Noutăți și comunicate

FILTH FEST TOUR cu Cradle of Filth , Moonspell si Turisas

23 aprilie 2009
FILTH FEST TOUR cu Cradle of Filth, Moonspell si Turisas
Joi, 23 aprilie 2009, Sala Sporturilor in Cluj-Napoca va gazdui incepand cu ora: 19:00 un concert incendiar care face parte din FILTH FEST TOUR. Trupele participante la acest turneu sunt CRADLE OF FILTH (United Kingdom), MOONSPELL (Portugalia), TURISAS (Finlanda), iar pe langa acest pachet ucigator, startul va fi dat de o alta trupa interesanta.

Organizatorii turneului nu s-au decis inca pe cine sa aleaga dintre febletea multor romani, grecii ROTTING CHRIST si suedezii UNLEASHED. Faptul ca acest gen de festival itinerant poposeste in Romania, pare a fi semnalul ca maturizarea publicului rock din Romania se manifesta din plin. Prezenta unor trupe valoroase care abordeaza stiluri diferite si au categorii diferite de public este cu atat mai imbucuratoare cu cat se va exploata si latura sociala(izarii) a unor astfel de manifestari.

Bilete: 85 RON primele 500 / 100 RON urmatoarele bilete / 110 RON in ziua concertului.
Numarul biletelor este limitat la 1200 bucati si sunt disponibile deja in reteaua Eventim (www.eventim.ro) si in aproape toate magazinele Germanos din tara.

Organizatori eveniment local: Promusic Production & Maximum Rock Magazin
Pentru informatii suplimentare accesati http://www.promusicprod.ro/filthfest/


CRADLE OF FILTH

Cradle of Filth este, in ciuda barfelor si a semnelor de intrebare, una dintre cele mai importante trupe aparute in anii 1990. Daca acest lucru se putea intui inca de la debutul "The Principle of Evil Made Flesh", prin varietatea care insotea scheletul black-metal, albumele urmatoare vor fi tot atatea pietre de hotar in crearea unei identitati artistice inconfundabile. Multi au pana astazi nostalgia lui "Cruelty and the Beast", altii se raporteaza mai ales la grandiosul album conceptual "Damnation and a Day", inregistrat cu o orchestra simfonica, sub egida Sony, "Nymphetamine" duce elementele black spre un registru mai pop, in timp ce ultima creatie, "Godspeed on the Devil's Thunder" se arata a fi o lucrare maiestrita, in care forta bruta si rafinamentul se intalnesc pentru a crea

Componenta trupei:
Dani Filth - voce
Dave Pybus - bas
Paul Allender - chitara
Charles Hedger - chitara
Martin Skaroupka - tobe
Sarah Jezebel Deva - session / live backing voce
Rosie Smith - session / live claviaturi
www.cradleoffilth.com


MOONSPELL

Imbinand inceputurile orientate spre black metal, cu o tenta gotica ce respira influenta Type O Negative, Moonspell creeaza o muzica ce, fara a fi revolutionara, are o identitate proprie, pentru care metal mediteraneean e doar o definitie printre altele. Inca de la "Wolfheart", primul long play, din 1995, portughezii s-au remarcat prin vocea profunda, cand agresiva, cand clean-baritonala a solistului Fernando Ribeiro si printr-o orchestratie variata, desi intotdeauna in culori sumbre, pentru a ilustra versuri despre pierzanie, pacat si experienta. "Irreligious", al doilea album, este socotit pana astazi cel mai bun si unul dintre clasicele genului sau ale perioadei, dar Moonspell nu s-a oprit aici, si a trecut din experiment in experiment a " "The Butterfly Effect" are rezonante industriale a " pana la o intoarcere la radacini inceputa pe "The Antidote". Cu o paleta expresiva mult mai bogata, portughezii isi continua activitatea prolifica, iar "Night Eternal" este un nou pas in evolutia lor. Primirea excelenta pe care Moonspell a avut-o cu ocazia celor doua concerte din Romania il face pe Fernando Ribeiro sa spere la un nou succes, de data aceasta la Cluj. un tablou grandios si intunecat. Ce altceva s-ar mai putea spune despre cei grupati in jurul lui Dani Filth, cel mai versatil solist vocal extrem, poet de mare cultura si sensibilitate bolnavicioasa, rocker prins undeva intre Lemmy Kilmister si Peter Pan? Poate doar faptul ca show-ul de acum trei ani din Vama Veche se cere completat de o aparitie live in care sa-i urmarim mai pe indelete.

Componenta trupei:
Fernando Ribeiro (Langsuyar) - voce
Ricardo Amorim (Morning Blade) - chitara
Miguel Gaspar (Mike/Nisroth) - tobe
Pedro PaixA o (Passionis/Neophytus) - claviaturi, chitara
Aires Pereira (Ahriman) - bas
www.moonspell.com



TURISAS

Din tara celor o mie de lacuri a " si a celor o mie de trupe a " Turisas vine sa sustina o traditie care ii mai are ca reprezentanti pe cei de la Finntroll, si in care vechile obiceiuri si mitologia finlandeza se imbina cu un metal pe cat de dur, pe atat de variat si uneori chiar vesel. Format in 1997 si caracterizat uneori ca un grup de viking metal, Turisas se defineste ca reprezentant al battle metal, ceea ce, conform wikipedia, nu este decat o alta definitie pentru folk metal. Pentru a nu ne pierde prin atatea categorii este suficient sa retinem termenul metal pe de o parte, si faptul ca in componenta trupei se gasesc, pe langa instrumentele clasice ale rock-ului, o vioara si un acordeon. Iar live apar adesea si alte surprize. "Battle Metal" si "The Varangian Way" sunt cele doua albume lansate pana acum, iar testul publicului, la care pana acum rezultatele au fost pozitive, continua in cadul Filthfest, alaturi de Moonspell si Cradle of Filth

Componenta trupei:
Mathias "Warlord" NygA rd - voce, percutie
Jussi WickstrA m - chitara
Hannes "Hanu" Horma - bas
Tuomas "Tude" Lehtonen - tobe
Olli VA nskA - vioara
Netta Skog - acordeon
www.turisas.com



DEAD SHAPE FIGURE

"Ne gandeam cand ar trebui sa pornim din nou intr-un turneu si nu ne-a venit sa credem ca acest lucru se poate intampla asa de repede. Acest festival-turneu la care vom participa cuprinde nume mari, cu o mixtura de stiluri, de un profesionalism care nu poate fi pus sub semnul indoielii. Cred ca in fiecare seara vom canta de parca am fi conectati la un defibrilator. Pentru noi este cea mai importanta productie la care participam si vom folosi acest prilej pentru a demonstra ca am meritat sa fim in aceasta selecta companie", a declarat Galzi (voce, DEAD SHAPE FIGURE).

Componenta trupei:
Galzi Kallio - voce
Juhani Flinck - chitara
Kride Lahti - chitara
Neissu - bas
Mohkis - tobe
www.deadshapefigure.fi/site
www.myspace.com/deadshapefigure


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top