Noutăți și comunicate

Concert Tarja Turunen la Bucuresti in 2017

3 februarie 2017
Concert Tarja Turunen la Bucuresti in 2017
Vineri, 3 februarie 2017, Tarja Turunen, regina muzicii symphonic rock & metal, revine în România la Sala Palatului din Bucuresti. Artista a cărei voce a făcut muzica trupei Nightwish cunoscută în întreaga lume, va concerta și în Timișoara, la Filarmonica Banatul, pe 2 februarie 2017.



După 2 ani în care a luat o pauză de la show-urile rock, axându-se mai mult pe cele de muzică clasică, dar și pe lucrul în studio, soprana va readuce pe scenele din România cele mai iubite piese din perioada în care a activat ca solistă Nightwish, precum și piesele clasice din cariera solo care se bucură de o mare popularitate, precum “I Walk Alone”, “The Reign” sau “My Little Phoenix”.
Totodata, nu vor lipsi nici extrase de pe cele mai recente materiale discografice, “The Brightest Void” și “The Shadow Self”, lansate anul acesta.

Cu o voce inconfundabilă și o prezență scenică fermecătoare, Tarja Turunen este una dintre cele mai importante voci din muzica rock & metal, abordând un stil bine conturat, însă mereu surprinzator. Mare iubitoare a muzicii clasice, Tarja a dezvoltat numeroase proiecte prin care să o promoveze. Ambele au fost puse în scenă și în România: “Ave Maria” – spectacolul de colinde ce a avut loc la Ateneul Român, precum și “The Beauty and the Beat” – în care melodii clasice din repertoriile lui Bach, Listz, Beethoven, Mozart, dar și Queen și Nightwish, au fost reinterpretate în manieră clasică alături de o orchestră impresionantă formată din 70 de instrumentiști cărora li s-a alăturat și carismaticul toboșar Mike Terrana.

Discul “The Shadow Self” este cel de-al patrulea album din cariera solo a Tarjei. Procesul de compoziție a început imediat după lansarea precedentului “Colours in the Dark”. Artista chiar a oferit de-a lungul turneului “Colours on the Road” câteva indicii despre ceea ce pregătește. Pe 3 iunie, Tarja a lansat un alt material discografic – “The Brightest Void” – conceput ca un prequel pentru albumul ce avea să apară în luna august.

“În timp ce înregistram piesele pentru The Shadow Self, mi-am dat seama că sunt foarte multe pentru un singur album. Am decis să nu păstrez nimic pentru mine și să-mi împărtășesc noile cântece preferate cu voi, fanii, cei care mi-ați oferit constant un sprijin intens”, a declarat Tarja Turunen.

“The Shadow Self” se bucură de o serie de colaborări inedite, dintre care amintim aparițiile fratelui Tarjei, Toni Turunen, precum și cele ale artistelor Alissa White Gluz și Sharon DelAdel. De mixaj s-a ocupat același Tim Palmer, un colaborator de lungă durată al Tarjei, și care și-a mai pus amprenta asupra discurilor unor artisti ca Robert Plant, Ozzy Osbourne, HIM, Tin Machine (trupa lui David Bowie) și mulți alții.

Concertul Tarjei Turunen este organizat de Phoenix Entertainment.

Biletele sunt disponibile la diferite categorii de preț în funcție de apropierea față de scenă după cum urmează:

București (Sala Palatului): goo.gl/V24KuM

Categoria VIP – 350 RON
Categoria I – 250 RON
Categoria a II-a – 200 RON
Categoria a III-a – 140 RON
Categoria a IV-a – 99 RON

Timișoara (Filarmonica Banatul): goo.gl/3MV3Hi

VIP – 390 RON
Premium – 290 RON
Categoria I – 230 RON
Categoria a II-a – 150 RON

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Carturesti și online pe http://www.eventim.ro.


Evenimente recomandate

Top