Noutăți și comunicate

Inca doua formatii confirmate la Maximum Rock Festival 2014

15 mai 2014
Inca doua formatii confirmate la Maximum Rock Festival 2014
Dupa ce Maximum Rock a confirmat primele nume pentru Maximum Rock Festival (Elvenking si Threshold), a venit momentul sa anuntam alte doua formatii ce vor participa la acest festival, eveniment ce va avea loc in perioada 24-25 octombrie 2014, la Turbohalle din Bucuresti. Este vorba despre norvegienii de la Tristania si germanii de la Emergency Gate.



Tristania

Alaturi de Nightwish, Epica si Leaves' Eyes, Tristania este una dintre cele mai iubite formatii de Symphonic Metal din lume.
Trupa, originara din Norvegia, are o istorie de aproape 20 de ani in spate, fiind intemeiata in 1995 in Stavanger. Spre deosebire de alte grupuri incadrate in aceeasi categorie generica, Tristania iese in evidenta prin predilectia pentru Doom si Death metal.

Aceasta tendinta de a cultiva latura intunecata este si ceea ce face ca Tristania sa fie apreciata drept una dintre cele mai originale reprezentante ale curentului simfonic.

Pana acum, trupa a lansat 6 albume, dintre care cel mai recent, "Darkest White", a aparut in 2013 si a primit numai critici pozitive. Discul a fost slavit drept cel mai bun efort al norvegienilor din ultimii ani si laudat pentru aportul noii vocaliste, Mariangela Demurtas, componenta permanenta a formatiei din 2007, dupa plecarea Vibekei Stene.

"Tristania dezvaluie potentialul sau urias in materie de exprimare a emotiilor adanci cu ajutorul orchestratiei vaste, grele. 'Darkest White' este o explorare a frumusetii intunecate si dezolante, creand o panza a sentimentelor colorata in tonuri dintre cele mai diverse, dar situate intotdeauna in spectrul cromatic al noptii", noteaza Sputnikmusic.

In plus, Tristania utilizeaza trei tipuri de voci pe cele mai noi lansari ale sale, beneficiind de pe urma unei game armonice variate: il avem pe Anders H. Hidle, responsabil pentru vocea harsh, pe Kjetil Nordhus pe clean si, bineinteles, pe Mariangela, cu glasul feminin.

"Darkest White", ultimul album al formatiei lansat in 2013, poate fi ascultat mai jos:

Astfel, formatia norvegiana este considerata un adevarat stalp al genului Symphonic Metal si reprezinta chiar una dintre intemeietoarele genului. Romanii vor avea ocazia sa se intalneasca cu trupa la "Maximum Rock Festival" 2014 (24 - 25 octombrie), festival in cadrul careia Tristania va prezenta un program complet care va include atat piese de pe ultimul material discografic cat si alte piese reprezentative de pe produsele lansate anterior.

Componenta actuala Tristania:
Anders Høyvik Hidle - chitara, voce harsh
Einar Moen - clape, programming
Mariangela Demurtas - voce
Gyri Smørdal Losnegaard - chitara
Ole Vistnes - bas, backing vocals
Tarald Lie Jr. - tobe
Kjetil Nordhus - voce, chitara acustica

Discografie (albume de studio):
Widow's Weeds (1998)
Beyond the Veil (1999)
World of Glass (2001)
Ashes (2005)
Illumination (2007)
Rubicon (2010)
Darkest White (2013)



Emergency Gate

Emergency Gate este una dintre cele mai iubite formatii germane din noul val de metal, ce imbina genurile Melodic Death-Metal si Metalcore.
Formatia a luat nastere in 1996 in Munchen si este apreciata international, fiind numita o reprezentanta de seama a metalului modern.

Compusa din Matthias Kupka - voce, Vlad Doose - chitara, Udo Simo - chitara, Mario Lochert - bas, Daniel Schmidle - sintetizator si Roman Lutz - tobe, sound-ul Emergency Gate este caracterizat prin melodicitate, duritate, bogatie si originalitate.

Trupa nu este lipsita de umor si declara ca si-a ales numele deoarece, astfel, grupul beneficiaza de reclama gratuita de la toate "iesirile de urgenta" din lume.

De fapt, "Emergency Gate" face trimitere la puterea muzicii metal de a-i scoate pe ascultatori din rutina zilnica si de a le oferi un "exit" rapid din problemele care ii framanta clipa de clipa.

Primul album - "Emergency Gate" - apare in anul 2000 si ii impune rapid pe trupeti pe scena germana. Odata cu "Night Ray" (2006) vine si recunoasterea internationala, care este dusa mai departe de lansari ca "Rewake" (2009), "The Nemesis Construct" (2010), si "You", cel mai recent Lp, scos pe data de 25 ianuarie 2013, si primit cu recenzii pozitive de criticii de specialitate.


Anul 2014 reprezinta cel mai bun moment pentru promovarea acestui disc, precum si pentru raspandirea mesajului Emergency Gate in toata lumea.

Iata cum caracterizeaza celebra publicatie Metal Obsession show-ul live Emergency Gate:
"Au cel mai debordant entuziasm si cea mai puternica energie scenica pe care le-am simtit vreodata la un concert metal. Nu exagerez cand spun ca doar doua minute trecusera de cand Emergency Gate a urcat pe scena iar publicul deja facea headbanging, sarea si se distra copios. Asta da formatie live!"

De curand, baietii au cantat in Australia, alaturi de Children of Bodom, in Japonia alaturi de Gamma Ray, China la 4 mari festivale si vor pasi si pe plaiurile romanesti, in cadrul celui mai mare festival indoors din Romania, si cel mai important eveniment metal al toamnei la Bucuresti, "Maximum Rock Festival".



In perioada care urmeaza, vom anunta noi nume!
Accesati pagina evenimentului pentru ultimele amanunte legate de festival.



"Maximum Rock Festival" este cel mai mare eveniment metal al toamnei in Romania si singurul festival indoors de anvergura din tara. Cu un line-up de exceptie format din My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes si Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, editia de anul trecut a pus piatra de temelie a unui show care intentioneaza sa aduca in continuare in fata publicului autohton nume la fel de "grele".

Fest-ul nu a constat doar in prestatiile formatiilor ci si in diverse happening-uri si spectacole inedite, cum ar fi conceptul"Drum Stage", sau expozitia de biciclete unicat de tip chopper. Mai mult, nu au lipsit standurile de merchandise bogate! Astfel, "Maximum Rock Festival" nu este o simpla insiruire de concerte ci o experienta completa care dezvaluie participantilor cele mai frumoase aspecte ale culturii metal.

Pentru editia din 2014, care va avea loc pe 24 si 25 octombrie, desfasurandu-se pe parcursul a doua zile pline de muzica exceptionala si intamplari care vor ramane intiparite in mintea fanilor, organizatorii au pregatit si mai multe distractii si un line-up incitant.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top