Noutăți și comunicate

Festivalul Rock'N'Iasi Winter Edition editia a IV-a

1 - 5 decembrie 2010
Festivalul Rock'N'Iasi Winter Edition editia a IV-a
Intre 1-5 decembrie 2010, Casa de Cultura a Studentilor din Iasi organizeaza a patra editie a festivalului Rock'N'Iasi Winter Edition, cel mai important eveniment de acest gen din Romania.

In cele cinci zile de manifestari vor urca pe sceana trupe printre care nume sonore ca LAST HOPE (Bulgaria), MARAS (Macedonia), CONQUERING LION (Macedonia), INSANE (Ungaria), ALTERNOSFERA, TODO, INFECTED RAIN (Moldova), DANCE TRAUMA, LES ELEPHANTS BIZZARES, COMA si WHITE WALLS. Ceea ce ofera in plus anul acesta festivalul fata de cel de anii trecuti este gama mai larga de activitati inerente nascute din dorinta de a-i conferi un grad mai ridicat de amploare, profesionalism si diversitate.

Rock'N'Iasi a devenit deja o traditie pentru publicul iesean care a fost in fiecare an prezent in numar foarte mare la fiecare reprezentatie incepind de la prima editie, cea din vara lui 2007 cu ROCK'N'IASI OPEN AIR. Atunci CASA DE CULTURA A STUDENTILOR IASI a adus in capitala Moldovei peste 40 de trupe si formatii de stiluri diferite din tara, dar si din straintate din tari ca Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Ungaria.

In iarna anului 2007 MOONSORROW din Finlanda a deschis drumul catre ROCK'N'IASI WINTER EDITION.
In anul imediat urmator festivalul s-a bucurat de prezenta celor de la KORPIKLAANI in vara, editia de iarna venind si cu un pachet de premiere pentru orasul Iasi cind au concertat trupe ca Finntroll sau Eluveitie.
Incepand din 2009 proiectul s-a axat numai pe editia de iarna, editie care a adus numai trupe romanesti, pastrind insa atractivitatea prin includerea in line-up, ca headliners, pe timisorenii de la Negura Bunget.

Programul va incepe in seara zilei de miercuri 1 decembrie 2010, cand se va desfasura un JAM SESSION cu artistii din Iasi, si inca 3 invitati care vor fi confirmati in curand. Prima zi de concerte (2 decembrie 2010) va fi cu Alternosfera, Les Elephantes Bizzares, Infected Rain si Todo. Prezenta baietilor de la Alternosfera este una din garantiile reusitei zilei de joi intrucit acestia au mai concertat la Iasi la editia de anul trecut a "Festudis" cand publicul i-a intors pe acestia in scena de trei ori.
Seara de vineri va fi agitata de Last Hope, Coma, Conquering Lion si Schlitz. Sambata atmosfera va fi incendiara pentru ca pe scena vo urca Insane, Mat, Maras, Dance Trauma, Los Pogos.

In concordanta cu mesajul "Sustine artistii ieseni!", o trasatura de noutate adusa festivalului o constituie aducerea in fata publicului a tinerelor trupe iesene de rock formate in cea mai mare parte din liceeni cu talent, dornici de afirmare. Printre acestia se numara formatii ca Heal, Hungover, m'Idle, Zenith, Rowan sau Fingerprint. Lor le este dedicata ultima seara de festival care le poate aduce premii atit lor cit si celor prezenti la spectacole.
Ca premiu, organizatorii festivalului Rock'n'Iasi vor oferi formatiei castigatoare concursului ROCK'N'LICEU posibilitatea de a inregistra primul demo intr-un studio profesional.

Detalii despre concurs si regulamentul acestuia se gasesc pe www.gaman.ro
Sursa : Metalsupport


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top