Noutăți și comunicate

Detalii turneu TiPtiL in Targu Mures, Sibiu, Targoviste

22 - 24 februarie 2012
Detalii turneu TiPtiL in Targu Mures, Sibiu, Targoviste
Fără să își propună să fie un produs de masă, trupa TiPtiL e din ce în ce mai solicitată de publicul din țară. Săptămâna viitoare, TiPtiL pleacă într-un mini tour, ce trece prin
- Târgu Mureș : miercuri, 22 februarie 2012 în Jazz & Blues Club,
- Sibiu : joi, 23 februarie 2012 în Vintage Pub și
- Târgoviște : vineri, 24 februarie 2012 în club La Scriitori.

TiPtiL și-a propus să fie "un exercțiu pentru simțuri", așa că muzica pe care o creează are culoare. Bujor Stoicovici, Raluca Staicu, Andra Covaleov, Ciprian Moisescu și Crețu sunt muzicieni de top, care, în afară de virtuozitate, au și "groove", un simț aparte al ritmului, care nu te lasă să stai pe loc.

Definiția stilistică TiPtiL este jazzaggaefunkdancefun, greu de pronunțat, dar foarte ușor de înțeles, dacă mergi măcar la un concert al trupei. TiPtiL îmbină stiluri diverse, într-un cocktail muzical greu de definit, în care energia celor două voci feminine și groove-ul instrumentelor dau senzația că te afli într-un... shaker. Cercetătorii au stabilit, după un studiu exhaustiv, că participanților la concertele TiPtiL li se modifică centrul de greutate. Legile gravitației se schimbă, astfel încât și cei mai sedentari se pun în mișcare, chiar împotriva voinței lor.

Deși este o trupă tânără, cu doar doi ani de activitate, TiPtiL a cucerit segmente de public importante și are un portofoliu prestigios: concerte în cadrul festivalului internațional de film TiFF; la invitația Institutului Cultural Român a reprezentat România la Romanian Music Nights la Berlin; recital la "B'ESTFEST" 2011, finalistă și câștigătoare a premiului de jazz la Stufstock Newcomers 2010, finalistă la Global Battle of the Bands 2010 etc.

TiPtiL pleacă la drum pentru a cuceri noi teritorii, sperând să îi convingă și pe cei din Târgu Mureș, Sibiu și Târgoviște să se lase purtați de ritmurile jazzaggaefunkdancefun, de parcă ar trăi într-o lume fără gravitație.

Mai multe detalii despre trupă găsiți la:
http://www.tiptil-tiptil.blogspot.com
http://www.facebook.com/muzicatiptil
http://www.youtube.com/thetiptil
http://soundcloud.com/tiptil


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top