Noutăți și comunicate

Halloweekend cu trupa Blackbeers

31 octombrie 2014
Halloweekend cu trupa Blackbeers
Vineri, 31 octombrie 2014, de la ora 20:00, sunteti invitati la un concert unplugged Blackbeers in The Dubliner Pub (Bucuresti, Bulevardul Nicolae Titulescu nr.18).

Intrarea este libera.

Dubliner Pub https://www.facebook.com/pages/The-Dubliner/335832313257821
Tel. rezervari: 021 260 2678


Sambata, 1 noiembrie 2014, de la ora 22:00, cei din trupa Blackbeers va invita din nou la concert, in Fiord Pub Targoviste (Targoviste, Bd. I.C. Bratianu, nr. 3)

Concert rock - intrare 10 lei
http://www.fiordclub.ro
http://www.facebook.com/FiordClub
tel. rezervari: 0721 45 33 36


"Pumpkin time is here again
Let's pick a costume we can wear;
When at the door we trick-or-treat
Our spooky friends"¦we'll meet."

Halloween - "All - Hallows Eve " (31 octombrie) isi are originea in festivalul pagan al celtilor din Irlanda, Marea Britanie si Franta denumit Samhain, nume ce provine din irlandeza veche si inseamna "sfarsitul verii". Se sarbatorea sfarsitul "jumatatii luminoase" a anului și inceputul "jumătătii intunecate", uneori fiind considerat a fi "Anul Nou Celtic".In aceasta noapte s-ar presupune ca lumea spirituala poate sa intre in contact cu lumea fizica si magia are puterea cea mare"¦

Daca la început era vorba de o celebrare a recoltei, unde vecinii se adunau să spună povești cu fantome, să cânte și să danseze, astazi sărbătoarea lansata "pe piață" se transformă într-o ocazie de divertisment.

Trupa Blackbeers isi anunta cu aceasta ocazie urmatoarele concerte, ce fac parte din turneul aniversar de 15 ani de activitate. Astfel, pe 31 octombrie, in primul Irish Pub deschis in Bucuresti - The Dubliner - incepand cu orele 8 pm, trupa va sustine un concert unplugged. Gazdele anunta pe aceasta cale promotii deosebite la berea neagra irlandeza comercializata, multe surprize si un chef pe cinste. Pe 1 noiembrie trupa va poposi in Targoviste la FiordClub RockStillery, unde, incepand cu orele 10 pm va sustine un concert electric de rock irlandez si influente punk. Si aici surprizele serii se vor lasa asteptate.

http://www.youtube.com/watch?v=Mx2YQ960oSM

Scurt istoric al trupei:

Formația înființată în Oradea în 1999 de Peter Moynahan (liderul trupei), isi incepe activitatea cântând muzică tradițională irlandeză

într-un format acustic. Din anul 2005 abordează genul celtic-rock și, după o întrerupere de 2 ani (2008-2009), timp în care Peter isi muta reședința în București, trupa reapare pe scenă în martie 2010, cu ocazia Zilei Irlandei, într-o componență aproape nouă, de data aceasta într-o manieră de Celtic/Irish rock și influențe punk.

In primii ani de activitate trupa lanseaza un material Demo -"A Taste of Irish Music" (2001) imprimat pe caseta audio si 2 albume muzicale: "Drink the Night Away"(2002) si "Cuig" (2004).

In luna martie 2013 trupa Blackbeers lanseaza un nou EP ce poarta titlul "Fairy Tale. .. on Paddy's Day" si contine 5 piese.

Toamna anului 2014 marcheaza aniversarea celor 15 ani de ativitate a trupei. Cu aceasta ocazie trupa organizeaza un turneu national intitulat The Anniversary Ball.

Componența actuală a trupei este: Peter Moynahan - voce, chitară; Sabin Mihoc - chitară; Valentina Cotofana - vioară; Alia Taloș - voce, percutii; Adi Comorașu - bass și Răzvan Staicuț - tobe.

Rockul celtic este o formă de folk-rock cu influențe celtice, popular încă din anii '70. Se bazează pe muzica tradițională irlandeză, scoțiană, galeză sau bretonă dar într-o orchestrație rock. După ce veteranii Thin Lizzy, The Pogues, Fairport Convention sau Tri Yann au făcut istorie, în SUA a apărut și ramura de Irish-punk cu noile vedete Flogging Molly, Dropkick Murphys sau The Tossers. Piese celebre irlandeze, întruchipând spiritul irlandez în deosebitele sale ipostaze sunt interpretate intr-un stil personalizat.

Trupa colaboreaza cu diverse grupuri de dansuri irlandeze infiintate in ultimii ani in Romania, realizand spectacole complexe de muzica si dansuri irlandeze live.

"Berile Negre" așteaptă sa fie savurate cu fiecare ocazie ce apare atat in capitala cat si in orasele de provincie, atat in puburi cat si la festivaluri sau petreceri speciale.

Mottoul lor este :

"In Heaven there is no beer

That's why we drink it here
And when we're gone from here
Our friends will be drinking all the beer..."
https://www.facebook.com/blackbeerscom


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top