Noutăți și comunicate

Elvenking - prima trupa confirmata la Maximum Rock Festival 2014

15 Aprilie 2014
Elvenking - prima trupa confirmata la Maximum Rock Festival 2014

Dupa ce anul trecut evenimentul a adus pe scenele sale trupe ca My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes, Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, 2014 revine cu noi nume!

A sosit timpul sa anuntam prima formatie care va lua parte la festival. Este vorba despre italienii de la Elvenking, care canta pentru prima data in Romania!

Trupa se pregateste sa lanseze un nou disc, intitulat "The Pagan Manifesto", pe data de 9 mai 2014, via Amf Records, o casa importanta de discuri din Germania, reprezentativa pentru scena metal.

Pana acum, trupa a lansat 7 albume foarte bine primite de critica. Acestea au pus baza unui fenomen cult pentru adeptii genului folk metal, care au regasit in Elvenking o formatie-emblema a genului, cu un look creativ, un sound unic si o prezenta scenica energica si plina de poveste.

Astfel, Elvenking este considerata una dintre cele mai importante si reprezentative trupe europene de metal. Grupul amesteca diferite influente din zona folk, power, simfonic si chiar si niste metal alternativ. Scopul Elvenking a fost de la inceput, dupa cum declara chiar membri formatiei, sa creeze o fuziune exceptionala intre melancolia si melodicitatea folkului si duritatea power-metalului, adaugandu-le acestora niste "hook-uri" pop.

Este foarte important de remarcat ca, in ciuda predilectiei pentru folk, formatia nu se sfieste sa incorporeze sound-uri foarte moderne, din zona metalului alternativ, completand conceptul cu acel "je ne sais quoi" care face melodiile foarte "catchy".

Numarul mare de turnee sustinute dovedeste ca formatia a reusit ce si-a propus, construind un adevarat cult si castigand o multime de fani.

Elvenking este formata din Damna (voce), Aydan (chitara), Rafahel (chitara), Jakob (bas), Lethien (vioara), Symohn (tobe).

Discografie:
Heathenreel (2001)
Wyrd (2004)
The Winter Wake (2006)
The Scythe (2007)
Two Tragedy Poets (...And a Caravan of Weird Figures) (2008)
Red Silent Tides (2010)
Era (2012)
The Pagan Manifesto (2014)



In perioada care urmeaza vom face noi dezvaluiri legate de line-up-ul festului, care va fi masura asteptarilor fanilor.

"Maximum Rock Festival" este cel mai mare eveniment metal al toamnei in Romania si singurul festival indoors de anvergura din tara. Cu un line-up de exceptie format din My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes si Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, editia de anul trecut a pus piatra de temelie a unui show care intentioneaza sa aduca in continuare in fata publicului autohton nume la fel de "grele".

Fest-ul nu a constat doar in prestatiile formatiilor ci si in diverse happening-uri si spectacole inedite, cum ar fi conceptul "Drum Stage", sau expozitia de biciclete unicat de tip chopper. Mai mult, nu au lipsit standurile de merchandise bogate! Astfel, "Maximum Rock Festival" nu este o simpla insiruire de concerte ci o experienta completa care dezvaluie participantilor cele mai frumoase aspecte ale culturii metal.

Pentru editia din 2014, care va avea loc pe 24 si 25 octombrie, desfasurandu-se pe parcursul a doua zile pline de muzica exceptionala si intamplari care vor ramane intiparite in mintea fanilor, organizatorii au pregatit si mai multe distractii si un line-up incitant.

Fb Page: https://www.facebook.com/pages/Maximum-Rock-Festival/132903160204572?fref=ts

Elvenking: https://www.youtube.com/watch?v=cevac4Z7iFI
https://www.youtube.com/watch?v=jTPUOlPuMCU



Sursa : Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.maximumrock.ro , http://www.promusicprod.ro
Elvenking - prima trupa confirmata la Maximum Rock Festival 2014 Noutăți, comunicate


Calendar evenimente

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.