Noutăți și comunicate

FIRE ESCAPE in club 100 CROSSROADS

11 iunie 2009
FIRE ESCAPE in club 100 CROSSROADS
Joi, 11 iunie 2009 sunteti asteptati in club 100 CROSSROADS unde E-Folk va prezinta un concert FIRE ESCAPE (cover band). Concertul incepe de la ora 21:00. Intrarea 15 ron.

Detalii FIRE ESCAPE, conform http://fireescapetone.blogspot.com :"Proiect cu totul nou Fire Escape doreste sa schimbe macar putin peisajul muzical romanesc, punand accentul pe sunet, ritm si intelepciunea expresiei "keep it simple", in incercarea - aproape imposibila - de a face muzica rock nealterata de stilul balcanic.

La inceputul anului 2009 Cristian "Pappy" Irinoiu si Sabin Tarabega, fac cunostinta printr-un prieten comun, Adrian Molnar leader al trupei 112, pentru a discuta posibilitatea inceperii unui nou proiect. Amandoi iesisera din proiecte destul de reusite, unul ca vocalist celalalt ca tobosar si erau in cautarea unei noi formule de trupa.

Curand i-au cooptat pe Mircea Muntenita (bass), Alexandru Luft (chitara/voce) si Cosmin Farcas (clape). Formula nu ar fi fost completa niciodata fara Arabela Nicolau (lead vocal), o voce cu un timbru exceptional ce te duce cu gandul la voci ale interpretelor de culoare.

Numele formatiei a fost gasit dupa un brainstorming provocat de Alina Hambaras, cea care si-a pus amprenta alaturi de sotul ei Radu asupra clubului timisorean The Note. Ideea de plecare pentru gasirea numelui a fost faptul ca, in muzica ce va fi cantata de formatie, trebuie neaparat sa existe un mesaj, sa iasa din tiparele impuse de cutume si sa se delimiteze de textele neo-semanatoriste care prezinta o viata idilica, aproape inexistenta in societatea contemporana romaneasca.

In primul an trupa si-a propus o coagulare si "sudura" energetica a fire escaper-ilor. Astfel, pe langa piesele originale Fire Escape, vom canta si coveruri ale unor piese cunoscute, mai ales din anii 1990 si 2000 presarate cu piese "sacre" din anii 1960, 1970 si 1980.

Suntem aici si lucram intens - asa cum promitem sa o facem mereu de acum incolo - in incercarea de a va aduce muzica live buna.

Cei care fac muzica nu au nici un rost fata de cei care devoreaza aceasta forma de arta. Aici interveniti voi... Stim ceea ce vrem sa facem stim si cum am vrea sa o facem dar ne bazam si pe voi.

Ne gasim reciproc live prin cluburi, cantam impreuna si asa demolam toate obstacolele ce ne ies in cale... Noi turam motoarele ritmice la maximum pentru ca ne place rock iar ritmul este distractie!!!"


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top