Noutăți și comunicate

Concert Therion la Bucuresti, 22 noiembrie 2010

22 Noiembrie 2010
Concert Therion la Bucuresti, 22 noiembrie 2010

Dupa succesul din 2006, cand THERION a sustinut la Bucuresti un spectacol excelent sub numele "Therion goes classic'', suedezii revin in Romania pentru a prezenta noul material discografic intitulat "Sitra Ahra" (citeste cronica de disc AICI).
La "Therion goes classic'' a participat Orchestra Nationala Radio & Corul Academic Radio si a fost primul concert din istoria grupului alaturi de un cor si orchestra.
Noul concert, ce se va desfasura in 22 noiembrie 2010 la Arenele Romane din Bucuresti, intr-un cort special amenajat si incalzit prin instalatii de climatizare de mare putere, face parte din turneul "Sitra Ahra Tour 2010" si va trece prin nu mai putin de 25 de tari, printre care si Romania. In deschiderea suedezilor vor urca pe scena Loch Vostok - Suedia si Leprous - Norvegia.Una dintre cele mai reprezentative nume ale scenei metal suedeze, formatia Therion a fost infiintata in 1987 de catre Christofer Johnsson.
Una dintre cele mai reprezentative nume ale scenei metal suedeze, formatia Therion a fost infiintata in 1987 de catre Christofer Johnsson.

Desi numele formatiei provine din limba greaca, insemnand a Bestiea sau mai exact Antichrist, de fapt Therion se vrea a fi un omagiu adus albumului a To Mega Theriona al celor de la Celtic Frost.

Therion a inceput ca trupa de death metal, ulterior combinand o serie de sonoritati si elemente orchestrale cu muzica metal, utilizand intens coruri si muzicieni clasici, nu numai in calitate de guest, dar si ca parte integrala in ceea ce inseamna ansamblul Therion. Therion este practic prima formatie care a folosit in intregime o orchestra simfonica in spectacolele live. De asemenea putem considera Therion ca fiind pionierii a ceea ce avea sa devina genul a symphonic metala , fiind apreciati de media de specialitate ca a cea mai aventuroasa formatie de metala .

Tematica muzicii celor de la Therion graviteaza in jurul mitologiei scandinave, variind de la ocultism, magie sau mit pana la scrieri si traditii antice. Marea majoritate a versurilor sunt scrise de catre Thomas Karlsson, liderul si fondatorul Ordinului a Dragon Rougea , o comunitate din care face parte de asemenea si liderul Therion, Christofer Johnsson.

Discografie:
Paroxysmal Holocaust - 1989
Beyond the Darkest Veils of Inner Wickedness - 1989
Time Shall Tell - 1990
Of Darkness.. - 1991
Beyond Sanctorum - 1992
Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas - 1993
Lepaca Kliffoth - 1995
Theli - 1996
A'arab Zaraq - Lucid Dreaming - 1997
Vovin -1998)
Crowning of Atlantis -1999
Deggial - 2000
Secret of the Runes - 2001
Lemuria & Sirius B - 2004
Gothic Kabbalah - 2007


Pagina oficiala a evenimentului din data de 22 noiembrie 2010: http://www.promusicprod.ro/therion

Organizatori: Promusic Prod. & Events si Maximum Rock Magazin.
Concert Therion la Bucuresti, 22 noiembrie 2010 Noutăți, comunicate


Calendar evenimente

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.