Noutăți și comunicate

Concert Primal Fear si Brainstorm in club The Silver Church

8 aprilie 2012
Concert Primal Fear si Brainstorm in club The Silver Church
Duminică, 08 aprilie 2012, Promusic Events și revista Maximum Rock vă invită la un concert al trupelor Primal Fear și Brainstorm în The Silver Church din București.

Adresa club The Silver Church : Strada Plevnei, Nr. 61, București (http://www.tscarena.ro).

Concertul face parte din turneul european de promovare al celui mai nou material discografic Primal Fear intitulat "Unbreakable". Lansarea noului produs muzical va avea loc în Europa pe data de 20 ianuarie 2011.

Ralf Scheppers, solistul vocal al formației Primal Fear a declarat: "Nu am uitat de primirea călduroasă de care am avut parte data trecută când am cântat alături de Judas Priest, însă de data aceasta va fi un concert special fiindcă noi vom fi headlineri și prezentăm un material noi care sună excelent."

În deschidere sunt invitate câteva formații printre care și germanii de la Brainstorm.

Pagina oficială a evenimentului: http://www.promusicprod.ro/primalfear
Pagina de FACEBOOK a evenimentului poate fi accesată AICI.

Bilete:
Numărul biletelor este limitat la 500 de bucăți, iar acestea se pot achiziționa prin comandă în rețeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas la următoarele prețuri:
- 65 lei pentru primele 100 bucăți (Primele 50 de bilete participă la o extragere pentru 15 pass-uri meet and greet cu trupa Primal Fear)
- 75 lei pentru următoarele bilete, pana la data de 7 aprilie 2012
- 85 lei pentru biletele achiziționate în ziua concertului, 8 aprilie 2012. Acestea se achiziționeaza DOAR la intrarea în locația evenimentului, în limita biletelor disponibile.

O lista cu toate magazinele Germanos din țară unde găsiti bilete pentru acest concert se poate studia AICI.

Trupa Primal Fear in concert

PRIMAL FEAR
este o trupa germană de power-speed metal, formată în 1997 de Ralf Scheepers (voce) și Mat Sinner (chitara bas). Formația s-a născut printr-o întorsătură curioasă a soartei, dupa ce Ralf Scheepers nu a fost cooptat de Judas Priest ca înlocuitor al celebrului Rob Halford.

După această "dezamăgire", fostul vocalist al Gamma Ray îl întâlnește pe Mat Sinner, cu care încropește un proiect muzical care va ridica metalul deasupra epigonismului post-Judas Priest - Primal Fear.

Ideea conceperii acestui proiect s-a născut în luna octombrie a anului 1997, după un concert al cover-band-ului Just Priest, condus de Ralf Scheepers. Mat Sinner și Tom Naumann, care au luat parte la eveniment, au văzut ceva mai mult în vocea lui Scheepers decât simplul talent de a-l imita pe Halford.
Împreună, cei trei muzicieni au pus bazele formației Primal Fear care a semnat în același an un contract cu faimoasa casă de discuri Nuclear Blast Records.

Albumul de debut al trupei a fost lansat în luna februarie a anului 1998. Discul, intitulat "Primal Fear", s-a clasat pe locul 48 în topul german al LP-urilor, o performanță uriașă pentru un album metal aparținând unei formații aflate la început de drum. Tot în 1998, trupa a plecat în turneu alături de Hammerfall și Running Wild.

De atunci, Primal Fear a lansat 8 albume, 3 DVD-uri, un album "Best-Of" și un EP special. Mai mult, trupa plănuiește să ia cu asalt lumea metalului contemporan cu un nou material discografic care va vedea lumina zilei la sfârșitul lunii ianuarie, 2012. Albumul se numește "Unbreakable" și conține 13 piese.

Primal Fear:
Ralf Scheppers - voce
Magnus Karlsson - chitara
Alexander Beyrodt - chitara
Mat Sinner - chitara bas
Randy Black - tobe

Discografie completa:
Albume
:
- Primal Fear (1998)
- Jaws of Death (1999)
- Nuclear Fire (2001)
- Black Sun (2002)
- Devil's Ground (2004)
- Seven Seals (2005)
- New Religion (2007)
- 16.6 (Before The Devil Knows You're Dead) (2009)
- Unbreakable (2012)

EP-uri:
- Horrorscope (5 piese plus un CD special, 2009)

DVD-uri:
- The History of Fear (DVD plus un CD special, 2003)
- Live in the USA (CD plus DVD, 2010)
- All Over The World (DVD, 2010)

Best Of
- Metal is Forever - The Very Best Of Primal Fear (2006)


Trupa Brainstorm

BRAINSTORM este o formație germană de power-metal, formată în 1989 de chitariștii Torsten Ihlenfeld și Milan Loncaric. Celor doi li s-au alăturat toboșarul Dieter Bernert și vocalistul Andy B. Franck, cunoscut pentru munca sa alături de Symphorce. Spre deosebire de cele mai multe trupe care abordează power metal-ul, Brainstorm se remarcă printr-un stil mult mai întunecat și mai atmosferic.

Deși formația a fost înființată în 1989, primul album Brainstorm a văzut lumina zilei abia în anul 1997. "Hungry" a fost aclamat de critici și apreciat ca fiind rezultatul muncii asiduue a unei formații care făcea muzică pentru că avea ceva de spus și nu pentru că își dorea o faimă obținută facil.

În 1998, Brainstorm lansează al doilea album, "Unholy", urmat de un turneu alături de Iced Earth. 1998 este și anul în care Andy B. Franck își începe colaborarea cu Brainstorm, spre fericirea formației, care va culege roadele acestei uniuni providențiale.

Urmează o perioadă prolifică pentru trupa germană care lansează pe rand albumele Ambiguity (2000), Metus Mortis (2001) - considerat albumul care a adus trupei popularitatea binemeritată, Soul Temptation (2003), Liquid Monster (2005), Downburst (2008), Memorial Roots (2009) și, nu în ultimul rând, On The Spur Of The Moment (2011), considerat de critici o capodoperă a power-metalului contemporan.


Brainstorm:
Andy B. Franck - voce
Torsten Ihlenfeld - chitara, backing vocals
Milan Loncaric - chitara, backing vocals
Antonio Ieva - chitara bas
Dieter Bernert - tobe

Discografie completa:
Albume
Hungry (1997)
Unholy (1998)
Ambiguity (2000)
Metus Mortis (2001)
Soul Temptation (2003)
Liquid Monster (2005)
Downburst (2008)
Memorial Roots (2009)
On The Spur Of The Moment (2011)

Single-uri
All Those Words (2005)
Fire Walk With Me (2007)

DVD-uri
Honey From The B's (Beasting Around The Bush) (2007)

Sursa: Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.promusicprod.ro
http://www.maximumrock.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top