Noutăți și comunicate

Enter Shikari in premiera in Romania, in cadrul B'ESTFEST Summer Camp 2013

27 februarie 2013
Enter Shikari in premiera in Romania, in cadrul B'ESTFEST Summer Camp 2013
B'ESTFEST Summer Camp aduce o noua premiera pe scena festivalului, de aceasta data fiind vorba de Enter Shikari, celebra trupa de post-hardcore de origine britanica. B'ESTFEST Summer Camp va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie 2013, in B'ESTFEST Park - Tunari

Originara din St. Albans, Hertfordshire (Anglia), Enter Shikari s-a format in urma cu 10 ani, avand la baza un stil muzical aparte ce combina post-hardcore cu diferite subgenuri ale heavy metal-ului, cum ar ar fi metalcore sau metal alternativ, alaturi de elemete din muzica electronica precum dubstep, trance, industrial si, ocazional, drum and bass. "Take to the Skies", primul album al trupei, a aparut in luna martie a anului 2007, ajungand pe pozitia cu numarul 4 in Official UK Album Chart. Doi ani mai tarziu, Enter Shikari si-a lansat cel de-al doilea material, "Common Dreads", care a intrat inca din prima saptamana in clasamentul celor mai bune 20 de albume din Marea Britanie.  

A urmat "A Flash Flood of Colour", lansat in luna ianuarie a anului trecut, un alt succes incontestabil, acesta ocupand prima pozitie in acelasi UK Album Chart, fiind totodat premiat de Association of Independent Music cu titlul de Album of the Year. Viziunea trupei asupra vietii este proiectata in muzica lor, aceasta ajungand sa influenteze oameni din intreaga lume. "Noi suntem generatia care va schimba lumea. Avem mai multa putere decat orice alta generatie dinaintea noastra. Avem puterea de a alege daca vom continua in aceasta forma sau daca vom distruge totul. Suntem deja martorii colapsului uman si am ajuns in acel punct in care trebuie sa inceapa schimbarea. In caz contrar, ajungem la sfarsitul lumii in forma sa actuala", declara Rou Reynolds, solistul trupei Enter Shikari, odata cu lansarea noului album. De altfel, intregul material discografic se vrea a fi un album despre comunitate, despre prietenie, despre hotarare si respect, incercand sa inglobeze intreaga lor viziune in cadrul celor 11 piese pline de adrenalina. Primul single intitulat "Sssnakepit" este un amestec inedit de drum and bass old school si riffuri tulburatoare de disortopunk, fiind extrem de bine primit de publicul larg.

Dincolo de mesajul muzical pe care il promoveaza, Enter Shikari este recunoscuta pentru show-urile live explozive, fiind una dintre cele mai intalnite trupe in line-up-urile festivalurilor internationale precum Download, Woodstock, Rock Im Park, Rock Am Ring, Volt, T in the Park sau Pukkelpop. Anul acesta, Enter Shikari va ajunge in premiera si la Bucuresti, in cadrul unui concert live pe care il va sustine la B'ESTFEST Summer Camp 2013!

B'ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc vara aceasta, in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival putand fi achizitionate de pe http://www.MyTicket.ro la doar  150 RON, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile in curand. Fanii B'ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV.  

Detalii suplimentare despre B'ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe http://www.bestfest.ro si http://www.facebook.com/Bestfest.Romania.  



Evenimente recomandate

Top