Noutăți și comunicate

Lansare de album Vespera in Irish Music Pub din Cluj-Napoca

29 octombrie 2011
Lansare de album Vespera in Irish Music Pub din Cluj-Napoca
Sambata, 29 octombrie 2011, va avea loc un concert de lansare al primului album Vespera, in Irish Music Pub, Cluj-Napoca. In deschiderea vor canta cei de la Whisperblast.
Pretul unui bilet este de 10 Ron, iar concertul va incepe de la ora 21:00.

Welcome2Cluj si Irish Music Pub va invita la o sarbatoare a muzicii. Sambata, 29 octombrie 2011 trupa Vespera isi va lansa printr-un concert de exceptie, primul album, intitulat Desert of the Real. In deschiderea concertului va canta trupa Whisperblast  (http://www.myspace.com/whisperblast).

Whisperblast

Concertul reprezinta si o revenire in forta a trupei pe scena clujeana dupa o lunga perioada, aducand noi surprize de sound celor ce asteapta sa-i asculte/re-asculte live.
Componenta actuala: Teodora Bârla (voce), Dorin Panduru (chitara si voce), Vlad Popovici (bass), Andrei Calbajos (clape, synth, samples) si razvan Moca (tobe).
Vespera: http://www.myspace.com/vesperaromania
Irish Music Pub - Str. Horea 5,  Cluj-Napoca

Organizatori: Welcome2Cluj (http://www.welcome2cluj.com)
Parteneri principali: PMA Invest, Zile si Nopti
Parteneri Media: Rockstage, Metalhead, Metalfan, Let's Rock, Maximum Rock, RockZone, Bloodbath, Supersound, Best Music, Metal Support, Bestial Records, CZB, Jurnal Rock, 4Arte, Info Party, Moon Media, In Oras, Metropotam, 24events.ro, Radio Lynx, Clon, Ce Facem Diseara, Flip Flop, Tilllate.ro, Port.ro, ASSCluj-Napoca, Revista Evenimentelor, Scope.ro, Time4Events, ArtAct Magazine, Orasul Cluj.ro, Diseara, Cluj Online, ThEvents, Muzica9, Romanian Rock Radio.

Albumul "Desert of the Real"
Noul album "Desert of the Real" contine 11 piese, descrise printr-un colaj de influente (industrial, melodic, oriental, dance, electro, hardcore) asezate pe un fundament metal si ingloband conceptul de contra-cliseu, care surprinde viziunea proprie asupra diverselor influente primite, adaptate la cerintele pietei muzicale actuale.
Atat prin noul album cat si prin concertul de lansare, Vespera doreste sa aduca un sound nou in metalul romanesc, atat prin raportarea la standardele din industria de gen din strainatate, cat si prin reflectarea personalitatii proprii.
Albumul "Desert of the Real" poate fi ascultat pe pagina de Facebook, Myspace sau pe Reverbnation.

Vespera

Trupa Vespera:
Trupa Vespera ia fiinta în anul 2005 în orasul Cluj Napoca când doi tineri baimareni, proaspat studenti: Dorin Panduru si Vlad Popovici, pun bazele unui proiect muzical cosmopolit ce se dorea a fi facut cunoscut publicului în cel mai scurt timp. Orele de munca din acea perioada au fost sustinute alaturi de Andrei Calbajos (clape), Flaviu Satmar (tobe), Vlad Negrea (chitara) si Teodora Barla (voce). Timp de un an se munceste zi-lumina, se stoarce talentul din fiecare membru al formatiei si se compun opt piese power-gothic-doom.

Pe data de 24 noiembrie vesperosii se arata pentru prima data rockerilor clujeni pe aceeasi scena cu Voices of Silence si Grimus. Acest eveniment îi propulseaza în atentia mai multor artisti clujeni care le ofera ajutorul din punct de vedere artistic (concerte, fotografii, reclama si sustinere). În acest sens încep o serie de concerte de succes alaturi de trupe precum: Voices of silence, Cash, Seven, Trooper, Altar, Shadowsail, Abigail, Krypton, Sincarnate si multi altii în orase precum Cluj-Napoca, Bucuresti, Sibiu, Baia Mare, Caransebes, Târgu-Jiu, Sieni etc. Totul culmineaza în participarea la evenimentul "Sibiu meets Deventer" în care cânta timp de trei zile ca invitati alaturi de trupa Next Waste Dimension din Olanda. În tot acest timp trupa îsi schimba de mai multe ori componenta (Vlad Negrea paraseste trupa fiind înlocuit de Adrian Suciu care renunta si el). Întregul parcurs se finalizeaza cu un demo de trei piese intitulat "Vespera" si produs de Tibor Bazso - Alias Music Studio. 
Sfârsitul lui 2007 gaseste trupa într-o plina transformare conceptuala si muzicala. Se compun noi piese, se adopta un nou look, sound, echipament de studio iar Iulian Andercau se alatura trupei la chitara. Ideile curg si apare esenta crearii primului album produs alsturi de Tibor. În 2008 Vespera participa la Maximum Rock Suport pentru Underground unde câstiga locul 1 cu piesa Mary of Bethany si reuseste sa atraga atentia mediei si ascultatorilor de metal din România si nu numai. Urmeaza un turneu nasional pe nume Quattro Stagioni initiat de Alias Music în orasele Iasi, Suceava si Bacau însotit de o compilatie cu piesele formatiilor Vespera, Stereofeelings, All One si Band for Rent. Pregatirea noului material dureaza mai mult decât era planificat initial, timp în care trupa se retrage temporar total de pe scena.
Constienti de potentialul lor si de originalitatea noilor piese, trupesii nu se dau batusi si finalizeaza la începutul anului 2011 albumul intitulat "Desert of the real", produs de Alias Music. În prezent alaturi de noul tobosar Razvan Moca (Shadowsail), Vespera se pregateste pentru lansarea mult asteptatului album ce îmbina stiluri precum pop, dance, electro, industrial, hardcore, death, oriental precum si lansarea unui videoclip. Pe lânga Vespera, Dorin Panduru mai activeaza si în Voices of Silence la  clape si în Masterpiece-Tribute to Metallica la chitara, Vlad Popovici în Shadowsail la bass, Teodora Bârla la voce în Soirée alsturi de pianistul Liviu Sorescu si Andrei Calbajos la clape în Whisper Blast.

Componenta actuala: Teodora Bârla (voce), Dorin Panduru (chitara si voce), Vlad Popovici (bass), Andrei Calbajos (clape, synth, samples) si razvan Moca (tobe).



Evenimente recomandate

Top