Noutăți și comunicate

Concert Ravi Coltrane la Sala Radio

22 februarie 2015
Concert Ravi Coltrane la Sala Radio
Sâmbătă, 22 februarie 2014, Jazz Syndicate Live Sessions a pregătit o surpriză de proporții iubitorilor de jazz și nu numai din România: la Sala Radio din Capitală, va avea loc un concert extraordinar cu muzicianul de jazz Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane.

Instrumentist la saxofon tenor și saxofon sopran, șef de formație și compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seamă improvizatori ai momentului din generația medie a muzicienilor americani de gen.

Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii și un talent ieșit din comun, dar in mod cert a contat și faptul că este cel de al doilea fiu (celălalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor '50 - '60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) și al apreciatei pianiste și organiste Alice Coltrane (1937-2007).



Concertul Ravi Coltrane de la București face parte din turneul european de promovare a albumului "Spirit Fiction" editat de celebra casa Blue Note Recors. Proiectul este propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, în cadrul căruia admirabilul saxofonist este completat de alți trei muzicieni de excepție: David Virelles - pian, Dezron Douglas - bass și Johnathan Blake - baterie.

The Coltrane Quartet a urcat pe scenă la Monterey Jazz Festival în 2001 și 2013, la Montreux Jazz Festival din Elveția și Newport Jazz Festival în 2004, la Vienne Jazz Festival în 2005. Tot în 2005, în luna ianuarie, Ravi Coltrane a întreprins un turneu în India.



Despre Ravi Coltrane

Născut la 6 august 1965 în Long Island, New York, dar crescut în Los Angeles, Ravi Coltrane (al cărui prenume a fost adoptat după acela al legendarului instrumentist indian la sitar Ravi Shankar) și-a definit drumul în viață raportat în totalitate la arta sunetelor. Trăind din copilărie într-un ambient saturat de muzică (jazz, R&B, soul, muzică clasică etc.), a studiat în liceu clarinetul, dar începînd cu 1986 s-a concentrat asupra saxofonului ca student la Institute for the Arts din California. În perioada 1991-1993 Ravi Coltrane s-a alăturat celebrului baterist Elvin Jones (colaborator în anii '60 al lui John Coltrane) în grupul acestuia numit "Jazz Machine".

S-a stabilit la New York, colaborând cu interpreți de prim rang între care bateristul Jack DeJohnnette, trompetistul Wallace Roney, pianiștii Geri Allen, Kenny Barron, Joanne Brackeen, saxofoniștii Joe Lovano și Steve Coleman (promotor al conceptului M-Base) - cu acesta din urmă colaborînd la realizarea a nu mai puțin de șase discuri.

După ce contribuise la aproape treizeci de seturi de înregistrări ca sideman pe lângă alți muzicieni, Ravi Coltrane a realizat în 1998 propriul album ca lider, "Moving Pictures" (Rca Victor) urmat de alte două, cele intitulate "From the Round Box" (2000, Rca Victor) și "Mad 6" apărut în 2002 sub sigla casei Sony Music. În paralel, Ravi Coltrane și-a asumat rolul de trezorier/curator al familiei pentru materialele rămase în schițe de la tatăl său, producînd astfel, în 2002, cvadruplul album "Legacy", în fapt un studiu tematic al carierei lui John Coltrane.

A fost în același an co-producătorul reeditării de către casa de discuri Verve, într-o ediție de lux, a lucrării "A Love Supreme".

Ravi Coltrane a evoluat pe scenă dar și în studio alături de pianiștii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofoniștii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, bass-iștii Stanley Clarke, Christian McBride, bateristul Roy Haynes,



Biletele pentru concertul Ravi Coltrane Quartet au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro și IaBilet.ro

Facebook: https://www.facebook.com/rjcoltrane
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/728913703845937/
Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Recomandat de Magic FM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top