Noutăți și comunicate

Final de razboi - ABCD la Eurovision 2013

23 februarie 2013
Final de razboi - ABCD la Eurovision 2013
Cristina, fosta componentă a trupei Impact și singura femeie producător muzical din România revine pe scenă cu un nou proiect - trupa ABCD (pop-rock) și o primă melodie în această formulă, candidată la selecția națională Eurovision 2013.

"Final de război" este piesa pe care trupa ABCD mizează la acest sfărșit de săptămână în semifinalele competiției naționale Eurovision și o primă piesă de pe un întreg album care va aparea in curand pe piata. Linia melodică și versurile sunt compuse chiar de Cristina și conturate de producătorul muzical al proiectului - Gabriel Maga (de la trupa VUNK).

Ca și celelalte piese care vor fi incluse pe album, "Final de război" este inspirată din viața reală. Versurile își au sursa de inspirație în întâmplările unui cuplu cunoscut solistei care s-a lovit, ca multe alte cupluri, de momentul trădării. Povestea e simplă și clasică: El a greșit, ea l-a iertat chiar dacă știa că odată ce s-a întâmplat, lucrurile se vor repeta, iar "La final de război" pot trece peste orice și-și vor petrece bătrânețile împreună.

Fondată în toamna anului 2012, la intiativa Cristinei Bălan și a lui Gabriel Maga de la trupa VUNK, trupa ABCD este formată din muzicieni cu o vastă experiență:
Alex Petcu - tobe, Bogdan Èšigănuș - bass, Cristina Bălan - voce, Dorin Panduru - chitară. Numele trupei vine de la inițialele componenților, dar și de la faptul că, în notația internațională, în muzică, A-ul înseamnă LA, B = Si, C = DO, iar D = RE.

Cristina s-a retras în ultimii ani din atenția publicului, însă a continuat să lucreze la poriecte muzicale de succes. Compozițiile sale au atras atenția atât a publicului român cât și a celui străin, ea fiind în spatele mai multor piese de succes internațional, precum SASHA LOPEZ - ALL MY PEOPLE, piesă premiată cu mai multe discuri de aur și platină la nivel global.

Românii vor putea asculta și vota piesa trupei ABCD în semifinalele Eurovision.

Piesa poate fi ascultată aici http://youtu.be/iiVFPgwEWfA


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top