Noutăți și comunicate

Detalii Spatiile RYMA - locatia festivalului DARK BOMBASTIC EVENING 3

27 iulie 2011
Detalii Spatiile RYMA - locatia festivalului DARK BOMBASTIC EVENING 3
Echipa DonisArt s-a deplasat în luna iunie la Alba Iulia pentru a vedea cum decurg pregătirile la locația unde se va desfășura festivalul DARK BOMBASTIC EVENING 3.

Aici, la cea de-a 7-a poarta, în perimetrul fostei Piețe a Armelor, unde acum 300 de ani soldații se antrenau  și se grupau pentru luptă, se află Spațiile RYMA.

"Patrunzând între ziduri, pășiți parcă într-o lume împietrită în care vă așteptați să vă sară în cale vreun soldat rătăcit sau un prizonier întemnițat în măruntaiele cetății, iar tunelurile lungi vă fac imaginația să viseze la comori ascunse în labirintul de forme geometrice și în camerele de la capătul lor. Șemineul la gura căruia soldații povesteau istorii de vitejie ba chiar și fântâna din care beau apa se află înca acolo, așteptându-vă să vă fie de folos. Acest spațiu mirific se numește în prezent Centrul Cultural Poarta 7 și este administrat de Asociația Culturală RYMA, care de 4 ani desfășoară lucrări de conservare și restaurare a spațiior interioare împreună cu voluntari și cu studenți în cadrul Taberelor de Restaurare. În paralel cu lucrările de restaurare au loc și numeroase evenimente culturale, concerte, festivaluri de muzică, de film, concursuri și târguri, toate ducând la conturarea acestui Centru Cultural, devenit unul de referință în oraș, fiind dealtfel și singurul nucleu cultural din Cetatea Alba Iulia. Cu peste 6000 mp de curți exterioare și 1000 mp de spații interioare, Centrul Cultural Poarta 7 este locul ideal pentru desfășurarea acestui festival, fiind în același timp ușor accesibil chiar din centrul orașului dar și foarte intim din cauza zidurilor înalte ce-l inconjoară."

2-DetaliiSpatiileRYMA-locati_92827.jpg
Prietenii RYMA trag din greu pentru a termina în timp util cam tot ce ar mai trebui amenajat, modificat și aranjat pentru DBE 3. De curând au terminat și spațiul alocat campării (pentru cca 30 corturi), așa că solicitările de campare pot fi deja făcute, până pe data de 10 august 2011, pe adresa: contact[at]ryma[dot]ro.

Din filmul de mai jos se poate vedea locul unde se va ține evenimentul dar și împrejurimile lui, cu mențiunea că imaginile au fost realizate la începutul lunii iunie... între timp s-au început lucrările și la o mare parcare auto, chiar la porțile spațiilor RYMA, care se dorește a fi gata până pe 18 august 2011:


http://www.youtube.com/watch?v=YGGoaGHX_U4


Accesul în camping/Spațiile RYMA se va putea face dinspre poarta a II-a a Cetății Alba Carolina, pe lângă restaurantul Pub 13, prin tunelul din apropierea sediul Electrica sau de pe strada Gemina.

Alte detalii curând...

Sursa : DonisArt
http://www.darkbombasticevening.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top