Noutăți și comunicate

Concert Wintersun la Arenele Romane

7 Octombrie 2017
Concert Wintersun la Arenele Romane
Sambata, 7 octombrie 2017, sunteti invitati la Arenele Romane la concertul trupei Wintersun. Chiar dacă trupa nu a fost disponibilă pentru perioada Maximum Rock Festival 2017, organizatorii au reușit, totuși, să o aducă în fața fanilor români, care se vor bucura de un concert pe cinste.

Show-ul care va fi susținut la București face parte din turneul de promovare a noului album, „The Forest Season”, care va fi lansat în data de 21 iulie 2017 via Nuclear Blast Records.
Evenimentul va reprezenta Warm-up Party-ul pentru Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie). Alături de Wintersun vor mai concerta și alte două trupe care vor fi anunțate curând.

Event: Wintersun / Arenele Romane, București (MRF Warm-up Party)

Biletele au fost puse deja în vânzare și se pot achiziționa online pe http://www.ambilet.ro la următoarele prețuri:

Early Bird 1 (primele 100 bilete) - 69 lei
Early Bird 2 (următoarele 200 bilete) - 79 lei
Normal Ticket - 85 lei
În seara evenimentului - tba

În urma unor discuții cu managementul formației, pass-urile pentru Meet & Greet nu vor putea fi puse în vânzare, însă vom avea acces la 20 pass-uri Meet & Greet care vor fi oferite la concurs prin intermediul http://www.maximumrock.ro în zilele următoare pentru cei care doresc.

Despre Wintersun:

Wintersun este o formație finlandeză înființată de multinstrumentistul Jari Mäenpää în anul 2003, timp în care artistul era și frontmanul trupei Ensiferum. Mäenpää a ales numele „Wintersun” dintr-o listă pusă la dispoziție de un prieten, explicând mai târziu că „Winter reflectă latura rece și furtunoasă a albumului și, de asemenea, melancolia și magia finlandeză. Sun se referă la senzația de ‘univers, spațiu și stele’ a albumului, puternic conectată cu versurile”.

Deși piesele de pe Wintersun au fost scrise între anii 1995 și 2004, Mäenpää și-a concentrat efortul componistic pe trupa folk Ensiferum, alături de care a cântat încă din 1996. Albumul eponim de debut a apărut la scurt timp de la înființare, mai exact în toamna anului 2004, atunci când Jari a înregistrat toate instrumentele, înafară de tobe, parte de care s-a ocupat Kai Hahto, membru la acea vreme Rotten Sound. Deși și-a dorit ca Wintersun să fie doar un „side-project”, colegii săi din Ensiferum nu au fost mulțumiți de programul încărcat a lui Jari și l-au dat concediat din trupă.

Anul 2006 a debutat cu începerea înregistrărilor albumului „Time” pentru Wintersun, asta după ce cu un an mai devreme line-up-ul s-a îmbogățit cu încă doi membri noi: chitaristul Teemu Mäntysaari și basistul Jukka Koskinen. A fost nevoie de încă șase ani ca prima parte a albumului să fie lansată, încât au existat nenumărate probleme cu partea tehnică din spatele pieselor datorită complexității lor și perfecționismului lui Mäenpää.

La fel, au mai fost necesari încă cinci ani pentru a vedea apariția unui nou material, care spre surprinderea multor fani, nu a fost continuarea mult așteptată a lui „Time”, ci un material cu o nouă viziune și cu un nou concept: „The Forest Seasons”. Ceea ce este interesant este faptul că Wintersun a organizat o campanie de crowdfunding pentru a putea să își construiască propriul studio: suma strânsă a fost un record absolut, formația reușind să primească peste 450.000 de euro. Pe lângă această lungă muncă asiduă, trupa a mai realizat o mutare importantă: l-a cooptat pe chitaristul Asim Searah, fost membru Kiuas și The Nibiruan. „The Forest Season”, al treilea album din discografia Wintersun, urmează să fie lansat oficial în data de 21 iulie 2017, via Nuclear Blast Records.Maximum Rock Festival se întoarce în 2017 cu o nouă ediție care va avea loc toamna aceasta în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București (indoor)! Printre primele trupe care au confirmat participarea la ediția de anul acesta se numără SODOM

(DE), FOR THE WICKED

(RO), STAGE OF REALITY

(IT)

și VLAD IN TEARS (DE), dar și XANDRIA (DE).

Event: Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie)


Mai multe trupe și multe alte surprize vor fi comunicate curând.

Concert Wintersun la Arenele Romane Concert, festival, eveniment Arenele Romane


Calendar evenimente

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.