Noutăți și comunicate

Interviu cu Zoltan Lecei de la Omega Lithium

1 iulie 2010
Interviu cu Zoltan Lecei de la Omega Lithium
Salut!

1. Desi o trupa tanara, Omega Lithium dovedeste o serioasa maturitate artistica. Cum a fost posibila o atat de rapida ascensiune in lumea metalului?
R: Multumesc. Ei bine, este vorba de munca si de atitudine. Trebuie sa muncesti mult si sa ignori toate obstacolele. Cand nu tii cont de limite, limitele nu te vor ingradi.

2. Cat a contat in ascensiunea trupei colaborarea cu nume sonore din industria muzicala - Victor Love (Dope Stars Inc., Epochate), Vincent Sorg (Schandmaul, In Extremo, Die Toten Hosen, printre altele), graficianul Seth Siro Anton (Paradise Lost, Soilwork, Moonspell, printre altele)?
R: Desigur ca a contat. Trebuie sa lucrezi cu oameni "mari" pentru a atinge maretia. Ai nevoie de un imbold pentru a accelera evolutia trupei.

3. Care este simbolistica numelui trupei si ce filosofie sta ascunsa in spatele acestui nume?
R: Omega este ultima litera a alfabetului grecesc si semnifica ceva final. Litiul este elementul care este folosit drept drog de catre toxicomani si bolnavii mintal. Acum faceti socoteala: este vorba despre terapia finala si ultima sansa.

4. Care a fost cea mai mare provocare a voastra, ca trupa?
R: Cea mai mare provocare este ceva de care ne lovim zilnic. Este vorba despre recunoasterea acestui gen de muzica si a artistilor din spatele ei drept ceva normal in societate. Este lupta de zi cu zi pentru a impulsiona mass-media sa fie interesata in acest sens. Si mai este efortul de a preveni marea masa in legatura cu pericolele acestei societati noi.

5. Care este locul cel mai frumos sau neobisnuit in care ati cantat?
R: Trebuie sa recunoastem, este, probabil, Metropolis Hall din Potsdam, Germania. Este un loc recent construit, intr-adevar mare si frumos. Ne-a facut o deosebita placere sa cantam acolo.

6. Ce influente are muzica Omega Lithium si unde va situati ca stil muzical?
R: Influentele noastre provin din diverse genuri muzicale, dar conteaza si influenta noasta individuala, ce asculta si compune fiecare dintre noi. Ne plac diversi artisti, dar noi nu incercam sa-i copiem. Stilul nostru poate fi descris cel mai simplu drept rock/metal goth-industrial.

7. Spune-mi un lucru despre voi pe care nimeni in lume nu il stie in acest moment.
R: Ce mananca fiecare dintre noi la micul dejun. Nici noi nu stim lucrul asta :)

8. Ati lansat in 2009 un album de exceptie, " Dreams in Formalin". Cine a compus muzica si versurile acestui album?
R: Malice a compus muzica, iar Zoltan scrie majoritatea versurilor.

9. Ce surprize ne pregateste Omega Lithium in viitor? Cand preconizati ca veti lansa un nou album?
R: Deja lucram la un nou material, facem repetitii si avem concerte. Facem, de asemenea, si spionaj industrial. Dar nu spune nimanui. Urmatorul capitol din povestea noastra este pe cale sa inceapa, acum sunteti martorii ultimelor pagini ale capitolului precedent.

10. Anul acesta, pe langa evenimentele importante la care participa Omega Lithium (Wave Gothic Trefen, Metal Camp, etc.) veti participa la prima editie a OST Mountain Fest, eveniment ce are ca mesaj "responsabilitatea fata de natura". Ce ne puteti spune despre participarea la acest festival?

R: Suntem bucurosi ca vom participa si asteptam cu nerabdare sa cantam intr-un loc unde oamenii se mandresc cu natura si mediul inconjurator.

11. Ce asteptari aveti de la fanii din Romania si din celalalte tari est-europene ce vor veni la OST Mountain Fest?
R: Am auzit ca sunt multi fani metal pasionati in Romania si asteptam sa vedem daca vor confirma zvonurile.

12. Care este primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la Romania?
R: Dealuri si vai. Muntii Carpati. Ha! Te asteptai sa spun ceva despre vampiri, nu-i asa?

13. In incheiere, ce le transmiteti fanilor din Romania?
R: Sper sa va vedem pe toti la OST Mountain Fest si aduceti-va cu voi mintea si sufletul!

Va multumim si va asteptam cu nerabdare sa cantati in mijlocul naturii!


Sursa : OST Mountain, www.ostmountainfest.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top