Noutăți și comunicate

Interviu cu Dirty Shirt publicat in presa internationala

22 iulie 2015
Interviu cu Dirty Shirt publicat in presa internationala
Mihai Tivadar, liderul formatiei Dirty Shirt, a fost intervievat de prestigioasa revista franceza Hard Rock cu privire la parerea lui despre genul crossover, care se regaseste si in munca formatiei autohtone.



Hard Rock Mag este una dintre cele mai citite publicatii din Franta si are reputatia de a fi foarte exigenta. Pe langa acest scurt interviu, Dirty Shirt a avut un loc de onoare in acest numar, ultimul album Dirty Shirt, "Dirtylicious", obtinand o cronica excelenta, notata cu 10/10 si fiind selectionat ca si "albumul lunii".

Iata ce spun criticii:
"Dirtylicious se impune ca si apogeul fuziunii intre metalul modern si muzica balcanica, cele 11 piese ale albumului fiind toate hituri, fara exceptie".

De asemenea, trupa a acordat un interviu amplu de doua pagini, iar piesa "Balkanique" a fost inclusa in CDul oferit gratuit de revista.

Noul numar al revistei trateaza tema crossover-ului, asa incat mai multi artisti emblematici au fost luati la intrebari cu privire la acesta. Alaturi de muzicieni precum cei de la Skindred, Dog Fashion Disco, Kontrust, Twelve Foot Ninja si Kultur Shock, s-au regasit si cei de la Dirty Shirt, fapt care nu poate decat sa ne bucure.

(2) Interviu_cu_Dirty_Shirt_public_NPwac48If.jpg

Iata ce raspunsuri a oferit Mihai Tivadar la intrebarile din interviu.

Ce reprezinta pentru tine scena crossover (amintiri din acea perioada, albume si trupe care v-au marcat)?
Crossover-ul reprezinta fara indoiala una dintre cele mai frumoase miscari rock/metal. Faith No More e una dintre trupele care m-au marcat cel mai mult ca artist. I-am descoperit la inceputul anilor 90 in Romania, imediat dupa revolutie, pe o caseta poloneza cumparata la piata. In vremea respectiva, singura posibilitate de a descoperi muzica buna era cumparand casete piratatate aduse din Polonia. Si binenteles, schimburile de casete cu prietenii. De obicei, principalul criteriu de alegere a casetelor era coperta, fara sa ai habar ce muzica e acolo. Nu imi amintesc exact cum am dat de albumul Angel Dust, dar cum l-am ascultat, am devenit fan pe viata: o incredibila originalitate si libertate artistica, pastrand un sound omogen. Pur si simplu era ceva incredibil. Tin minte ca pe urma am cautat timp de doi ani caseta cu albumul care continea in bonus piesa "Easy", imposibil de gasit in vremea respectiva...

Credeti ca in 2015 calea e deschisa pentru un come-back al acestui gen? Credeti ca publicul e mai receptiv in prezent?
Deseori muzica (ca de altfel arta si moda in general) evolueaza in cicluri si am vazut multe comeb-back-uri in trecut. Asa ca, de ce nu o revenire a crossover-ului? In orice caz, calitatea muzicii a crescut mult in ultima perioada (in special datorita mijloacelor de productie digitala si circulatiei informatiei pe internet), iar publicul a devenit mult mai variat. Astfel, cred ca poate fi o perioada propice pentru o revenire a crossoverului.

Aveti asteptari speciale privind "Sol Invictus", ultimult album Faith No More?
Am ascultat primul single "Super Hero" cand piesa avea doar cateva sute de vizualizari. Mi s-a parut geniala, in stilul inimitabil Faith No More, cu un final grandios. Insa nu am asteptari speciale pentru album: cred ca va fi un album excelent, poate mai experimental decat albumele lor de succes, deoarece sunt liberi sa faca ce muzica vor, fiind semnati cu Ipecac (nota: casa de discuri condusa de Mike Patton, solistul formatiei).

Dupa un turneu national exceptional, intitulat "Dirtylicious Tour" (Baia Mare, Timisoara, Oradea, Satu Mare, Sighet, Targu-Mures, Brasov, Bucuresti si Cluj Napoca), formatia Dirty Shirt isi continua sirul de aventuri metal cu noi succese.

Trupa urmeaza sa urce pe scena la Rockstadt Extreme Fest, unul dintre cele mai iubite evenimente romanesti dedicate metalului. Aici, Dirty Shirt va canta alaturi de grupuri ca At The Gates, Moonspell, Ensiferum, Enslaved si lista poate continua.

Cel mai recent videoclip al trupei a fost realizat pentru melodia "My Art". Videoclipul contine imagini inedite din turneul "Dirtylicious Tour".

Urmareste „My Art” AICI - https://www.youtube.com/watch?v=ki0FkkyJ1L8

Iata ce au declarat membrii trupei:

Formația Dirty Shirt a lansat pe data de 26 aprilie 2015 noul album „Dirtylicious”. Discul a fost unul dintre cele mai așteptate noi materiale metal și nu a dezamăgit.
Primele recenzii la material au apărut deja și au fost unanim pozitive. Feedback-ul fanilor a fost și el pe măsura așteptărilor trupei, care este încântată de succesul pe care îl are încă de pe acum „Dirtylicious”, considerat un disc de căpătâi în creația formației maramureșene.

Materialul poate fi comandat de la acest LINK, unde fanii pot sa și asculte integral albumul. Mai mult, „Dirtylicious” poate fi achiziționat și la concerte, prin poștă (45 de lei + taxe, prin mail cu datele personale la adresa info@dirty-shirt.com) sau de la sediul Promusic Events și Maximum Rock din București, strada Traian Demetrescu 9, sector 3.

Primele cronici de disc pot fi citite mai jos:

- Rockstadt.ro - „E compus profi, e inregistrat profi, e gandit la fel de profi”.

- Stereo Beasts - „Ce se aude pe noul album este, într-adevăr, presărat cu pasaje catchy și super-dansabile de folclor balcanic (cu instrumente tradiționale – viori, clarinet, țambal și acordeon – asigurate de Transilvanian Folkcore Orchestra), dar toate structurate pe ritmuri metalice foarte groovy.”

- Definite Rock - „"Dirtyliciuos" te plimbă abil de la folclor, la folk, metal și chiar progressive pe ici pe colo. Armonii vocale neașteptate, ritmuri de bătută, țipurituri și peste toate, chitările care sună, cum să spun, imens!”

- Moshpit - „"Dirtylicious” e un album de colectie.”

- Vice - „Cea mai buna muzica romaneasca din aprilie 2015. Ascultă dacă: Te-ai născut cu vioara într-o mână și pălinca în cealaltă.”

Asculta „Ciocarlia” aici - https://www.youtube.com/watch?v=BBUHVt6Hzl0

"Veti vedea ca 'Dirtylicious' vi se va intipari in minte inca de la prima ascultare! Este un album puternic, unic, la care am muncit mult, in primul rand cu sufletul, pentru a ta tot ce avem mai bun. Daca v-au placut lansarile noastre precedente, suntem siguri ca veti indragi 'Dirtylicious'. Probabil suna a cliseu, dar consideram ca e cel mai bun album Dirty Shirt", au declarat membrii Dirty Shirt.

Noutatile nu se opresc aici deoarece grupul maramuresean prezinta un nou website, http://www.dirty-shirt.com, care poate fi accesat dupa link si de al carui design s-a ocupat Andrei Bosinceanu.

Tracklist „Dirtylicious”

Ciocârlia
Moneyocracy
Mental Csárdás
Maramu’
Balkanique
Dulce-i vinu’
Cobzar
Hoții
Dirtylicious
My Art
Călușarii

Dirty Shirt a castigat premiul pentru "Best Rock Ambassador" la Metalhead Awards 2014 si "Best Metal Band" la Maximum Rock Awards 2014, prin votul publicului. De asemenea, formatia este endorser oficial Washburn si Randall.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top