Noutăți și comunicate

Noi confirmari la RCOA 2009

7 mai 2009
Metal Masters anunta inca 4 confirmari din randul trupelor internationale de calibru.

Edguy inseamna power metal din Germania. Infiintata aproape in joaca, de niste adolescenti de 14 ani (in 1992), trupa si-a demonstrat valoarea prin longevitate, prin numarul de fani castigati in mai toate tarile planetei si prin semnarea unui contract cu una din cele mai mari case de discuri din lume, Nuclear Blast.
Stilul Edguy are la baza teme metafizice si sociale, cu trimiteri directe catre "viciile" zilelor noastre: conformismul, habotnicia, ancorarea in material a civilizatiei moderne. Cu toate acestea, discursul lor artistic nu este unul sobru. Edguy foloseste elemente esoterice si chiar comice, transmitand uneori o pofta nebuna de viata. Cu albumul "Hellfire Club" experimenteaza o alta abordare: se alatura unei orchestre, bun prilej de a imbina traditionalul cu avangardismul tipic power-metalului modern.

Din galeria regilor thrash metalului vine trupa care este recunoscuta imediat si dupa mascota Chaly - un liliac scheletic, cu un craniu cu fata rea si ochi verzi. Overkill are in spate 29 de ani de cariera, fara schimbari majore de componenta, fara framantari si scandaluri si are 25 de ani de la primul album demo - "Feel The Fire" - album devenit clasic si legendar.
Al 14-lea album de studio, "ReliXIV", descopera noi fatete ale metalului si reuseste sa surprinda. Desi sunt incoronati printre regii thrash-ului, cei de la Overkill au avut mereu un sound si un drum propriu. Multi ani au fost greu de catalogat, de incadrat intr-un curent, linia lor mergand intre punk, hardcore si metal, dar mereu spre metal. Overkill este una din putinele (daca nu chiar singura) trupe nascute in anii '80 care isi continua activitatea scenica si de studio in mod constant si fara pauze. Asadar, legendarii Bobby "Blitz" Ellsworth - vocal, Dave Linsk - chitara, Derek Tailer - chitara armonie, DD Verni - bass si Tim Mallare - percutie vor urca pe scena RCOA 2009.

Trupa olandeza Asphyx s-a format in 1987 la initiativa lui Bob Bagchus si a lui Tonny Brookhuis. Dupa multe schimbari de componenta si chiar destramari, Asphyx isi pastreaza reputatia si fanii. Motivul principal ar putea fi faptul ca reprezinta una dintre cele mai bune trupe de death metal, ca felul sau de a canta este sincer, cu vana si de mare inspiratie. Componenta anuntata pentru concertul de la Rock City este: Van Drunen, Gubbels, Paul Baayens si Baghus. Anul acesta vor lansa si un album, inregistrat in aceasta formula, semnat la casa de discuri Century Media.

Skyclad este o trupa de british heavy metal cu influente de heavy folk, considerata pionier al folk metal-ului. Trupa s-a facut cunoscuta printr-un turneu alaturi de legendara Overkill. Ca elemente specifice are vioara si clapa, care creeaza o atmosfera deosebita si originala, pe scheletul unui heavy melodic de mare clasa. Influentele declarate de-a lungul timpului spun multe despre originea ideilor muzicii create de Skyclad: pre-NWOBHM hard rock, Jethro Tull, Uriah Heep si Thin Lizzy. Izvor permanent de sonoritati originale si interesante, cei de la Skyclad uimesc de fiecare data prin show-uri incendiare si prin costumele gen Robin Hood. Un element inedit in concerte sunt momentele comic/ ironice, precum parodierea paragrafului de inceput din "The War of the Worlds".

Program Rock City Open Air 2009

Metal Masters anunta programul pe zile al festivalului. Pe langa headlinerii si co-headlinerii de mai jos, numeroase alte trupe vor sustine concerte in cele 4 zile de festival, in intervalul orar 10 - 03. Programul complet, cu toate trupele care fac parte din line-up, va fi anuntat ulterior. Este posibil ca programul sa mai sufere mici modificari: vor fi anuntate noi trupe, unele trupe pot fi mutate/ decalate, dar nu headlinerii.
(enumerarea trupelor este in ordine alfabetica, NU in ordinea aparitiei lor pe scena)

Joi, 20 august 2009
Ancient Rites
Hanzel und Gretyl
Hollenthon
Macbeth
PRIMAL FEAR
SINNER
SIRENIA


Vineri, 21 August 2009
Belphegor
Blood Red Throne
MAYHEM
Onslaught
OVERKILL
Skyclad
SOLITUDE AETURNUS
Vendetta

Sambata, 22 August 2009
AMON AMARTH
ASPHYX
BRAINSTORM
Dew Scented
EINHERJER
IMMORTAL
LAKE OF TEARS
Trail of Tears

Duminica, 23 August 2009
AGATHODAIMON
BLAZE BAILEY
CANDLEMASS
EDGUY
Lacrimas Profundere
PAUL DI ANNO + TROOPER
STORMLORD
THEATRES DES VAMPIRES



La cererea repetata si insistenta a publicului, Metal Masters si Eventim pun in vanzare bilete pe zile la Rock City Open Air 2009. Pentru ca fanii anumitor trupe cereau sa aiba posibilitatea de a veni special pentru formatia favorita, organizatorii au rezolvat problemele de ordin logistic ridicate de distribuirea biletelor pe zile. Ca atare, pentru satisfactia si bucuria publicului metalist din tara, din 11 mai se pot achizitiona bilete pentru zilele de 21, 22 sau 23 august, la cel mai mare festival open air din Romania, desfasurat in comuna Borcea, langa Fetesti, chiar pe malul Dunarii. Biletele pentru data de 20 august nu sunt inca disponibile. Numarul biletelor pe zile este limitat: 1000 de bilete pe zi! Vanzarea acestora incepe cu o perioada de promotie de doua saptamani.

Biletele pot fi rezervate, incepand din data de 6 mai 2009, pe www.eventim.ro. De luni, 11 mai, cand se pun in vanzare si pana in data de 22 mai, pretul biletelor este urmatorul: 21.08 - 110 de lei, 22.08 - 130 de lei, 23.08 - 100 de lei.

Din data de 23 mai si pana la epuizarea lor, pretul biletelor pe zi va fi de 130 de lei pentru data de 21.08, 150 de lei pentru 22.08, respectiv 120 de lei pentru 23.08. Pretul biletelor pentru 20.08 urmeaza a fi anuntat. Biletele si abonamantele la Rock City Open Air 2009 se distribuie exclusiv prin Eventim.ro, in magazinele Germanos din toata tara si online pe www.eventim.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top