Noutăți și comunicate

Concert Romanian Jazz Collective si Eugen Gondi in Puzzle Club

5 decembrie 2013
Concert Romanian Jazz Collective si Eugen Gondi in Puzzle Club
Joi, 5 decembrie 2013, sunteti invitati in Puzzle Club are bucuria sa gazduiasca pe scena sa unul dintre cele mai consistente proiecte de jazz din Romania, Romanian Jazz Collective. Invitatul serii: Eugen Gondi.

Intrare: 30 lei.
Rezervari si info la telefon: 077 21 600 31 sau http://liveinpuzzle.ro/rezervari
Adresa Puzzle Cafe Bistro & Live Events : Piata Victoriei - Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter, Bucuresti, http://liveinpuzzle.ro, http://facebook.com/liveinpuzzle 



Inițiat de saxofonistul Cătălin Milea - muzician român stabilit în Amsterdam, activ pe scenele internaționale de jazz și muzică improvizată - ROMANIAN JAZZ COLLECTIVE explorează "song book"-ul jazzului românesc, preluând compoziții emblematice sau chiar mai puțin cunoscute din istoria jazzului de la noi. Celebrând perioada de glorie a festivalurilor de la Costinesti și Sibiu, grupul cântă piese scrise de Johnny Raducanu, Richard Oschanitsky, Marius Popp, Dan Mandrila, Jancy Korossy, Eugen Gondi, și alți jazziști români, într-o variantă proprie, modernă și actuală semnată Romanian Jazz Collective.

Rezultatul componentei flexibile, cu distributii de exceptie, e o fuziune dintre compoziție, aranjamente și improvizație, concertele grupului propunând publicului un spectacol plin de energie și creativitate. Invitatul grupului pentru seara de 5 decembrie este un veteran al jazzului românesc, unul din martorii și participanții activi la majoritatea înregistrărilor din arhiva jazzului de la noi: EUGEN GONDI!

EUGEN GONDI este fără îndoială unul din cei mai mari bateriști născuți în România. Despre el se spune că nu bate în tobe un anumit ritm, ci pur și simplu cântă. Eugen Gondi (1947) baterist, compozitor, pictor și grafician, originar din Timișoara, stabilit în prezent la Amsterdam. Cu o activitate impresionantă atât ca artist plastic, pictor, drumul în lumea jazzului începe alături de trioul Paul Weiner Free Jazz (1967-1970). În perioada în care este angajat la "Animafilm", își continuă activitatea muzicală prin colaborări cu grupuri sau artiști de referință astazi, Phoenix, Mircea Florian, Marius Popp, Johnny Răducanu, Cvintetul de jazz București (cu care a ținut concerte cu Art Farmer, Slide Hampton, Aura Urziceanu), Radu Goldiș etc. Cu participări la festivalurile de la Ploiești, Sibiu, San Sebastian, PÅ™erov (unde obține medalia de argint cu formația Paul Weiner), Ljubljana (cu Cvartetul Dan Mândrilă), Varșovia, Eugen Gondi are și un număr impresionant de discuri la Electrecord, sau înregistrări la Radio și la Televiziunea Română.

Gondi este unul dintre puținii bateriști de jazz autentici din România, iar perioada lui de activitate se confundă aproape cu istoria jazzului românesc..." Muzica de Vest (2012)

CÄ‚TÄ‚LIN MILEA unul din cei mai creativi muzicieni ai generației sale, călătorește prin lume cu diferite proiecte și când nu face asta compune și studiază în studioul său din Amsterdam, acolo unde e stabilit de câțiva ani. Experiența lui muzicală începe în România alături proiecte autohtone de jazz, funk, punk, rock, pop, și muzică comercială. Apare cu diferite proiecte pe scena unor festivaluri ca Brussels Jazz Marathon, The Hague Jazz Festival, Ankara Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival etc. sau unor locații precum North Sea Jazz Club, Concertgebow (Amsterdam), Porgy & Bess (Viena) și multe altele. Lista muzicienilor cu care a colaborat îi numără printre alții pe: Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Sam Newsome, John Engels, Michael Vatcher, Lucian Ban, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sebastian Burneci, George Dumitriu și mulți alții. Saxofonistul este fondatorul proiectului Romanian Jazz Collective, un grup dedicat exclusiv compozitorilor jazzului românesc (Johnny Răducanu, Marius Popp, Eugen Gondi, Yancsi Korrossy etc.) a căror muzică este re-inventată și re-adusă în prezent. Când nu este muzician, Cătălin Milea este și editorul primei reviste de jazz și muzică improvizată din România, publicația Jazz Compas http://www.jazzcompas.com. El poate fi ascultat în proiectele sale recente cu Eugen Gondi Trio, cvartetul Confluence, trio-ul R.A.M., Mircea Tiberian & Cătălin Milea sau pe discurile: "Bali Dreamland", "Something For Now", și în curs de lansare albumul duo cu Mircea Tiberian "Slow Motion".

Chitaristul și violonistul GEORGE DUMITRIU, rezident în Amsterdam, a studiat arta jazz-ului în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți internațional: Adam Rogers, Mike Moreno, David Gilmore, Ben Monder, Jesse van Ruller. A susținut turnee și concerte numeroase pe teritoriul European, în săli de concert prestigioase precum Bimhuis, Muziekgebouw, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles). Colaborări importante: Peter Herbolzheimer, Brussels Jazz Orchestra, Ack van Rooyen, Benny Golson, Francesco Bearzatti. Experimentează fuziuni de genuri muzicale și procesare electronică cu Kaja Draksler Acropolis Quintet și în duo cu câștigătoarea Montreaux Jazz Vocal Competition 2010, Sanem Kalfa, pentru care lucrează și în calitate de compozitor. În anul 2007 înregistreză primul său album în calitate de co-lider al grupului Re-bop Unit, avându-l ca invitat pe saxofonistul Dick Oatts, recunoscut în special pentru colaborarea sa cu Thad Jones/Mel Lewis Orchestra. Ca lider al propriului trio (DUMItRIO) urmează să lanseze albumul Future Nostalgia.

Contrabasistul RÄ‚ZVAN COJANU este unul din basiștii de forță la ora actuală, muzician foarte des întâlnit în concertele de jazz, fie ca sideman sau ca lider. Poate fi găsit pe discurile "Live from ORF" - Marius Vernescu Trio, "Dedcated Waltz" - Petrică Andrei. Activitatea lui muzicală a fost premiată în numeroase rânduri atât ca instrumentist cât și ca aranjor sau compozitor. Activ pe scena festivalieră și de club de la noi și din străinătate (Festivalurile din Ploiești, Sibiu, Satu Mare, George Enescu Festival, ORF Jazz Festival, cluburile Porgy & Bess, Jazz Wien Tunel din Viena, Nardis Club - Istanbul) contrabasistul a putut fi auzit în proiecte muzicale alături de Rick Condit, Tom Smith, Nicolas Simion, Emil Bâzgă, Alan Jones, Alex Harding, Lucian Ban, Bucharest Jazz Orchestra și alții, iar colaborarea cu Romanian Jazz Collective este descrisă de acesta ca fiind una specială și datorită întâlnirii muzicale cu bateristul Eugen Gondi, care este o premieră.

Romanian Jazz Collective http://www.youtube.com/watch?v=zghPCXH9mU8
Eugen Gondi - Garana, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=kZBBA6FAJ2M


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top