Noutăți și comunicate

Inca trei trupe in deschiderea Theatres des Vampires din Cluj

23 martie 2012
Inca trei trupe in deschiderea Theatres des Vampires din Cluj
Dupa cum stiti, in data de 20 aprilie 2012, incepand cu ora 19:00, cei de la Theatres des Vampires vor sustine un concert in Irish & Music Pub din Cluj, sustinand pentru prima oara un concert in Transilvania, patria lui Dracula.

Inca trei trupe straine se vor alatura concertului: JTR Sickert, Lunocode (Italia) si Eufobia (Bulgaria), trupe ce vor canta in deschiderea concertului Theatres des Vampires de la Cluj. Astfel se completeaza lineup-ul final al Ospatului Vampirilor din Transilvania (Vampires Feast in Transylvania) care este: Theatres des Vampires (Gothic), JTR Sickert (Gothic/ Industrial) si Lunocode (Progressive Metal) din Italia, Eufobia (Death Metal) din Bulgaria si trupa autohtona The Hourglass (Symphonic/Industrial metal).

Concertul e o ocazie pentru impatimitii genului sa participe la un adevarat ritual vampiristic, trupa promitandu-ne un real spectacol.
Concertele din Romania fac parte din turneul european Moonlight Waltz 2012, turneu de promovare al albumului "Moonlight Waltz", cel mai recent CD al trupei, scos anul trecut de casa de discuri Aural Music.
Fanii Theatres des Vampires isi vor putea cumpara cd-uri/tricouri, de la standul de merchandising amenajat in club. Tot la acel stand fanii vor putea obtine autografe sau vor putea face poze cu membrii trupei.

PROMO Video: 


CONCURS THEATRES DES VAMPIRES
VREI SA CASTIGI UNA DIN CELE 3 INVITATII DE 1 PERSOANA LA OSPATUL VAMPIRILOR DIN TRANSILVANIA? Trimite raspunsul tau la intrebarea: "Care este numele ultimului album al trupei aparut anul trecut?" pe adresa: welcome2cluj@yahoo.com, pana pe 13.04 si vei intra in tragerea la sorti finala. Nu uita sa ne lasi si un numar de telefon. Castigatorii vor fi anuntati in emisiunea SUPERSOUND (ora 00:00) de la Radio Cluj din 14.04. Mult succes si va asteptam la OSPAT!
http://www.facebook.com/events/319006861479733/  

BILETE:
Numarul biletelor este limitat la 600 si se pot cumpara din reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti) si online pe http://www.eventim.ro.
Pret:
- 35 ron pana in 20 aprilie 2012
- 45 ron la intrarea in club (Irish & Music Pub, Horea 5, Cluj-Napoca)
Evenimentul pe Eventim: http://www.eventim.ro/ro/bilete/vampires-feast-in-transylvania-theatres-des-cluj-napoca-irish-music-pub-116152/event.html  

Pagina oficiala a concertului: http://www.welcome2cluj.com/theatres-des-vampires/  
Official Theatres des Vampires Website: http://www.theatres-des-vampires.com  

Evenimentul pe Facebook: http://www.facebook.com/events/285984431469552/  
Concertul este organizat de Welcome2Cluj si PABLO Impex (http://www.pablo.ro/).
Recomandat de: Romanian Rock Radio si Zile si Nopti.

Parteneri Media:
Romanian Rock Radio, Metalhead, Eventim, GiziRadio, Zile si Nopti, Bestial, LetsRock, No3, Jurnal Rock, CeFacemDiseara, Radio GaGa, Rupere.Md, Rockstage, InOras, Cluj4All, Clon, PartyDude.ro, Bloodbath, Metalfan, Radio Cluj, Supersound, TVR Cluj, PresaLocala, Moshpit, MaximumRock, FlipFlop, 24Events, Rockzone, Cluj-AM, RealPress, iConcert, OrasulCluj, 24Fun, Metropotam, Evenim, TillLate, Adevarul, ZiuadeCluj, ClujLife, CZB, RockOut.ro, RadardeMedia, BusinessForum, Foaia Transilvana, Time4News, ProTV Ardeal, Discard, ArtActMagazine, ProBike, Motociclism, QBox, PresaOnline, Ziare.com, IndexRomania, Lya.ro, Sonorika, ZiareLive, BuzzNews, Radio Impuls, EvenimenteinCluj, Thevents, Saptamana, IntruderAlert, Radio Guerilla, 


2-Inca_trei_trupe_in_deschiderea_55Q3OYgPK.jpg
JTR Sickert (Gothic/ Industrial)
Numele de "JTR Sickert" a fost dat dupa pictorul londonez al secolului 19, Walter Richard Sickert, care se pretinde a fi fost faimosul Jack The Ripper.
http://www.youtube.com/watch?v=sOYA9vGM7bY
https://http://www.facebook.com/JtrSickert
 
Trupa JTR SICKERT (Gothic/ Industrial) s-a format in in primavara anului 2005, in Modena, membrul fondator fiind chitaristului, compozitorului și bateristul Daniele Rezzaghi. Daniele a colaborat cu o serie de trupe locale de heavy metal, cum ar fi Despise și Hateblasted. Dupa o perioada, dorind sa-si indeplineasca visul, a inceput sa compuna muzica electronica si a lucrat ca techno DJ.
Scanteia ce a declansat aparitia JTR, a fost chiar Daniele si imbinarea celor doua stiluri: muzica electronica si heavy metal.
Lui Daniele i s-au alaturat Tiziano Panini, fostul vocal Neronova, și cea care avea sa-si inceapa cariera muzicala atunci, solista Erika Miraglia.
Datorită intrării in formatie a fostului baterist de la Red Pil, Federico Bonora, și a lui Mantovani Claudio, basistul, care a lucrat cu una dintre cele mai faimoase trupe de rock din Modena, formatia a luat forma completă și a fost numita JTR SICKERT.
Dupa un an de la formare, trupa a inceput colaborarea cu Fear Studio pentru a inregistra un demo cu 4 piese, numit "Everything Is Growing Old",care a fost foarte bine cotat, in revistele de specialitate.
Trupa a continuat cu o serie de concerte de succes urcand pe scena alaturi de nume mari ca: The Family, Godiva, Macbeth, Das Ich, Sadist, Vision Divine, Domine,Node etc.
Primul album "full" al formatiei a fost " You Deserve Panic ", in 2009.
Tot in 2009 au lansat si videoclipul pentru " Crystal Night ", una dintre piesele de pe album. "You Deserve Panic" a fost considerat ca cel mai bun album de gen in scena underground-ului italian și a atras un mare numar de fani.


3-Inca_trei_trupe_in_deschiderea_wZDi7BrN.jpg
LUNOCODE (Progressive Metal)
Lunocode s-a format in 2004 in San Giustino, un mic sat pierdut intre dealurile din Umbria, "inima verde" a Italiei.
Membrii fondatori ai formatiei (numita la inceput Anima) care activeaza si astazi, sunt: Perseo Mazzoni - tobe, Paride Mazzoni si Giordano Boncompagni - chitara si Francesco Rossi - bass. Vocalul Cecilia Menghi, a fost alaturi de trupa pana in 2010, cand din motive personale a incetat colaborarea cu Anima, fiind inlocuita de Daphne Romano.
In 2007 au realizat primul demo, "Birth", ce continea patru melodii si care a fost bine primit de critici si public.
Iata ca anul 2009 vine cu un nou EP, "Last Day of the Earth", cu cinci piese, inregistrate, mixate si masterizate in propriul studio, "Anima Studios"
Anul 2010 a fost cel in care numele "Anima" a fost schimbat cu "Lunocode" si totodata anul in care semneaza cu Spider Rock Promotion.
Termenul "Lunocode" este un mix intre "Lunokhod" ("moonwalker") si cuvantul din limba engleza "code".
Teme precum universul, filozofie, explorare, sunt foarte apreciate de formatie si apar des in versurile cantecele lor.
In 2011 "Last Day of the Earth" vede cu adevarat lumina zilei, fiind prezentat, spre vanzare, in format digital pe iTunes si ca cd-rom pe site-ul Spider Rock Promotion.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=omLnC8cjvNc  

In iunie 2011 Lunocode incep inregistrarile pntru primul album "full", respectiv "Celestial Harmonies", ce avea sa se lanseze in ianuarie 2012.
Dupa aparitia acestui album, Lunocode poate fi caracterizata ca o trupa apartinand stilului Progressive Metal cu influente Power Metal.
"Celestial Harmonies" include ample parti de chitara acustica si curate arpegii de chitara electrica, ce impreuna cu vocea lui Daphne, conduc spre o adevarata calatorie in afara zonei terestre, pe perioada a 56 de minute.
http://www.lunocode.com/  


4-Inca_trei_trupe_in_deschiderea_3rJXf1wAe.jpg
EUFOBIA (Death Metal)
Trupa Eufobia porneste la drum prin Europa inca o data. De aceasta data in deschiderea trupei Theatres des Vampires. Trupa revine pe scena din Romania pentru a-si prezenta noul album "Cup of Mud" 2011, lansat sub egida celui mai important label bulgar, Wizard, si distribuit in vestul Europei prin Soulfood si Plastic Head.
Dupa ce ani de zile au evolut sub forma unui trio, incepand din 2010, alaturi de line-up-ul intitial activeaza un al doilea chitarist, imprumutat de la veteranii Past Redemption, ceea ce ofera sound-ului Eufobia o nota aparte, un amestec de death metal melodic, thrash metal traditional, discrete influente de metal progresiv si ciudate pasaje atonale, inspirate din bogatul folclor slav.
Intre timp, trupa se pregateste sa intre din nou in studio pentru a pregati inregistrarea noului album, insa pe durata acestui turneu multe dintre aceste viitoare trackuri vor putea fii ascultate. Concertele din Romania vor avea loc in Bucuresti pe 19 aprilie 2012 in Wings Club si in Cluj Napoca pe 20 aprilie 2012 in Irish & Music Pub.
http://www.eufobia.com


5-Inca_trei_trupe_in_deschiderea_ESVyn4zKW.jpg
THE HOURGLASS (Symphonic/Industrial metal)
Trupa The Hourglass (Symphonic/Industrial metal) s-a format in toamna anului 2010, avand la inceput doar 3 membri. Totul a pornit ca un proiect pe termen lung ce avea ca tel principal inregistrarea unui material demo cu 4-5 piese. Dupa mai multe experimente in compozitie si completarea formulei trupei, The Hourglass cristalizeaza un stil aparte, reprezentat printr-un instrumental puternic, o paleta larga de teme simfonice cu accente electro si industriale, o voce de soprana dramatica si versuri inspirate din trairi si conceptii proprii.
http://www.myspace.com/thehourglassro  
http://www.facebook.com/pages/The-Hourglass-Romania/244843988922078
REQUIEM DEMO PREVIEW - http://www.youtube.com/watch?v=RGr_Bg3SVB4


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top