Noutăți și comunicate

Concert Riul Doamnei, Grimegod, Krepuskul si Heavy Duty in Irish Music Pub

28 octombrie 2011
Concert Riul Doamnei, Grimegod, Krepuskul si Heavy Duty in Irish Music Pub
Vineri, 28 octrombrie 2011 MetalSupport vă invită în Irish & Music Pub la un concert al trupelor Riul Doamnei (Verona, Italia), Grimegod (Arad, România), Krepuskul (Cluj-Napoca, România) și Heavy Duty (Sibiu, România). Concertul face parte din turneul Transylvanian Alliance III ce va avea loc în 5 orașe de la noi.


Riul Doamnei (Verona, Italia)
http://www.riuldoamnei.it

Riul Doamnei, una dintre cele mai importante trupe italiene de symphonic black metal, și-a început existenta în Verona la jumatatea lui 1999, remarcându-se imediat prin sound-ul agresiv, dar și pasajele atmosferice maiestuoase. Deși au nume românesc, nici unul din membrii trupei nu e român, numele avându-și originea în pasiunea pentru mitologia româna. În 1997 s-au cunoscut cu baieții de la Krepuskul, iar în 2009, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență, și-au îndeplinit un mare vis: acela de a concerta în Transilvania. Ca și activitate muzicală, încă din primii ani ai existenței italienii au susținut turnee în Italia și estul Europei alături de Vader, Rotting Christ, Krisiun, Marduk, Dew Scented etc. După mai multe demo-uri, au lansat primul album în 2007, Apocryphal fiind votat "Best New Act of 2008", de către cel mai mare webzine de profil din Italia. În această toamnă Riul Doamnei revine în România cu ocazia turneului de promovare al celui de-al doilea album, Fatima, produs de Axiis Music. http://www.youtube.com/watch?v=tjulvivAUHA


Grimegod (Arad, România)

Grimegod, invitații de onoare al acestui eveniment, unii dintre pionierii metalului românesc, revin la Cluj după o pauză de mai bine de un an. Înființată acum 20 de ani, Grimegod au participat la numeroase festivaluri în țară și în afara ei, alături de trupe precum Tiamat, Crematory, Lake of Tears, Sear Bliss, etc. Trupa are la activ 7 discuri, iar în momentul de față se pregătesc să lanseze un nou album, "Roads"


Krepuskul (Cluj-Napoca, România)
http://www.krepuskul.com

Krepuskul este una dintre cele mai reprezentative trupe din underground-ul românesc. Cu 150 concerte în doar 4 ani, atât în țară cât și peste hotare, Krepuskul este în plină ascensiune, în 2011 participând la aproape toate festivalele de profil (și nu numai) din țară, obținând locul II la Top T Buzau și locul I la concursul Local Heroes, urmând să reprezinte România la finala internaționala din 2012 (în Portugalia, Germania sau Finlanda). Au concertat alături de Sepultura, Pain, Krematory, Rotting Christ și mulți alții.


Heavy Duty (Sibiu, România)

Heavy Duty s-a înființat în 2007, dar problemele de componență au făcut ca activitatea trupei să devină una intensă abia începând cu anul 2009. Concertele susținute alături de nume importante ale metalului românesc (Necrovile, Krepuskul, Truda, Bolthard) și apariția lor tot mai activă la festivaluri autohtone (printre care și Artmania 2011) aduc un plus important experienței trupei. Concertul alături de Riul Doamnei, Grimegod și Krepuskul va fi prima lor apariție in Cluj.

Transylvanian Alliance este un turneu născut dintr-o colaborare între trupa italiană Riul Doamnei și clujenii de la Krepuskul. ÎI veți putea vedea în:
28 octombrie 2011 - Cluj Napoca - Irish & Music Pub (alaături de Grimegod și Heavy Duty)
29 octombrie 2011 - Petroșani - Club Barock
30 octombrie 2011 - București - Club Fabrica (alături de Necrodeath - Italia)
31 octombrie 2011 - Sibiu - Oldies Pub
1 noiembrie 2011 - Timișoara - Club Daos

Mai multe informații despre turneu se vor găsi pe site-urile trupelor.

Sursa: MetalSupport
http://www.metalsupport.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top