Noutăți și comunicate

Kruna 2 - Melancholic post-rock - Kwoon in Kulturhaus

22 octombrie 2011
Kruna 2 - Melancholic post-rock - Kwoon in Kulturhaus
Kruna 2 va fi derulat în seara de 22 octombrie 2011, "două ore bătute-n cuie" de Melancholic post-rock, începând cu ora 19:30, în cochetul club bucureștean Kulturhaus.

Prețul unui bilet este de 30 lei și poate fi achiziționat din reteaua Eventim dar și de la intrarea în locație, în ziua evenimentului. Reamintim că după ora 22:00 ușile Kulturhaus se vor deschide pentru desfășurarea programului de club săptămânal, astfel că reperele de timp propuse de Kruna vor fi respectate cu strictețe.

Post-Rock-ul este un stil muzical cu rădăcini în Rockul Alternative și Progressive ai anilor '70 (The Velvet Underground sau Public Image LTD), dar care a început să devină un curent propriu-zis spre sfârșitul mileniului trecut. Astfel că, la începutul anilor '90, trupe ca Tortoise sau Labradford defineau în America o nouă exprimare muzicală... Canada a reacționat doar la câțiva ani distanță prin Godspeed You! Black Emperor iar Europa prin islandezii Sigur Ros și scoțienii Mogwai. Un al doilea val de trupe a consolidat mișcarea Post-Rock prin trupe ca Jakob (Noua Zeelenda), Mono (Japonia), Explosions In The Sky (USA), Do Make Say Think, A Silver Mt. Zion (Canada)... Și lista poate continua. Astăzi există mii de trupe, care mai de care mai diverse, mai experimentale sau ambientale.


Dupa debutul "Tales and Dreams", din 2006, trupa franceză Kwoon a lansat la finele anului 2009 un nou capitol, "When The Flowers Were Singing", primit foarte bine de comunitatea Post-Rock și de scena Ambiental/Atmospheric. Mai putin visător și mult mai experimental decât primul material, Kwoon a arătat ca nu îi place să repete nimic din ceea ce face prin noile compoziții... Melanjul inteligent de voci fragile, contopit original cu sunete variate de violoncel, keyboards, samples, baterie și chitări, derutează dar și încântâ în același timp, parizienii putând totuși fi greu de catalogat doar în clasicul Post-Rock. Dimensiunea melancolică rezonează inteligent cu cea hipnotica, muzica Kwoon oferind ascultătorului o calătorie spre o altă galaxie.

Clipul piesei "I Lived On The Moon" a reușit să aibă peste 850.000 de vizualizări și este cea mai cunoscută și apreciată compoziție Kwoon: http://www.youtube.com/watch?v=xTysF1E4Ft0



Anul trecut, în septembrie, francezii au uimit audiența din Kulturhaus cu un show plin de emoție, aplicat și exprimat într-un mod original, pendulând între trupe ca Sigur Ros, Mogwai, Radiohead și chiar Anathema sau I Like Trains.

Trupa s-a simțit extraordinar în prima lor experiență din România (alături de belgienii Cecilia Eyes) și și-au dorit mult să revină. DonisArt a pus însa o singura condiție: să prezinte un nou concept, un nou material!

Și iată ca lucrurile s-au așezat liniștit dar sigur pe calea corectă, astfel că, în septembrie, Kwoon va lansa un nou material, EP-ul "The Guillotine Show". Într-o componență usor schimbată, Sandy & Co vin la București, sub emblema Kruna, pregătiți pentru un show special, în care să prezinte atât noile compoziții cât și să ne încânte cu câteva din piesele lor de rezistență!

Informații despre trupă găsiți la http://www.Kwoon-music.com

Puteți urmări aici câteva minute filmate anul trecut, pe 24 septembrie 2010, în Kulturhaus, la primul eveniment găzduit de clubul bucureștean:
http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine#p/u/49/QncBHQQpxbw



Sursa: DonisArt
http://www.kogaionon.com
http://www.donisart.ro
http://www.darkbombasticevening.com
http://www.facebook.com/darkbombasticevening
http://www.myspace.com/kogaionon_land
http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top