de-a opta ediții a festivalului ARTmania 2013, care va include alături de concerte și expoziții, worskshop-uri, proiecții de filme, dezbateri și alte activități creative.



Sâmbătă, 10 august 2013, Piața Mică din Sibiu va găzdui concertele a două dintre cele mai îndrăgite trupe de rock-alternativ din România: OCS și Coma. La începuturile anilor 2000 clipurile lor pline de originalitate și non-conformism au invadat posturile de televiziune de profil muzical, iar piesele lor s-au dovedit molipsitoare pentru un segment de public deschis și lipsit de prejudecăți, din ce în ce mai numeros.

Coma, prima invitată să urce sâmbătă pe scena din Piața Mică, pregătește în premieră pentru Sibiu, un set acustic. Înființată în București în 2000, trupa se face remarcată rapid datorită aparițiilor live și clipurilor pline de dinamism. La un an de la formare, Coma lansa primul său album "Somn", la A&A Records, iar în 2002 era nominalizată la Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Românești.

"Nerostitele" (2006), produs 100% independent, impresionează prin complexitatea instrumentală, calitatea mixajelor, abordând vechiul sound Coma cu un aer mult mai matur.

Primul album unplugged "Coma light", lansat în 2008, a fost promovat printr-o serie de concerte prin țară și Republica Moldova. Materialul combină piese mai vechi reorchestrate și reinterpretate, piese care includ contribuția părților lui DJ Hefe chiar dacă sunt acustice, păstrându-și forța. Coma

Apariția OCS (Omul cu Șobolani) a îmbogățit scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Înființată în 1997 în Constanța, la inițiativa vocalului Dan Amariei și a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks), trupa poartă numele celebrei lucrări omonime al cărei autor este Sigmund Freud."¨"¨În 15 ani de activitate, piesele lor n-au lipsit din playlist-urile și top-urile revistelor de specialitate, a posturilor de radio și a televiziunilor. Sigur nu v-au scăpat clipurile pieselor "Cine E De Vina" sau "Nu încerca așa ceva acasă" și v-ați trezit de multe ori fredonând versurile unor compoziții precum "Copilul Rebel", "(Dez)Orientat" sau "Odă (În Piața Romană)".

Vara aceasta membrii OCS s-au decis să onoreze invitațiile marilor festivaluri, dar să-și petreacă restul timpului în studio pentru a finaliza înregistrările noului album intitulat "Marea Căutare", album care va fi lansat în toamnă, în luna octombrie. omulcusobolani.ro


Vespera vin să completeze lista de concerte cu găzduite de clubul Bohemian Flow, dând startul afterparty-ului de sâmbătă.

Trupa clujeană Vespera a luat ființă în anul 2005 când Dorin Panduru și Vlad Popovici au pus bazele unui proiect muzical power-goth and doom. Sfârșitul lui 2007 înseamnă pentru Vespera o transformare conceptuală și muzicală, un nou sound și o nouă imagine. Primul lor album "Desert of the real" (2011) îmbină o mare varietate de stiluri muzicale de la industrial, electro și hardcore, la oriental și metal.

În 2012 Vespera a câștigat Posada Rock Festival, calificându-se pentru finala GBOB România în noua formulă cu Dorin Panduru (chitară și voce), Vlad Popovici (bas), Andrei Calbajos (clape, synth, samples), Răzvan Moca (tobe) și Dudu Isabel, în postura de solist. Vespera Romania



Intrarea este libera la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august 2013 oferind publicului său concerte și evenimente alternative. Festivalul ARTmania este susținut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv în industria evenimentelor din România, reușind să ofere tinerilor clipe de neuitat alături de artiștii lor preferați. Tuborg înseamnă inspirație, distracție și spontaneitate! Urmăriți artmaniafestival.ro și http://facebook.com/ARTmania. Festival pentru a afla ultimele noutăți. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Sursa: ARTmania


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top