Noutăți și comunicate

MANOWAR si legenda ecranului britanic, BRIAN BLESSED isi unesc fortele pentru “Kings Of Metal MMXIV”

5 august 2013
MANOWAR si legenda ecranului britanic, BRIAN BLESSED isi unesc fortele pentru “Kings Of Metal MMXIV”
MANOWAR și-a unit forțele cu Brian Blessed, actor, autor legendar și explorator îndrăgit din Marea Britanie. Colaborare vizează narațiune din piesa "The Warrior's Prayer" de pe albumul "Kings Of Metal MMXIV".

"The Warrior's Prayer" include o parte narativă ce înfățișează un bunic care îi spune nepotului o istorisire grandioasă din copilăria sa.

"Brian este alegerea perfectă! Nu numai pentru că este un actor talentat de teatru și film, cu o voce tunătoare. Dar și pentru că el chiar întruchipează valorile reprezentate de MANOWAR și de heavy metal în general: are un spirit aventuros și îndrăznește să facă exact ceea ce și-a pus în minte, orice ar fi. A escaladat Everestul și a fost într-o expediție la Polul Nord! Ce altceva aș mai putea să spun? Poate că nu a știut acest fapt până când ne-a întâlnit, dar este un adevărat "brother of metal!" " a spus basistul și producătorul trupei MANOWAR, Joey DeMaio.

Printre altele, Brian Blessed a rămas în memoria publicului prin rolurile din celebrele producții  "Flash Gordon", "Henry al V lea" (în regia lui Kenneth Branagh) și  "Robin Hood - Prince Of Thieves", (cu Kevin Costner).

"Pentru mine întreaga experiență a fost complet miraculoasă și mi-a schimbat viața. Ce privilegiu să fac parte dintr-o echipă atât de uluitoare și divină, " a spus Brian Blessed după înregistrări.

"Brian a fost extraordinar! El a făcut mai mult decât să rostească povestea. A  interpretat-o. A trăit-o! A fost un spectacol magnific care va face ca povestea din "The Warrior's Prayer" să prindă viață, în mintea celor care o vor asculta, " a comentat Joey DeMaio.

Pentru înregistrarea cu Brian Blessed MANOWAR a revenit la Birmingham, în Anglia, unde în urmă cu 25 de ani trupa a înregistrat alături de un cor format din 100 de voci masculine pentru "The Crown And The Ring, " o altă piesă inclusă pe albumul "Kings Of Metal", care cotinuă până în ziua de astăzi să fie elementul care încheie, în mod ritualic fiecare show MANOWAR. 

MANOWAR a anunțat recent că, pentru a aniversa 25 de ani de la lansarea celui mai bine vândut album din discografia sa, formația va înregistra o nouă versiune a albumului, numită "Kings Of Metal MMXIV". Aceasta va fi include piese bonus și alte elemente bonus. MANOWAR își va deschide seiful și va scoate la iveală materiale video ce nu au mai fost arătate până acum, fotografii, interviuri de culise și alte elemente introspective din epoca "Kings Of Metal" și din istoria formației.

Noua înregistrare va include și aportul chitaristului Karl Logan și al bateristului Donnie Hamzik, care, după ce au cântat live, de nenumărate ori, aceste imnuri clasice au acum oportunitatea să contribuie la această moștenire, prin prestația și soundul ce îi caracterizează.

Lansarea  "Kings Of Metal MMXIV" este programată pentru finalul acestui an și va fi urmată de un turneu aniversar în care MANOWAR va performa integral albumul "Kings Of Metal MMXIV", alături de alte imnuri metal, într-o producție scenică complet nouă.

Pentru mai multe informații vizitați:

http://www.manowar.com     
http://www.facebook.com/manowar
http://www.magiccirclemusic.com


                                        
Despre MANOWAR

Influența MANOWAR în industria muzicii rock este de necontestat. În decursul unei cariere impresionante, trupa și-a pus amprenta asupra genului Heavy Metal, prin combinația dintre măiestria unică a exprimării și maniera caracteristică de compoziție. Cu o determinare de neoprit, perseverență și curajul neclintit de a-și urma propria cale, trupa a rezistat chiar și celor mai grele provocări. În epoca "talentelor" apărute de nicăieri și a hiturilor de-o vară, această trupă le dă fanilor ceea ce aceștia iubesc: muzica  masivă, puternică ce întruchipează chiar "coloanasonoră" a vieții lor, cântece care celebrează curajul individului și spiritul de apartenență la comunitate.

Trupa a dobândit numeroase discuri de aur și platină și a derulat peste 35 de turnee, fiind cap de afiș la evenimente sold out, desfășurate în locații cu capacitatea cuprinsă între 10.000 și 50.000 de locuri.

Susținerea fidelă de care MANOWAR se bucură în toată lumea este vizibilă la evenimentele live: de exemplu, la Magic Circle Festival, înGermania, au participat fani din peste 40 de țări.

În semn de respect pentru pentru fanii devotați din toată lumea, MANOWAR a înregistrat balada "Father" de pe EP-ul Thunder Tn The Sky lansat în 2009, în 18 limbi diferite, printre care și româna, realizând astfel încă o premieră în istoria heavy metalului. 
 

MANOWAR a  lansat recent cel de al XII lea album de studio, The Lord Of Steel, care a fost descris de presa de specialitate drept "o forță brută și de neoprit asemeni metalului topit". The Lord Of Steel a beneficiat de o pre-lansare, în varianta limitată "Hammer Edition", materializată sub formă de CD și album digital, în colaborare cu Metal Hammer (UK).

Versiunea de retail a albumului The Lord Of Steel include mixaje și aranjamente diferite, o melodie nouă, în exclusivitate și grafică realizată de Ken Kelly. Această variantă este disponibilă sub formă de CD, album digital și dublu picture vinyl - în ediție limitată.   

MANOWAR:
Eric Adams:                  Voce
Donnie Hamzik:            Tobe
Karl Logan:                  Chitară
Joey DeMaio:               Bass
                                                                                   


Despre Brian Blessed

Fiul unui miner dinSouth Yorkshire, Brian Blessed s-a născut și a crescut în localitatea minieră Goldthorpe. A studiatlaBristolOldVicTheatreSchoolînainte să se avânte într-o carieră impresionantă și variată, care a inclus toate canalele de exprimare. Brian este în prezent unul din cei mai cunoscuți și respectați actori din Marea Britanie.

Brian a jucat rolul "˜Old Deuteronomy', în CATS, celebrul musical al lui Andrew Lloyd Webber, și a primit o nominalizare SWET pentru această prestație. Ca membru al Royal Shakespeare Company a interpretat rolul "˜Claudius' din HAMLET, rolul "˜Exeter' din HENRY al V lea și rolul "˜Hastings' în RICHARD al III lea. A fost și "˜Henry al II lea' în THE LION IN WINTERla Basingstokeși a construit personajul "˜Baron Bomburst' din distribuția originală a musicalului de mare succes CHITTY, BANG, BANG dela Londra Palladium.

Nenumăratele roluri din producții TV includ: "˜Augustus Caesar' în I CLAUDIUS pentru care a primit New York Critics Award; "˜Porthos' în THE THREE MUSKETEERS; "˜Richard al IV lea' în BLACK ADDER; "˜Sir Morris' în seria de animație multi-premiată  THE BIG KNIGHTS (BBC), 'Max' în WINTER SOLSTICE ( BBC) și "˜Sir David Fawcett' in THE ROYAL pentru ITV.

Pe marele ecran a fost "˜Talthybius' în TROJAN WOMEN, în care a avut plăcerea să apară alături de Katherine Hepburn, Irene Papas and Vanessa Redgrave. L-a interpretat pe "˜Vultan'  în foarte populara producție FLASH GORDON; a fost "˜Pedro' în MAN OFLA MANCHA; și "˜Lord Locksley' în ROBIN HOOD PRINCE OF THIEVES, cu Kevin Costner. În HENRY al V lea regizat de Kenneth Branagh a fost "˜Exeter', în MUCH ADO ABOUT NOTHING l-a interpretat pe "˜Antonio' și în Hamlet a fost "˜tatăl lui Hamlet și Fatoma'. A fost "˜Boss Nass' în episodul THE PHANTOM MENACE din producția STAR WARS a lui George Lucas,, "˜Pendragon' în MERLIN - THE LEGEND BEGINS, și "˜Leonidas' în producția lui Oliver Stones, ALEXANDER.

Brian a lucrat cu câteva dintre cele mai mari orchestre dințarasa.La Royal FestivalHall a apărut alături de The London Symphony Orchestra și de câteva coruri reunite și a interpretat simfonia corală MORNING HEROES, de Arthur Bliss. A interpretat apoi celebra compoziție pentru copii a lui Serghei Prokofiev, PETER AND THE WOLF, alături de Bolshoi Symphony Orchestrala Birmingham, iarla Glasgowa abordat o altă partitură a lui Prokofiev, IVAN THE TERRIBLE, alături de  Royal National Scottish Orchestra.

Brian a scris cinci cărți; THE TURQUOISE MOUNTAIN, THE DYNAMITE KID, NOTHING'S IMPOSSIBLE, BLESSED EVEREST, o istorie abreviată a Everestului, care include multe fotografii magnifice și QUEST FOR THE LOST WORLD. Brian iubește scrisul și ar scrie mult mai mult, dacă ar avea timp!

De la finalul anilor "60 Brian împărtășește o mare dragoste pentru expedițiile montane și o mare dorință de a ajunge "deasupra lumii". A fost în trei expediții pe muntele Everest. Prima oară pentru producția GALAHAD OF EVEREST, un tribut pentru George Leigh Mallory. În 1993 s-a întors pe Everest, de data aceasta pentru a escalada latura sudică și a ajuns până la înălțimea de 8534 metri - cea mai mare altitudine atinsă vreodată de un om de vârsta lu, fără oxygen suplimentar. În1996 arevenit pe versantul nordic, pe care l-a escaladat iar expediția a fost filmată de Channel 4 Television, pentru seria ENCOUNTERS. Brian a luat parte și la o expedițiela PolulNord, o expediție în The Lost World din Venezuela, o ascensiune până pe vârful muntelui Ararat din Turcia la 5100 de metri și o ascensiune e muntele Kinabalu din Malaezia.

Brian trăiește în Survey împreună cu soția sa, actrița Hildegard Neil. Cei doi și își împart casa - adevărat sanctuar pentru animale -  cu o mulțime de căței, pisici, ponei, rațe și pești! Cuplul are o fiică, Rosalind, care este de asemenea actriță.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top