Noutăți și comunicate

Ilie Stepan lanseaza triplul album 'Lumina' in Club A

5 decembrie 2012
Ilie Stepan lanseaza triplul album 'Lumina' in Club A
Miercuri, 05 decembrie 2012 sunteți invitați în Club A unde Ilie Stepan lansează triplul album "Lumina", ultima parte a unei trilogii care a început cu "Sensul vieții" și a continuat cu dublul album "Undeva, în Europa...".

"Lumina" apare sub titulatura Stepan Project și conține  trei CD-uri și un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori.  
O altă premieră pentru România este aceea că DVD-ul care însoțește albumul "Lumina" vine cu o versiune SURROUND 5.1.

Lansarea oficială este programată pe 20 noiembrie 2012, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, iar spectacolul va fi precedat de vernisajul expoziției de imagini  "Lumina - Stepan Project". La București, proiectul "Lumina" va fi lansat pe 5 decembrie 2012, în Club A, "leagănul rock-ului și folk-ului românesc".

2-Ilie_Stepan_lanseaza_triplul_a_8oSH92Wyy.jpg
Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului românesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor și producător de muzică de teatru și film, dar și de alte proiecte artistice, realizator de radio și televiziune. Fondator al grupului Pro Musica și autorul unuia dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: "Timișoara".

Așa sumară cum este, această prezentare spune multe despre Ilie Stepan. Dar, despre acest muzician unic în România, vorbește cel mai bine cea mai recentă dintre realizările sale.

"Lumina" este o mare epopee de tip fusion. 33 de piese pe cele trei CD-uri. 3 bonus tracks-uri. 7 slideshow-uri. 3 videoclipuri. 2 landscape-uri pe DVD. Sunet Surround 5.1. Peste cinci ore și jumătate de muzică. Zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, țambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Rapsozi populari, coruri religioase, soliști de operă, muzicieni folk, pop, rock și jazz. Instrumentiști de muzică electronică și computerizată.

"Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual, există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinței, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci și care este de mii de ani tot acolo) și dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se înscriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credință în Dumnezeu și nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credință. În muzică nu există rețete, există multă muncă și mai mult sau mai puțin har de la Dumnezeu. Dacă muncești mult și nu realizezi nimic, înseamnă că trebuie să te lași. Dacă muncești mult și realizezi câte ceva, înseamnă că ești dotat, iar dacă muncești mult și realizezi mult, înseamnă că ești ales. Ca și la precedentele două părți ale trilogiei, și la «Lumina» am avut bucuria de a colabora cu muzicieni care sunt vârfuri în domeniile lor muzicale, care ne-au onorat prin prezența și prestația lor, și cărora le mulțumim și pe această cale. Albumul «Lumina»  este prinosul de dragoste și recunoștință pe care-l dăruim, cu toată sinceritatea, semenilor noștri și, mai presus de toate, rugăciunea noastră către Dumnezeu", spune Ilie Stepan.

3-Ilie_Stepan_lanseaza_triplul_a_vvDEz5clbq.jpg

Lista muzicienilor care i-au stat alături lui Ilie Stepan la realizarea acestui proiect grandios este deosebit de lungă și ne vom limita doar la menționarea unora dintre ei: Dixie Krauser, Horea Crișovan, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Tavi Iepan, Vasile Dolga, Vlady Cnejevici, Liviu Butoi, Doru Iosif, Adrian Dinu, Ovidiu Rusu, Carol Bleich.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top