Noutăți și comunicate

Concert special Krypton Reunion la Hard Rock Cafe din Bucuresti

31 Ianuarie 2013
Concert special Krypton Reunion la Hard Rock Cafe din Bucuresti
Joi, 31 ianuarie 2013, KRYPTON va concerta la Hard Rock Cafe, într-o formulă care a consacrat și a înscris numele trupei în istoria rock pre și post-decembristă. Eugen Mihăescu, Gabriel "Guriță" Nicolau, Sorin Voinea, Răzvan "Lapi" se reunesc și alături de Cătălin Fotin, vor prezenta un live ce restabilește forța și valoarea muzicii românești.

KRYPTON apărea pe scena rock-ului românesc cu aproape 3 decenii în urmă, sfidând restricțiile unei țări comuniste și revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detașa de tendințele generale ale epocii. Povestea trupei începea în forță prin concerte în licee, în mediile ștudențești, completate printr-o prezență constantă la Cenaclul Flacăra și la festivalurile de profil, piesa "Furtuni, furtuni" devenind chiar un "hit" al Cenaclului.

Rock-metal-ul era o formă de refulare și de atitudine contra celor existente în tot aerul politic și tabloul stupid creat de anii ceaușiști(...).", povestea Eugen Mihăescu despre perioada lor de formare și definitivare artistică, într-un interviu pentru metalfan.

După marele succes înregistrat în topurile naționale cu piese precum "Prietena mea", "Treizeci de minute", " Ploaia", "Adeseori", "Fetele cu ochii verzi", "Poveste cu un clown", "Tatiana" sau "Ora târzie" și apariția primului album "30 de minute" (1988) la Electrecord, singura casa de producție de la acea vreme, KRYPTON intra într-o nouă etapă creatoare. În 1989 componența trupei se schimba, "Niki" Dinescu și Cristi Sandu fiind inlocuiți cu Razvan "Lapi" la tobe și Manuel Savu la chitara solo, urmând ca în octombrie, o voce puternică - Gabi "Guriță" Nicolau - să își pună amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.

Încep repetițiile și pregătirile pentru un al doilea album, "Fără teamă", în această nouă formulă, Eugen Mihăescu și Dragoș Docan ocupându-se de compoziția pieselor. "Înregistrările albumului Fără Teamă au început în data de 5 ianuarie 1990, în studioul Electrecord, unde temperatura era de -3 gr Celsius (...), iar pe străzi încă se mai trăgea." - Gabi "Guriță" Nicolau (metalfan.ro). Patru dintre piesele de pe acest material discografic - "Cheamă-mă", "Sunt doar un nor", "Capriciul IV", "Fără teamă" - apar la TVR în emisiunea lui Petre Magdin. Odată cu lansarea Fără teamă, Krypton se poziționează într-o zonă încă ne-explorată pe plan național - neo clasic rock metal - și sunt invitați să concerteze în deschiderea unor nume mari ale rock-ului internațional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazaret.

 Anul 1991 aduce un nou album de referință intitulat "Lanțurile", urmat de concerte în București, în Piața Guvernului în fața a 4o de mii de oameni și la Constanța, în sala Casei de Cultură. Acest dublu album are la baza textele poetului Adrian Păunescu și a fost înregistrat în următoarea componență: Eugen Mihăescu, Dragoș Docan, Sorin Voinea (claviaturi), "Lapi" Răzvan, Gabi Nicolau "Guriță" și cu participarea extraordinară a lui Ioan Luchian Mihalea & Song și Cristi Ilie (ex Voltaj). "După atâta timp în care ne-am "ascuns" în toți anii respectivi după vorbe și rime ce nu spuneau nimic, printre verbe și metafore bolnave ce-ți creau stări și repulsii că nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastră." - Eugen Mihăescu.

Biletele pentru concertul din 31 ianuarie 2013, în limita locurilor disponibile, pot fi achiziționate de la Hard Rock Cafe, din rețeaua distribuitorilor Eventim și prin sistemul rezervăriclub.ro, având prețuri între 30 și 150 lei. Biletele cu locuri la mese necesită rezervare imediat după achiziționare folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261. Concertul va incepe la ora 21:00.

Un eveniment Cavalleria Events. Parteneri Media: 9am.ro, bewhere.ro, bestmusic.ro, bucuresteni.ro, bucharest-guide.ro, calendarevenimente.ro, goingout.ro, iconcert.ro, infomusic.ro, jurnalul.ro, jurnalrock.ro, maximumrock.ro, metalhead.ro, metalfan.ro, metropotam.ro, Romanian Rock Radio, rockstage.ro, rockarolla.ro, Zile si Nopti.

Facebook Event: http://bit.ly/krypton-fbevent
Bilete Eventim: http://bit.ly/krypton-eventim

Concert special Krypton Reunion la Hard Rock Cafe din Bucuresti Concert, festival, eveniment România


Calendar evenimente

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.