Noutăți și comunicate

Maini pentru Maine - editia a treia in Rock'n Regie

7 - 9 decembrie 2012
Maini pentru Maine - editia a treia in Rock'n Regie
Între 7 - 9 decembrie 2012,  Asociatia Moto Free Riders,  Barul Rock'n Regie și Concerte Azi vă invită în Rock'n Regie la cea de-a treia ediție a manifestării Mâini pentru Mâine. Pentru mai multe detalii avem pagina de facebook destinata evenimentului.

Adresa Rock'n Regie : Strada Gheorghe Ranetti, Nr. 23, București.

In ce consta evenimentul: Trei seri de concerte caritabile, unde cateva formatii sau artisti isi dau mana pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi.

Preambul: La precedentele editii ale proiectului nostru umanitar am strans fonduri pentru casa de copii Pinocchio (editia I) si pentru  azilul de batrani Sf. Maria din Baldovinesti, Braila (editia a II-a), campanii care au avut un real succes.

Scop: 
Strangerea de fonduri pentru ajutorarea Alexandrei Gherase, o fetita de 11 ani care are nevoie de un transplant de inima, interventie care va fi posibila doar la o clinica specializata din Germania.
The story: Alexandra Gherase este o fetita de 11 ani din Bucuresti. Este o eleva premianta si pasionata de activitati extrascolare cum ar fi dansurile clasice, muzica si desenul. Este frumoasa, cocheta, cu o educatie foarte buna primita de la familia ei.

In anul 2010, in urma unei alergii puternice, a fost internata in spital insa problemele ei grave de sanatate abia atunci au fost descoperite. A fost investigata de mai multi medici din spitale ca Fundeni, Grigore Alexandrescu si Budimex in speranta descoperirii unui diagnostic corect.

Diagnosticul dat de comisia de medici a Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si avizat de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (conf. dr. Daniel Popescu) este:

- formatiune tumorala ventricul stang;
- insuficienta cardiaca congestiva clasa IV NYHA;
- disfunctie sistolica severa de VS (FE VS 25%) - inima mai functioneaza la capacitatea de 25%;
- regurgitare tricuspidiana moderata;
- bloc major de ramura stanga;
- disfunctie hepatica;
- hiponatremie moderata remisa.

Rezumand cele de mai sus, Alexandra are nevoie, asa cum a hotarat si comisia de medici, de o interventie foarte dificila si foarte costisitoare intr-o clinica din Germania deoarece in Romania nu exista posibilitatea unei asemenea interventii. Dosarul ei a fost trimis catre un medic chirurg specializat in operatii pe cord (dr. med Eugen Sandica - Direktor, Departments Fur Chirurgie angeborener Herzfehler) si in urma evaluarii acestuia fetita a trebuit internata de urgenta in septembrie 2010 pentru efectuarea tratamentului de specialitate care consta intr-un transplant de inima in cazul in care nu exista eventuale metastaze. Daca functia ventriculara este deteriorata este posibil sa necesite asistare mecanica a circulatiei, respectiv implantarea unui cord artificial de tip Berlin Heart Excor acesta din urma facand parte dintr-o alta categorie de transplant, respectiv HU (high-urgency). Spitalizarea a fost estimata  la minimum 8 luni si la suma de 700.000 euro iar banii acestia acopera investigatiile, interventiile si tratamentul Alexandrei. A urmat o internare la o clinica din Italia, unde s-a incercat implantarea unui PM atriu / biventricular pentru resincronizare ventriculara (mai jos sunt atasate si biletele de externare, traduse). Din pacate, tentativa a esuat din cauza anatomiei nefavorabile

Alexandra este de acum doi ani un copil indurerat si mai matur, cu toate ca zambetul nu-i dispare aproape niciodata de pe buze. Ea isi doreste cu disperare sa-si continue planurile de viitor asa cum le vedea cu ceva timp in urma. La fel de indurerati sunt si parintii ei care cauta cu disperare o solutie urgenta pentru salvarea ei. Nu detin aceasta suma uriasa de bani si sunt constienti ca nu o pot aduna nici in zeci de ani. In astfel de cazuri oamenii sunt nevoiti sa apeleze la intelegerea si ajutorul altor oameni si va roaga sa fiti alaturi de ei donand, atat cat se poate, intr-un cont deschis la

BRD, Agentia Parcul Tineretului din Calea Vacaresti nr. 276, bloc 63, sector 4.
Cont RON: RO84BRDE441SV15936034410
Cont EUR: RO80BRDE441SV15936114410


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top