Noutăți și comunicate

Linkin Park & Friends - concertul tribut adus de trupa colegului Chester Bennington

1 noiembrie 2017
Linkin Park & Friends - concertul tribut adus de trupa colegului Chester Bennington
Linkin Park a revenit pe scenă, azi noapte, pentru prima oară după ce solistul trupei, Chester Bennington, a plecat dintre noi. Mike Shinoda, Dave „Phoenix” Farrell, Rob Bourdon, Joseph Hahn și Brad Delson au pregătit cel mai emoționant show din istoria Linkin Park pentru a-l onora pe Chester. Și-au invitat prietenii muzicieni să li se alăture pe scenă și astfel a rezultat un concert unic, ce a avut loc la Hollywood Bowl din Los Angeles, în fața a peste 17.000 de spectatori veniți din toate colțurile lumii și milioane de fani care au urmărit transmisiunea directă pe canalul de YouTube al trupei.

Concertul integral este disponibil aici: http://lprk.co/YouTube

Membrii ai trupelor blink-182, System of a Down, No Doubt, ONE OK ROCK, Korn, Echosmith, Bring Me The Horizon, Ryan Shuck și Amir Derakh din trupa lui Chester – Dead by Sunrise, dar și Kiiara, Alanis Morissette, Machine Gun Kelly, Julia Michaels ori Steve Aoki, sunt doar câteva dintre numele cu care băieții au împărțit scena pentru a celebra viața și muzica lui Chester.

Li s-au alăturat U2, Metallica, Thirty Seconds to Mars, Duff McKagan, Sir Paul McCartney și artistul preferat al lui Chester din totdeauna, Dave Gahan de la Depeche Mode, prin mesajele înregistrate și proiectate pe ecrane. Turneele în curs de desfășurare i-au împedicat pe aceștia să fie fizic prezenți. Tot pe ecrane au fost proiectate momente amuzante cu Chester, dar și discursul său despre puterea dragostei de a nimicii ura pe care l-a adresat fanilor prezenți la ultimul concert din viața sa – Birmingham, UK – 6 iulie 2017, cu doar două săptămâni înainte de a se despărți de noi.

Vocea lui Chester a răsunat aseară din nou, pe piesa New Divide, pe care trupa a performat-o live în paralel cu imaginile și vocea lui înregistrate la concertul susținut de Linkin Park pe aceeași scenă, în septembrie 2014.

La 8 zile după deces, fondatorul trupei, Mike Shinoda, a compus piesa „Looking For An Answer” dedicată lui Chester și interpretată în premieră la show-ul tribut, doar cu voce și pian: https://youtu.be/labrkIEGxyA

„Aseară am repetat până târziu și ne-am întâlnit cu câțiva fani afară, care ne-au asigurat că totul va fi bine. Ceea ce simțim acum, la fel ca voi, nu este doar o emoție, ci un roller coaster emoțional, dar ne susținem reciproc și asta ne ajută enorm. Pe mine mă ajută muzica. Nu doar să o ascult, ci să o și performez. Nu am putut asculta încă nicio piesa de-a noastră, dar am pășit în studioul meu și am scris această melodie dedicată lui Chester. Nu știu ce se va întâmpla cu ea, dacă va rămâne doar pentru acest show sau o vom dezvolta. Dacă vom decide să continuăm povestea Linkin Park, vă vom prezenta procesul de producție al ei, pe platformele noastre de Social Media și întreaga evoluație a piesei, dacă va mai fi cazul”, povestește Mike Shinoda despre „Looking For An Answer” și viitorul trupei, încă incert.

Pe scenă a urcat și soția lui Chester, Talinda Bennington, pentru a ține un discurs la microfonul la care solistul obișnuia să cânte, decorat acum cu o ghirlandă de frunze verzi și luminat de un spot. I-a mulțumit soțului său pentru familia și copiii pe care îi au împreună, pentru „frații și surorile sale”, așa cum i-a numit pe băieții din trupa Linkin Park și pe soțiile acestora. Deși este cea mai afectată, Talinda demonstrează că este din cea în ce mai puternică. La doar două săptămâni după ce și-a pierdut soțul, a demarat o campanie de prevenție a suicidului și conștientizare a importanței sănătații mintale pe Twitter, acolo unde se preocupă zilnic de moralul și sănătatea emoțională a fanilor soțului său.

„Este timpul să recunoaștem că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică. Este misiunea mea să facilitez accesul către resursele necesare prevenției suicidului și în amintirea lui Chester să salvăm cât mai multe vieți. În ultimele 14 săptămâni, v-ați susținut și ridicat unii pe alții. Voi m-ați ridicat și pe mine. Voi i-ați ridicat și pe copiii mei, prin memorialele organizate la nivel mondial și prin sprijinul pe care ni-l acordăm zi de zi pe Twitter, ca o adevărată familie, împărțind dragoste prin hashtagurile #MakeChesterProud și #FuckDepression!”, declară Talinda Bennington.

Talinda s-a alăturat misiunii Give an Hour și inițiativei Change Direction prin care va pune la dispoziție resursele necesare, atât celor care se luptă cu depresia și problemele de natură emoțională, cât și familiilor lor sau experților care au nevoie de resurse suplimentare. Campania se numește „320” și reprezintă ziua și luna nașterii lui Chester – 20 martie. Detalii aici: http://www.changedirection.org/320-changes-direction/?platform=hootsuite
Pentru a duce mai departe exemplul de dragoste nemărginită și preocuparea neobosită a lui Chester pentru ajutorarea comunităților aflate în suferință, Linkin Park a înființat One More Light Fund – un fond în cadrul organizației umanitare a trupei – Music For Relief, către care se pot face donații, banii fiind direcționați către tările lovite de dezastre naturale și pentru sprijinirea luptei împotriva depresiei și prevenției suicidului. Toate fondurile rezultate în urma concertului merg tot către acest fond. Puteți face și voi donații aici: http://musicforrelief.org/

Credite foto: Linkin Park & #LPAmbassadors

Mai multe detalii despre Linkin Park:
- Facebook: https://www.facebook.com/LinkinPark/
- Twitter: https://twitter.com/LinkinPark
- Instagram: https://www.instagram.com/linkinpark/
- YouTube: http://lprk.co/YouTube

Mai multe detalii despre Linkin Park Romania:
- Facebook: https://www.facebook.com/lpromania/
- Twitter: https://twitter.com/LP_Romania
- Instagram: https://www.instagram.com/linkinparkromania/


Evenimente recomandate

Top