Noutăți și comunicate

O noua confirmare: Texas la B'ESTFEST Summer Camp 2013

29 aprilie 2013
O noua confirmare: Texas la B'ESTFEST Summer Camp 2013
B'ESTFEST Summer Camp aduce o noua premiera pe scena festivalului, de aceasta data fiind vorba despre Texas, una dintre cele mai apreciate reprezentante ale curentului rock alternativ britanic! De altfel, acesta este si primul show confirmat de trupa in Europa continentala, in cadrul noului turneu de promovare a celui mai recent album.

Editia din acest an de B'ESTFEST Summer Camp va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie 2013, in B'ESTFEST Park - Bucuresti, Tunari, printre artistii confirmati deja numarandu-se alaturi de Texas, nume precum Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker si Friction.

Texas a fost formata in anul 1986 de catre Johnny McElhone, avand-o ca solista pe Sharleen Spiteri. Trupa a lansat de-a lungul carierei 7 albume de studio, 2 albume live, doua compilatii si nu mai putin de 31 de single-uri, 11 dintre acestea ajungand in UK TOP 10. Cu peste 25 de milioane de albume vandute in intreaga lume, trupa Texas a fost premiata cu numeroase discuri de argint, aur si platina in tari precum Marea Britanie, Franta, Olanda, Elvetia, Suedia, Germania si Norvegia.

Southside, primul material din cariera trupei, promovat de single-ul I Don't Want a Lover, a fost lansat in anul 1989 si a atras atentia fanilor si criticilor deopotriva. Succesul international a venit insa in anul 1997, impreuna cu cel de-al treilea album, White on Blonde, care a intrat in topurile din UK direct pe prima pozitie, devenind un adevarat bestseller si fiind premiat cu 6 discuri de platina. Cinci single-uri au fost lansate in total de pe acest material, toate devenind hit-uri la nivel international, piesa Say What You Want, una dintre cele mai cunoscute ale trupei, ramanand in UK Top 75 timp de 91 de saptamani! Albumul a fost inclus de catre Q Magazine in lista "Best 50 Albums of Q's Lifetime", fiind mentionat totodata in randul celor mai bune 90 de albume ale anilor '90. De altfel, anul 2010 a adus trupei o nominalizare si in cadrul Brit Awards la categoria "Best Album in the Past 25 Years" pentru acelasi material.

Succesul obtinut cu White on Blonde a fost confirmat ulterior de albumul The Hush (1999) (de pe care au fost lansate hit-urile In Our Lifetime si Summer Son), si materialul Greatest Hits (2000), care a inclus single-urile In Demand si Inner Smile. Ambele albume au debutat pe primul loc in clasamentele din UK, fiind premiate cu trei, respectiv sase discuri de platina. Texas a mai lansat alte doua materiale discografice inainte ca Sharleen Spiteri sa porneasca o cariera pe cont propriu. Dupa ce a colaborat cu Rammstein, ca invitat special pe albumul Rosenrot al trupei germane, Sharleen a lansat Melody, primul ei album solo, in 2008, urmat de The Movie Songbook in 2010. In acelasi an, dupa ce Johnny McErlaine, fondatorul trupei, a supravietuit unui masiv anevrism cerebral, trupa a decis sa se reuneasca, pentru prima data dupa 2005, incepand lucrul la un nou album.

In luna februarie a acestui an, Texas a anuntat ca a semnat cu Pias Recordings (casa de discuri a unor artisti precum Sigur Rós, Mogwai, Soulwax, Editors, Dead Can Dance sau dEUS), urmand sa-si lanseze albumul The Conversation in luna mai. Noul single este cel care da si numele albumului, fiind disponbibil online si pe canalele muzicale de specialitate inca de saptamana trecuta.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B'ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie 2013, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe http://www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B'ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B'ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe http://www.bestfest.ro  si http://www.facebook.com/Bestfest.Romania.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top