Noutăți și comunicate

Concert Phi, Axial Lead si Mindacage Escape in Question Mark

28 august 2015
Concert Phi, Axial Lead si Mindacage Escape in Question Mark
Vineri, 28 august 2015, vă așteptăm la o seară care îmbină laturile moderne ale progressive-ului, de la avant-garde la post, alături de Phi (Austria), Axial Lead și Mindcage Escape. Așa cum v-ați aștepta, sonoritățile care vor părăsi Question Mark vor fi progressive de la început și până la final.

Open doors: 20:30. Ora de începere a concertelor: 21:30
Support trupe: 15 RON.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/706889856100214/
Programul complet va fi anunțat în curând.



ProgSphere în colaborare cu Jurnal Rock vã oferã o nouã searã specialã de sonoritãți progresive în incinta celui mai prietenos loc din oraș, Question Mark. Invitați de onoare sunt austriecii inovativi de la Phi, aflați în plin turneu prin Europa la acest moment și ai noștri purtãtori de cuvânt al progressive-ului, Axial Lead și Mindcage Escape.



Phi este o trupă deloc nouă pe scena prog-ului, mereu dornică de a sparge tiparul a ceea ce înseamnă noul val de progressive. Combinând într-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor în peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phi garantează o

călătorie în lumea experimentelor greu de uitat. Până în prezent trupa are la activ patru materiale discografice: "For the love of ghosts", "The deflowering of reality", "Years of breathing" și "Now the waves of sound remain", iar pe perioada verii este pornitã într-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.



Axial Lead este un triumf al inventivității și al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric și vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de ușor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monștri pe cât de metaforici, pe atât de ancorați în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se țese o pânză în care îți prinzi urechile în mod conștient, și în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepție: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri și riff-uri care încorporează mii de influențe și o evoluție armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de cãtre ascultãtori.



Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în București și este adepta sonorităților progressive metal, cu influențe din diverse alte genuri, formația descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorința de a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, "Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani și de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliazã genuri de metal felurite printr-o singurã constantã: progressive-ul.



QUESTION MARK – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top