Noutăți și comunicate

In premiera la Teatrul Nottara: Beatles Flamenco Jazz

31 ianuarie 2017
In premiera la Teatrul Nottara: Beatles Flamenco Jazz
Marti, 31 ianuarie 2017, de la ora 20:00, Lucas Molina feat. Jazz Syndicate & Irina Sarbu prezintă “BEATLES FLAMENCO JAZZ” la Teatrul Nottara din București.



Evenimentul este un tribut adus legendarilor The Beatles, în cadrul căruia o serie de artiști talentați vor explora într-o manieră non-conformistă de jazz și flamenco celebrele hituri ale britanicilor, invitându-ne să “ardem” într-o seară plină de viață, culoare și romantism. Muzica și dansul, coardele chitarelor sau bătăile cajonului ori castanetelor de Flamenco vor fuziona cu sunetele de jazz, făcându-ne să aclamăm la sfârșitul serii: Ole!

Artiștii implicați în proiect au fost aleși special pentru a da viață acestui eveniment inedit, în premieră în România.

Irina Sârbu este cu siguranță una dintre cele mai fermecătoare apariții și voci ale scenei de jazz românești, prezență vocală caldă, catifelată, cu străluciri estompate și mlădieri insinuante, dublate de sensibilitate sau temperament exploziv și imaginație improvizatorică.

Irina are la active numeroase apariții notabile: Danube Jazz & Blues Festival (Galati 2014), London Horniman Museum (Romanian Cultural Institute London, 2014) Creative Fest (Bucharest 2014), “Green Sounds” Festival (Bucharest 2014), “Campina Jazz Festival” (Campina 2014), “Music & Tradition” CreART Festival (Bucharest 2014) sau Kennedy Center & New York Drom Club (Romanian Cultural Institute New York, 2013)

Irinei Sârbu i se alătură Lucas Molina, exoticul dansator născut în anul 1985 în Buenos Aires, Argentina. Acesta a studiat dansul flamenco încă din copilărie, în paralel cu studiul intrumentelor de percuție clasice și tradiționale arăbești. În România ajunge în anul 2010, unde începe să devină cunoscut publicului larg prin participarea la mari spectacole, printre care se numără deschiderea Festivalului Callatis (Mangalia 2011), Finala Cupei Uefa Champions League (2012), Eurovision (2013), Ateneul Român (2014) sau Sala Radio (2016) și a colaborărilor cu Loredana, David Bisbal sau Andra.

Cei de mai sus for fi asistați de câțiva talentați reprezentanți ai noului val de instrumentiști de jazz din România, reuniți sub titulatură Jazz Syndicate.

Hey Jude, Yesterday, Yellow Submarine, Eleanor Rugby, Lady Madonna și multe altel hituri sunt promisiunea unei seri memorabile cu BEATLES FLAMENCO JAZZ!

În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four ca grup împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar.

Pe măsură ce muzica The Beatles creștea în complexitate, tot mai mulți muzicieni de jazz au fost atrași de a explora aceste compoziții extraordinare, melodii superbe, armonii parcă divine, de o neconvențională complexitate armonică și metrică. Muzica The Beatles este cu adevărat fără vârstă, așa cum o demonstrează interesul pentru song book-ul lor a noi și noi generații de muzicieni de jazz și nu numai.

Flamenco este o formă de artă pasională și seducătoare, o cultură misterioasă și neînțeleasă, care a “ars” Andalucía timp de aproape 500 ani, ajungând astăzi să aibă milioane de “aficionados” în întreaga lume.

Biletele pentru eveniment se pot cumpăra prin Eventim.ro, Iabilet.ro și Bilete.ro.

Evenimentul “BEATLES FLAMENCO JAZZ” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:
  • KENNY GARRETT - Do Your Dance - 23 Februarie 2017, Sala Radio/București;
  • KENNY GARRETT - Do Your Dance - 25 Februarie 2017, Casa de Cultura a Studentilor/Cluj Napoca;
  • JOE LOVANO - Master of Saxophone - 25 Martie 2017, Sala Radio/București;

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1724056257923542/

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=yxC2EgF7FO8
https://www.youtube.com/watch?v=bAYFJ1YkoAw
https://www.youtube.com/watch?v=qslZff3ypvM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top