Noutăți și comunicate

MANOWAR - The Lord Of Steel – heavy metal in stare pura

15 iunie 2012
MANOWAR - The Lord Of Steel – heavy metal in stare pura
MANOWAR - The Lord Of Steel – heavy metal in stare pura
MANOWAR - The Lord Of Steel - heavy metal in stare pura

 

Noul album MANOWAR, The Lord Of Steel, a fost prezentat în cadru restrâns, pe 12 iunie, la studiourile Wisseloord. Pana maine, cand albumul va deveni disponibil, in format digital pe The Kingdom Of Steel, iata cateva impresii "la cald":

 

A fost suficienta a singura ascultare a celor 10 piese pentru a decreta ca albumul este exact ceea ce a promis Joey DeMaio, adica metal curat, putere in stare pura, energie nestavilita si un sound brutal si salbatic precum forțele naturii.

 

Avem de a face cu un material rasunator, in stilul caracteristic MANOWAR, insa bine ancorat in realitatea tehnologiei moderne. O intoarcere la radacina, insa una plina de prospețime, vigoare si energie. Fiecare instrument se individualizeaza pe anumite pasaje si fiecare din cei patru membri ai trupei are loc sa se manifeste si sa isi puna amprenta asupra produsului final. Cat despre vocea lui Eric Adams, este parca mai clara si mai patrunzatoare ca oricand.

 

 

Hail, Kill & Die are un sound impunator si potențialul de deveni un imn in randul fanilor. Forța piesei creste pe parcurs, asemenea unui tunet, solo-ul de chitara nu poate trece neobservat, iar partea vocala completeaza ansamblul precum lovitura unui traznet.

 

Expendable, piesa inspirata de seria cinematografica The Expendables, are tote ingredientele pentru a fi "ucigatoare" live: cu un tempo puternic "Expendable" invita la headbanging, iar refrenul este unul de care nu scapi prea usor.

 

Black List  - este o piesa surpriza: intro-ul de bass, lung si rezonant creaza impresia unui track exclusiv instrumental, insa lucrurile nu sunt ceea ce par. Construcția  imprevizibila doboara orice supoziții, ritmul e susținut de duelul dintre bas si chitara, iar mesajul e unul in care oricine se regaseste, la un moment dat.

 

Manowarriors - piesa care are toate sansele sa devina un simbol in randul fanilor trupei, carora le si este dedicata. Un track rapid, adecvat pentru headbanging, asezonat cu un solo de chitara pe gustul celor care apreciaza virtuozitatea lui Karl Logan.

 

Righteous Glory - singura balada de pe album, este maiestoasa, solemna, patrunzatoare. Piesa parca isi trage seva din albumul conceptual Gods Of War, insa este golita de orice elemnte decorative, avand o acuratețe si simplitate surprinzatoare. Cu o partea instrumeantala clasica, completata de interpretarea vocala pur si simplu rascolitoare, piesa va fi in topul preferințelor iubitorilor de balade si va starni interesul multor iubitori de sonoritați mai sensibile, fața de trupa MANOWAR

 

Born In A Grave este o incursiune in lumea misterioasa si intunecata a vampirilor, o poveste spusa tainic de vocea lui Eric Adams. De la primul acord pana la final melodia ia amploare intocmai la fel cu creturile nopții prind de puteri la lasarea intunericului.

 

Touch The Sky - este o noua materializare muzicala a mesajului "crede in tine insuți", concretizata intr-o modalitate sonora tipica trupei Manowar

 

El Gringo - tema sonora din filmul cu acelasi nume se bucura deja de popularitate in randul fanilor, ocupand poziții fruntase in topurile de specialitate. O piesa interesanta, usor de reținut, care arata ca trupa nu se cantoneaza intr-o singura arie stilistica.

 

The Lord Of Steel emana forța bruta, determinare si voința de neclintit. Melodia imbina ritmul susținut, cu țipetele marca Eric Adams si versurile ce definesc filosofia Manowar: "For the glory of battle I will fight until I die/Better one day as an eagle than a lifetime as a fly"

 

Annihilation este, asa cum spune si numele,  zdrobitoare si obsedanta, completand demonstrația de forța a trupei,

 

Albumul, care respira vigoare si abunda in piese care vor face senzație in timpul concertelor va fi disponibil incepand de maine  exclusiv pe The Kingdom Of Steel.

 

Pe 26 iunie o ediție speciala CD-ului The Lord of Steel va insoți numarul 233 al revistei Metal Hammer UK - Steel Edition. Numarul respectiv va cuprinde si varianta digitala a albumului si va avea o secțiune ampla dedicata trupei MANOWAR. Ca bonus, revista va include si noul EP HolyHell, Darkness Visible - The Warning. Pre-comenzi pentru ediția speciala Metal Hammer se pot plasa aici.

 

Iar din 7 septembrie, CD-ul va ajunge si in magazinele specializate.

 

Materialul include 10 piese, iar fiecare dintre le spune alta poveste. Toate reflecta insa  atasamentul trupei MANOWAR fața de valori precum corectitudinea si onoarea si sunt caracterizate de toate celelalte elemente pe care fanii MANOWAR le cunosc si iubesc.

 

 



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top