Noutăți și comunicate

Ghost Gathering Rasnov 2013 prezinta Irfan, Eye of Solitude si Kistvaen

28 decembrie 2012
Ghost Gathering Rasnov 2013 prezinta Irfan, Eye of Solitude si Kistvaen
În perioada 12-13 iulie 2013 va avea loc Ghost Gathering 2013 la baza cetății Râșnov, pe Valea Cetății, oferind publicului spații de campare în incinta festivalului și 2.000 de locuri de cazare în pensiunile Stațiunii Turistice de Interes Național Râșnov, un statut redobândit în aceste zile după 80 de ani de grele încercări pentru turismul românesc.

Ghost Gathering Rasnov 2013 comunică trei apariții magice pe afișul festivalului: Irfan, comoara world-music a Bulgariei, Eye of Solitude, surpriza doom/death-ului născut la Londra și Kistvaen, noua senzație a black metalului Bucureștean, completează line-up-ul Ghost Gathering 2013.


Trupa Irfan
Irfan transmite o invitație pentru o călătorie mistică în timp și în afara timpului, un mesaj poetic comunicat prin limbajul sufletului. Proiectul, fondat în 2001, a devenit cunoscut pentru vocile eterice și mistice susținute de o percuție aleasă, World Music cu influențe balcanice și persiene, muzică inspirată din comorile acustice ale Orientului Mijlociu, nordului Africii și Indiei. Irfan exploatează cu un deosebit talent moștenirea muzicală și spirituală a Bizanțului și Europei Medievale construind o atmosferă Dark Ambient Electronic apropiată de stilul Dead Can Dance. Irfan prezintă instrumente tradiționale într-un context contemporan, regăsind în studioul și în concertele lor lăuta, darbuca și kavalul. Proiectul și-a împrumutat numele din terminologia Sufi, în traducere cunoaștere secretă, iluminare, gnosis.

Irfan a semnat coloana sonoră pentru un documentar despre Bogumili și Katari și este recomandată ca una dintre cele mai bune achitizții ale casei de discuri "Prikosnovenie" din Franța, o marcă orientată exclusiv către muzica ultra-sensibilă. În ultimii zece ani Irfan a participat la cele mai importante festivaluri internaționale: Wave-Gotik-Treffen, M'era Luna, Castlefest, Elf Fantasy Fair sau Castle Party, evenimente dedicate culturii Gothic, Neo Folk, Medieval sau World Music. Irfan a ajuns și în România, în 2010, la invitația Donisart pentru Dark Bombastic Evening. În 2013 Irfan va lansa cel de-al treilea album și se va întâlni cu publicul Ghost Gathering Râșnov alături de Chaostar, Eye of Solitude și Kistvaen.

 
Trupa Eye of Solitude
Eye of Solitude proiectează pe scena Ghost Gathering sufletul pădurilor bântuite de fantome rătăcite, un coșmar și o iluminare, un uragan ce poartă spiritul și gândul către ținuturi întunecate ale iraționalului. Eye of Solitude se încadrează în zona Doom/Death Metal și se remarcă prin calitatea și particularitățile compozițiilor. Trupa a publicat trei materiale valoroase în trei ani de la înființare și anunță un nou EP de ascultat și cumpărat până la momentul Ghost Gathering.

 
Eye of Solitude s-a remarcat odată cu lansarea albumului "Sui Cadere", un material impecabil cu un mesaj înfricoșător și accente grave, un album de apreciat încă de la prima audiție. Eye of Solitude s-a născut din inițiativa artistului Daniel Neagoe, după ce s-a relocat în Londra și s-a integrat în lumea metalului extrem underground. Nici nu e de mirare că regăsim pe albumul "Sui Cadere" o piesă cu nume românesc: Strigoi. A căutat o creație radical diferită explorând în zona extremă și ambientală. Rezultatul: o muzică nemaiauzită până la Eye of Solitude.

 
Trupa Kistvaen
Trupa bucureșteană Kistvaen, înființată în 2008, a lansat albumul "Unbekannte" în 2010 și a câștigat premii la concursurile de profil. Kistvaen propune o nișă specială a Black Metal-ului în apropierea muzicii promovate de trupe ca Silencer, Shining sau Bethlehem. În componență se regăsesc membrii Abigail, Akral Necrosis și foști membri Sincarnate, iar din august 2012, Kistvaen are un nou vocal: Cristian Stegeran.

 

Râșnovul va găzdui în 2013 numeroase evenimente culturale, precum și cea de-a doua ediție Ghost Gathering.

Accesul publicului va fi organizat în baza abonamentelor ce pot fi achiziționate în avans din rețeaua Eventim si prin Metalhead la prețul de 50 lei abonamentul până pe 15 martie 2013, 80 de lei în perioada următoare și 100 de lei în zilele evenimentului. Vor fi disponibile și bilete cu acces limitat pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul conține loc în camping și acces la evenimentele Ghost Gathering 2013.

Parteneri Media: 4arte, 9AM, Art Act Magazine, Bestial Records, Be Where, Info Music, iConcert, inOras, Info Music, Info Turism, Jurnalul, jurnalrock, maximum rock magazin, metalhead, metalfan, rockstage, rockout, rockxpress, rockarolla, Zile si Nopti



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top