Noutăți și comunicate

Mono incepe turneul european

14 aprilie 2015
Mono incepe turneul european
Mono, alaturi de violoncelista americana Helen Money ca special guest, da startul The Last Dawn/Rays of Darkness Tour astazi, cu un show in Viena. Romania este cea de-a treia oprire pe harta turneului japonezilor, acestia revenind joi, 16 aprilie, in Timisoara (Club Daos) si vineri, 17 aprilie, in Bucuresti (Club Control). Mai jos gasiti detaliile despre program, acces si bilete.



Acces si program: Accesul la ambele show-uri din Romania va incepe la ora 20, recitalul lui Helen Money fiind programat sa inceapa la ora 21. Ca si in cazul concertului Rome de pe 21 martie, programul va fi respectat cu strictete, asa ca organizatorii recomanda publicului sa vina la evenimente din timp.

Violoncelista si compozitoarea americana va deschide concertul Mono cu un show de aproximativ 45 de minute. Dupa ce concertul acesteia alaturi de Jarboe, ce ar fi trebuit sa aiba loc in martie in Control, a fost amanat - alaturi de mai multe show-uri din Europa - din motive logistice, publicul roman este invitat sa o descopere live in premiera.

Descrisa ca "A classical-cellist-turned-avant-metal virtuoso", Helen Money a lansat trei albume solo si colaborat la peste 150 de materiale cu artisti precum Bob Mould, Mono, Anthrax, Broken Social Scene si Russian Circles. Dupa incheierea The Last Dawn/Rays of Darkness Tour, aceasta va pleca peste ocean pentru turneul american Serpens In Cvlmination alaturi de Agalloch.

Concertul Mono, ce va incepe la ora 22, va fi concentrat pe promovarea dublului album The Last Dawn/Rays of Darkness lansat anul trecut, insa setlistul va include si o selectie din materialele precedente, intr-un set ce va dura mai bine de o ora si jumatate.

Non-smoking policy: in urma feedback-ului foarte bun primit dupa concertul Rome, organizatorii au decis ca si la show-urile Mono si Helen Money sa nu permita fumatul in sala de concert. Atat la Daos, cat si in Control, se poate fuma in incaperile de langa sau afara, unde exista spatiu suficient. Multumim pentru intelegere.

Foto / video: accesul publicului cu aparate foto compacte si DSLR este permis, cu rugamintea de a limita folosirea blitz-ului pentru a nu deranja artistii si publicul.

Merchandising: Pe langa tricouri si CD-uri, Mono a anuntat o serie de item-uri exclusive dedicate turneului The Last Dawn/Rays of Darkness, in editie limitata. Cum Romania se afla printre primele tari din care trupa va ajunge, exista sanse foarte mici ca stocul sa se epuizeze. Produsele se vor gasi la standurile de merch de la intrarile in Daos si Control.

Bilete: biletele costa 50 de lei si se pot achizitiona in continuare, pana in serile concertelor, de pe Eventbook.ro, in format print at home. De asemenea, acestea sa gasesc si la barurile celor doua cluburi, in timpul orarului de functionare.

Mono - Where We Beginhttps://www.youtube.com/watch?v=QQPhwQK4H1U&feature=youtu.be 

FB EVENT Club Control: https://www.facebook.com/events/781318751938008/ 
FB EVENT Club Daos: https://www.facebook.com/events/1566901103553337/ 



Despre Mono:

Devenit in cei 15 ani de activitate un nume-cult al scenei post-rock, proiectul MONO a adunat in discografia sa opt albume, prezentate live in numeroase turnee mondiale.

Avandu-i alaturi pe aceiasi trei muzicieni cu care pornea la drum in 1999, chitaristul Takaakira "Taka" Goto a rememorat recent, intr-un interviu exclusiv pentru Romania acordat Muzaholic.ro, primul pas facut de la un proiect muzical local la unul de renume mondial: "Nici nu imi vine sa cred ca au trecut 15 ani. Atunci cand am inceput turneul in State pentru prima data, nici unul dintre noi nu vorbea engleza. Nu aveam lucruri precum GPS si ne ajutam intre noi cu o simpla harta. A fost o adevarata aventura, iar acum cand ma gandesc, o miscare destul de indrazneata. Pur si simplu avem incredere unul in celalalt si ne urmam visurile. Cred ca asemenea decizii ne fac mai puternici ca trupa si ne ajuta sa ne dezvoltam ca oameni."

Dublul-album "The Last Dawn/Rays of Darkness" a fost lansat in octombrie 2014, cele doua discuri puternic contrastante reprezentand "momente de cotitura din viata fiecaruia. Lumina si intuneric, speranta si deznadejde, dragoste si pierdere, emotii care nu pot fi exprimate, o durere pe care nu o poti transmite prin cuvinte, o fericire pe care pur si simplu nu o poti masura.", dupa cum declara insusi Takaakira "Taka" Goto.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top