Noutăți și comunicate

Noul lead vocal Rezident Ex este Sebastian Simonis

19 iunie 2014
Noul lead vocal Rezident Ex este Sebastian Simonis


 

Noul lead vocal Rezident Ex,  grup detinator al premiilor "Maximum Rock Awards" pentru "Cel mai bun album al anului" si "Best Rock Band", se numeste Sebastian Simonis

 

Pentru fanii Rezident Ex asteptarea a luat sfarsit. Suntem bucurosi sa va prezentam una dintre cele mai bune voci rock din Romania. În urma anuntului nostru, am primit foarte multe solicitari si cautarea noului solist vocal s-a transformat într-un adevarat casting national.

Dupa o prima faza de selectie au urmat imprimari, auditii si, în final, au ramas cateva voci exceptionale, fiecare cu un mare potential. Alegerea noastra a fost Sebastian, pentru ca interpretarea, timbrul vocal, personalitatea si prezenta lui scenica se potrivesc perfect la ce facem noi si sunt garantia ca în continuare concertele si imprimarile Rezident Ex îsi vor pastra nivelul si intensitatea cu care a fost obisnuit publicul nostru.

În momentul de fata, ne aflam în faza de pregatire a materialului pentru un nou album, iar in luna iulie vom fi în Romania pentru filmarea unui videoclip.

 

Declaratie Sebastian Simonis:

 

"Sunt extraordinar de fericit ca voi canta alaturi de acesti muzicieni consacrati. Este o onoare pentru mine sa primesc încrederea lor, astept cu nerabdare imprimarile pentru noul album si cu bucurie întalnirea cu publicul."

 

Declaratii ale membrilor Rezident Ex

 

Christian Podratzky - Berlin, Germania, Bass (Pro Musica/ Abra/ Poems for Laila/ Ira Hayes):

"Din primul moment, cand l-am cunoscut în restaurantul acela din Bucuresti, prin modestia si prin felul sau direct si deschis, mi-a fost tare simpatic. Ma gandeam în sinea mea: daca si canta la fel, este exact omul pe care-l cautam. Am fost extrem de placut surprins cand, la repetitiile care au urmat, nu trebuia sa îi explici nimic. Seba venise pregatit, suna proaspat, în forta, cu smanes - cum spunem noi - si cu atitudinea care trebuie. Nota 10."

 

Matthias Lange - Hamburg, Germania, Chitara (Wodoo Kiss/ Sinner/ Metalium):

"Pustiul are toate atuurile unui vocalist de clasa. Ma bucur sa particip la lansarea lui pe orbita. Sunt sigur ca o mare parte din publicul rock din Romania va avea aceeasi revelatie pe care am avut-o si noi cand l-am ascultat prima oara si va descoperi aceasta voce noua atat de plina de intensitate, cu o vibratie aparte, pe care o simti din primul moment."

 

Tavi Iepan - Hamburg, Germania, Chitara (Progresiv Tm/ Cargo/ Metamorf/ Flying Wood/ Locatarii):

"O generatie noua, idealism, mult talent si o voce pe masura. Dati-mi voie sa vi-l prezint - Sebastian Simonis, Lead Vocal Rezident Ex."

 

Info Sebastian Simonis, Lead Vocal Rezident Ex             

 

Prima limba pe care a învatat-o a fost germana, de la mama lui, Eva Ecaterina  Simonis, nascuta la Timisoara, absolventa a Facultatii de Litere, cu o mare pasiune pentru muzica, pe care a transmis-o si copiilor. Mai tarziu, Sebastian urmeaza cursurile Liceului Herman Oberth/ Deutsche Göethe Koleg din Bucuresti. Urmeaza Facultatea de limbi straine, sectia germana-engleza, pe care o întrerupe dupa doi ani si se dedica complet muzicii. 

Sebastian Simonis este un autodidact  si reuseste sa învete în decursul anilor chitara, tobe, bass si pian. Cu toate acestea, nu se considera un poliinstrumentist, marturisind ca a studiat pentru a-l ajuta sa compuna. La varsta de 13 ani descopera Punkul si este fascinat de grupuri ca Sex Pistols, Varukers, The Exploited, The Clash sau Iggy Pop. Devine solist vocal în grupul Khonopyda. Adopta un stil de viata rebel, considerandu-l azi ca apartinand perioadei si varstei. Influentat de fratele sau Alberto, asculta si îndrageste clasici ai rockului cum ar fi Hendrix,  Led Zeppelin, Deep Purple si Doors. Este fascinat de Jim Morrison, care l-a influentat o buna perioada de timp, pe care o numeste acum clasic "Sex, Drugsn& Rock"˜n"˜roll". În anul 2003, împreuna cu doi prieteni, este membru fondator al grupului Blind Spirits, iar grupurile pe care le asculta si de care este influentat sunt Iron Maiden, Slayer, Helloween, Metallica sau Megadeth. Între 2010 si 2011 traieste în Londra, unde colaboreaza si imprima cateva piese cu grupul Aiforce. Dupa perioada britanica se întoarce în Romania, imprima si lanseaza în aprilie 2012 cu Blind Spirits albumul "Trapped in reality", dar divergentele de opinie, probleme financiare si trecerea timpului au erodat legatura lor si au dus la o noua despartire. Pentru Sebastian, ramane o perioada importanta din cariera lui, de care vrea sa-si aminteasca cu placere, dar apartine trecutului.                         

Sebastian este pasionat de drumetii, baschet si sah- pe care-l practica de la sase ani.

 



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top