Noutăți și comunicate

Methadone Skies lanseaza Colosseus, cel de-al treilea album de studio

25 martie 2016
Methadone Skies lanseaza Colosseus, cel de-al treilea album de studio
Anul 2015 a fost unul de succes pentru trupa timișoreană Methadone Skies, cu concerte în Germania, Austria, Italia sau Serbia, fiind și pe afișul mai multor festivale, precum Tube Cult Fest, Exit, Feed Your Head sau Revolution Festival, alături de numa ca Black Rainbows, Belzebong, Caronte, 1000MODS, Shores of Null, Coogans Bluff, Triptonus. Pentru a menține inerția, cei 4 muzicieni au intrat în studio pentru a înregistra câteva piese noi.

După luni de ajustări, cel de-al treilea album de studio al trupei, potrivit intitulat Colosseus, este gata de a fi lansat la începutul lunii aprilie. Ca succesor al aclamatului „Eclectic Electric”, acesta explorează un sound mai heavy, cu un amestec de influențe stoner metal, progressive și doom, prin care ascultătorii sunt invitați într-o călătorie muzicală șerpuitoare, dar coerentă. Epicele „Master of Convulsions”, „The Elemental” sau masiva piesă ce dă titlul albumului sar de la un stil la altul pentru a-i menține intrigați, în timp ce „Moscufo” răbufnește cu riff-uri murdare ce amintesc de Karma to Burn. La inima albumului întâlnim ambientala „Ruse„, ce introduce ceva complet inovator pentru „Methadone Skies”. De producția albumului s-au ocupat din nou maeștrii Cristian Popescu (aka Sol Faur) și Edmond Karban (aka Hupogrammos) (DorDeDuh, Sunset in the 12th House, ex-Negură Bunget) la Consonance Studio în Timișoara.

Colosseus urmează să fie lansat oficial pe 4 aprilie, prin propria marcă - Haywire Records și va fi disponibil pe CD, vinil colorat și în format exclusiv digital prin download. La scurt timp după, Methadone Skies va porni într-un turneu de promovare ce include orașe din România și din Europa Centrală.

(2) Methadone_Skies_lanseaza_Colos_fKCR5hLsr.jpg

Methadone Skies e compusă din:

Alex Wehry - ghitară
Flavius Retea - tobe, percuție
Mihai Guță - bass
Raul Stanciu - ghitară, banjo


Următoarele concerte:

13 aprile - Oradea - Moszkva Kávézó, w/ Tauusk
14 aprilie - Cluj - The Shelter, w/ Tauusk, Holy Motors
15 aprilie - Timișoara - Daos, w/ Consecration (Serbia), Dungaree (Ungaria)


https://www.facebook.com/MethadoneSkies/
https://methadoneskies.bandcamp.com/
http://haywirebooking.jimdo.com/


Evenimente recomandate

Top