Noutăți și comunicate

Formatia Sistem se retrage din activitate

13 septembrie 2012
Formatia Sistem se retrage din activitate
Dupa 12 ani de cariera, trupa Sistem a decis sa ia o pauza. Ultimul lor concert va avea loc pe 15 septembrie 2012 in cadrul festivalului Pro Istoria Fest de la Sighisoara.

Trupa Sistem a fost infiintata in anul 2000 de cativa percutionisti, prieteni si colegi la Academia de Muzica "Gh Dima" din Cluj-Napoca. Dornici sa aduca ceva nou in percutia din Romania si, totodata, sa promoveze muzica de percutie catre masele largi de oameni, au pornit la drum cu vise multe si ambitie din belsug.

Doisprezece ani mai tarziu, palmaresul Sistem cuprinde realizari importante (5 discuri lansate, dintre care unul de aur, 12 hit-uri si numeroase premii) si multe momente in care trupa a reprezentat Romania la evenimente de marca: locul III in finala Eurovision 2005 impreuna cu Luminita Anghel, evenimentul oficial de primire a Romaniei in UE (cu participarea Presedintelui Romaniei Traian Basescu si a Presedintelui UE Jose Manuel Barroso), recital in cadrul celui mai mare show de Revelion din Europa (Berlin 2006), concert la Expozitia Mondiala a Mediului (Zaragoza 2008) etc. Pe langa cele enumerate mai inainte au mai fost si nenumarate participari la cele mai importante festivaluri din Romania, cat si la multe festivaluri internationale.

De-a lungul carierei sale, trupa a colaborat cu diferite soliste, pentru multe dintre ele functionand ca rampa de lansare in cariere solo de succes: Alexandra Ungureanu, Andreea Crepcia, Stela Anita sau Brigitta Balogh, dar si cu vedete consacrate precum Loredana, Andra si Grigore Lese. De asemenea, formatia a avut colaborari inedite cu trupe de prim rang din Romania: Phoenix, Voltaj si Proconsul.

Zoli, Cici, Phlo, Robi si Nashu au tinut sa transmita cu aceasta ocazie un mesaj tuturor celor care au fost alaturi de Sistem in toti acesti ani: "Dupa 12 ani de prezenta neincetata pe scenele din Romania, formatia Sistem a decis sa ia o vacanta pe termen nelimitat. Principalul motiv este lipsa de pauza in cei 12 ani de activitate. Am tot expirat si am uitat sa inspiram. De asemenea, lipsa de motivatie din punct de vedere profesional, numarul limitat de locuri in care show-urile Sistem se pot desfasura in conditii optime si muzica difuzata in acest moment la radiourile comerciale ne fac sa credem ca o pauza este binevenita. Anuntul vine in urma unei decizii luate de comun acord intre membrii trupei la inceputul anului 2012. Multumim sincer si din suflet tuturor celor care au fost alaturi de noi in acest timp: artisti, tehniceni, impresari, case de discuri, organizatori de evenimente, presa si, nu in ultimul rand, fanilor formatiei Sistem."



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top