Noutăți și comunicate

Jan Akkerman la Guitar Masters in Hard Rock Cafe

23 Noiembrie 2012
Jan Akkerman la Guitar Masters in Hard Rock Cafe

Vineri, 23 noiembrie 2012, sunteti invitati la primul eveniment din seria Guitar Masters, ce va avea loc la Hard Rock Cafe având un invitat de onoare din Olanda. Maestrul desăvârșit al chitarei, Jan Akkerman, revine în România. Acum 17 ani a concertat la Sala Palatului alături de Paul Rodgers.

Jan Akkerman este considerat cel mai bun chitarist al lumii, cel puțin așa au hotărât editorii revistei britanice Melody Maker. A luat "Harpa de Aur" în Olanda pentru întreaga sa carieră, țară în care este vedetă națională. Akkerman a experimentat mereu cu chitare și echipamente noi remarcându-se printr-un sunet special. A pionierat alternarea volumelor producând sunete degajate, fluide, susținute, deși este faimos și pentru interpretări la viteze uimitoare. Akkerman este primul artist care a folosit lăuta într-o formație rock demonstrând un interes deosebit pentru cultura timpurilor medievale și epoca Renașterii.

Recunoscut la nivel internațional încă din anii '70, ca membru al trupei Focus alături de Thijs van Leer, Akkerman a compus monumentala piesă progressive rock, "Hocus Pocus" și, ca prin magie, a intrat în toate topurile de atunci și a rămas în conștiința colectivă până în zilele noastre. "Hocus Pocus" s-a auzit la cele mai importante competiții sportive, emisiuni TV, reclame, jocuri video, filme și seriale de televiziune. Muzicieni din variate zone muzicale au exploatat tema piesei folosindu-se de farmecul compoziției. O recunoaștem în cover-urile semnate de Iron Maiden, Vanessa-Mae, Michael Fath, Helloween, Marillion sau The Vandals.

Chitaristul olandez Jan Akkerman a realizat aproape orice își poate dori un muzician. A cântat cu BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman, Ice-T și a realizat o mulțime de albume solo impresionând prin stilul său versatil, fără granițe și fără limitări. În toamna anului 2011 a fost lansat cel mai nou material de studio, "Minor Details", ca o continuare a materialului "C.U." din 2003. Critica de specialitate apreciează albumul comparând unele piese selectate de pe "Minor Details" cu atmosfera muzicală creată de Santana, Miles Davis sau Stelly Dan și cu energia muzicii Focus. Un material complet semnat de un artist desăvârșit: Jan Akkerman, "Minor Details", 23 noiembrie, Hard Rock Cafe București.

Biletele, în limita locurilor disponibile, pot fi achiziționate de la Hard Rock Cafe, din rețeaua distribuitorilor Eventim și prin sistemul rezervăriclub.ro, având prețuri între 80 și 400 de lei. Biletele cu locuri la mese necesită rezervare imediat după achiziționare folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261. Concertul va incepe la ora 21:00. 

Jan Akkerman on Soundcloud: http://soundcloud.com/jan-akkerman
Facebook Event: http://bit.ly/akkerman-fb-event
Teaser Video: http://youtu.be/dJd43DVTPzQ
Bilete Eventim: http://bit.ly/Akkerman-at-Hard-Rock
Jan Akkerman la Guitar Masters in Hard Rock Cafe Concert, festival, eveniment


Calendar evenimente

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.