Noutăți și comunicate

Noile trupe confirmate la Old Grave Fest V

26 februarie 2016
Noile trupe confirmate la Old Grave Fest V
Intre 7-8 octombrie 2016, Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a va prezenta Old Grave Fest 2016, a cincea editie a unicului festival de metal din Romania organizat de un club de fani, pentru fani. Evenimentul are loc in Club Fabrica, Bucuresti.



Fara niciun plan prealabil, ultimele trupe adaugate pe afisul Old Grave Fest 2016 pot fi foarte usor bagate intr-o categorie comuna si anume metal extrem si traditional scos in tara la care nu te astepti:
  • crossover-thrash metal din Irlanda : Gama Bomb,
  • blackened thrash metal turbat din Spania : Korgull The Exterminator,
  • black/death metal de inspiratie australiana/canadiana din Germania : Khthoniik Cerviiks
  • NWOBHM din Slovenia : Vigilance.



Daca reducem totul la esenta (bere, distractie si cafteala) combinatia de cuvinte Gama Bomb Irlanda nu mai ridica nicio spranceana, ramanand doar abordarea muzicala sa faca nota distincta. Porniti la drum in 2002, Gama Bomb au la activ 5 albume de studio, toate invartindu-se nonsalant pe o paleta stilistica de grosimea unui fir de par: speed’n’thrash la debut, crossover thrash pe parcurs, thrash newyorkez in vremurile noastre. Siguranta si eleganta cu care se mentin baietii astia pe sarma ar putea sa te faca sa crezi ca nu trebuie decat sa pui la fiert niste Iron Angel, S.O.D., Nuclear Assault si Overkill si gata tocanita, dar nu poti sa ratezi faptul evident ca intr-o lume in care Municipal Waste se mai numeste si Iron Reagan doar pentru a putea purta sapca, Gama Bomb probabil ca si-ar pastra identitatea si semnatura chiar daca intr-o zi nefasta s-ar apuca sa cante folk. Fie el si irlandez. Intr-o nota doar putin mai serioasa, prezenta Gama Bomb pe scena Old Grave Fest 2016 in mod cert va lasa multa lume lata pe podea avand in vedere ca, la cat alearga astia, nu-ti trebuie mai mult de 3 fani de crossover ca sa faci pana si Arenele Romane sa para o cutie de conserve.

http://www.gamabomb.net/
https://www.facebook.com/gamabomb
https://www.youtube.com/watch?v=q_H8GLN3B_4



Korgull the Exterminator, ca si Vektor de altfel, face parte din familia selecta de trupe influentate masiv e Voivod la toate alea, doar ca mai putin la muzica. Te numesti Korgul, ai albume cu razboaiele voievozilor dar cand vine vorba de muzica te porti ca o haita de lupi flamanzi care stiu sa cante la instrumente. Cineva ar putea fi dezamagit, dar daca esti cinstit cu tine insuti iti dai seama ca a trecut ceva vreme de cand te intrebi de ce nici anul asta nu e Korgull The Exterminator pe afisul festivalului anual al Romanian Thrash Metal Club. Dupa 3 albume de studio, unul mai salbatic decat altul, luptand cu gravitatia war metalului la limita superioara a blackened thrashului, trupa se regrupeaza pe un teren mai bine definit atat stilistic cat si ca aspect general. Reborn from the Ashes, al 4lea album al catalanilor, se caracterizeaza prin melancolie, melodicitatea ghitarii de flamenco impletindu-se elegant cu ritmul alert al castanietelor, totul invaluit de vocea ampla a vocalistei Lilith Necrobitch. Stop. Am vrut sa spun nu, nu se caracterizeaza prin astea ci prin structura mai bine definite a pieselor si o atentie catre riff si lead care duc trupa undeva in zona stilistica cunoscuta noua datorita nemtilor de la Nocturnal: limita inferioara a blackened thrash metalului luptand cu gravitatia heavy metalului. E clar, gasca asta are ceva cu situatiile de limita stilistica dar asta ar putea parea ceva rau doar daca esti un carturar afurisit care nu poate sa se bucure de o muzica pana nu o pune in cutiuta cu eticheta care trebuie. Noi, care nu suntem asa, va ziceam cu sinceritate ca heavy, thrash, black, war e o combinatie de ingrediente care nu anunta nimic altceva decat distrugerea scenei si anihilarea publicului participant, un motiv in plus sa nu ratati una din putinele ocazii de a trece din stadiul compact in acela de nor haotic de atomi.

https://korgulltheexterminator.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/KORGULLTHEEXTERMINATORAXETHRASH/
https://www.youtube.com/watch?v=qrW8lRuvG3Y



Daca ai putea sa construiesti tot ce inseamna Khthoniik Cerviiks, de la grafica asociata la muzica in sine, dintr-un singur material, probabil ai alege sarma ghimpata. Cu siguranta, unii dintre noi, dupa un pahar sau zece, am cazut in melancolie intrebandu-ne de ce nu mai exista Sadistik Exekution, sau macar cineva care sa le fi preluat sminteala din compozitii si sa o fi dus mai departe. Eh, iata ca in spatele unei coperte care infatiseaza un monstrulet al lui Becsinski, demo-ul Heptaedrone (2014) ne aduce aminte ba de australieni, ba de la fel de australienii Martire, si odata cu aprofundarea, apare ca inspiratie structurala si Voivod, chiar mai mult decat la spaniolii prezentati mai sus. Foarte proaspatul LP de debut, SeroLogiikal Scars (Vertex of Dementiia), accentueaza putin partea de black metal, cumva, prin insistenta si apasare, facand sa creasca senzatia de dementa. De multe formatii s-a spus ca ar fi coloana sonora perfecta a unui peisaj postapocaliptic, dar rareori apare ceva care sa indice intr-atat punctul in care cercul dintre progres si primitivism se incheie.

https://www.facebook.com/Khthoniik-Cerviiks-1667196730203180/
https://www.youtube.com/watch?v=B3S8vFlByYM



Nu trebuie sa fii mare expert si nici vreun entuziast al undergroundului ca sa observi ca in ultimii ani heavy metalul se revitalizeaza. Parte din aceasta miscare este si grupul sloven Vigilance. E adevarat ca nu este chiar abordarea pe care ar aprecia-o un ascultator exclusivist de gen (avand in vedere ca vorbim de fapt despre un hibrid), dar cu radacinile infipte adanc in NWOBHM pe de o parte si in Mercyful Fate pe cealalta, Vigilance e una din trupele care de ceva vreme definesc heavy metalul european. Cu predecesori ca Bewitched, In Solitude, Portrait, dar si Enforcer pe alocuri, grupul sloven abordeaza melanjul heavy-speed-black in maniera deja sugerata de combinatia de trupe de mai sus: instrumentatie de heavy metal, tematica oculta, voce de metal extrem.

https://vigilanceofficial.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/VigilanceAdelsberg/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=SWhH6Gr-aho



In urma acestui anunt, lineup-ul este: ARCHGOAT (FIN), VARATHRON (GR), ANTISECT (UK), GAMA BOMB (IRE), CASTLE (USA), KORGULL THE EXTERMINATOR (SP), EXECRATION (NOR), DISKORD (NOR), KHTHONIIK CERVIIKS (GER), VIGILANCE (SLO). STEREO NASTY (IRE), HELLSODOMY (TUR). Mai multe trupe TBA.


Old Grave Fest 2016 va avea loc in Club Fabrica (Bucuresti) intre 7 - 8 octombrie 2016. Un numar limitat de abonamente, la doar 119 lei / 27 EUR, se pot gasesc online la http://www.rtmc.ro/tickets/ si http://www.iabilet.ro. Abonamente in format fizic sunt de asemenea disponibile, in magazinele UMAN, MUZICA, Perfect Tour, in Private Hell bar (Bucuresti, 5 Soarelui Str.) sau prin Titus Constantinescu (Bucuresti).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top