Noutăți și comunicate

Concert The Shadowbirds in FLYING CIRCUS PUB din Cluj

16 decembrie 2010
Concert The Shadowbirds in FLYING CIRCUS PUB din Cluj
Joi, 16 decembrie 2010, FLYING CIRCUS PUB si TORSO BOOKING va invita incepand cu ora 21:00, la unul dinrte cele mai importante evenimente psychobilly/rockabilly ale anului: ATI EDGE & The Shadowbirds (monster rock'n'roll from Budapest, HU) + afterparty.

Pretul unui bilet este de 10 lei.
Adresa FLYING CIRCUS PUB : Iuliu Maniu, Nr.2, Cluj-Napoca (tel +40/751121985).

ATI EDGE & THE SHADOWBIRDS ( psychobilly/rockabilly from Budapest, HU)
www.shadowbirds.com
www.myspace.com/theshadowbirds

Trupa s-a format in anul 2007 sub numele de SHADOWBIRDS pentru ca scena maghiara de psychobilly/rockabilly sa prinda diversitate.
Membrii fondatori sunt Ati Edge aka Shadowman (IllA s Attila), Cherry Chainsaw aka Krista (Auer Krisztina) si aka Sick Wolfman (Abai Roland). Dupa inregistrarea primului demo, formatia a primit numeroase invitatii la festivale internationale. Debutul lor prin aceste turnee a fost un success garantat, dupa scurt timp fiind chemati la 3 cluburi mari din Polonia. Tot in acest an a aparut primul CDM (maxi-single) sub egida casei de discuri germane" Crazy Love Reocrds". Acest material contine 4 piese, iar criticile la adresa lui a fost positive. De exemplu piesa "The Monster" a fost selectionata pentru o compilatie a revistei "Psychomania Maganzine". In 2008 au cantat ca supporting act pentru sonoritati precum: Koffin Kats si Dead Elvis and His One Man Grave. In scurt timp au fost chemati in Viena ca opening act pentru trupa lui Lee Rocker, contrabasistul legendar al formatiei "Stray Cats". Peste o luna sunt chemati in Kiev la renumitul festival Ukrabilly Band, iar in mai in Germania la un alt festival cu renume, Psychomania Rumble No.2.

Tot in aceasta perioada trupa se loveste de un moment greu, tobarul Roland se imbolnaveste si trebuie sa paraseasca trio-ul, astfel apare in peisaj, Furo care ii va lua locul definitv lui Roland pana in ziua de azi. Din respect pentru fostul tobar, vocalistul decide sa numeasca acest proiect: Ati Edge & The Shadowbirds. In martie 2009, cu noul line-up, trupa porneste in turneu la noi in tara. In Timisoara si Cluj (aici in premiera un concert de psychobilly) primesc un feedback uluitor.Urmeaza un turneu de 2 saptamani in Elvetia, Franta, Spania si Austria. In luna mai 2009 incep planurile pentru inregistrarea albumui de debut iar in luna iunie se reintorc in Romania, la festivalul "West Romanian Bike Week" (26-28 iunie) din Resita la Raul Alb. Au mai participat in august si la Free Biker's Week II (13-16 august 2009) a " Nandru, in judetul Hunedoara.

Cel mai important moment din acest an, pentru ei, a fost in luna august cand au facut deschiderea pentru renumita trupa elvetiana The Peacocks (psychobilly/punk) in cadrul festivalului "AZFESZT" din Ungaria. Intre timp, la sfarsitul lunii iulie, trupa a intrat in studio. In curand se va anunta si data exacta a lansarii albumului care contine 14 piese. Anul acesta a reprezentat un moment hotarator pentru trio-ul din Budapesta: primul lor turneu American ce i-a lansat pe o orbita bine meritata in peisajul psychobilly mondial, crescandu-le cu mult cota. Revnind in Cluj-Napoca pentru a treia oara, concertul din 16.12.2010 promite a fi unul incendiar pentru toti iubitorii genului si nu numai, stilul abordat fiind unul extrem de catchy.

LINE-UP:
Ati Edge aka Shadowman (IllA s Attila) - vocals/guitar
Cherry Chainsaw aka Krista (Auer Krisztina) - double bass
Furo - stand-up drums
ATI EDGE & THE SHADOWBIRDS

Sursa : TORSO BOOKING, 0748251112


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top