Noutăți și comunicate

Concert Opeth si Katatonia la Arenele Romane din Bucuresti

ANULAT !!!
5 iunie 2011
Concert Opeth si Katatonia la Arenele Romane din Bucuresti
Duminică, 5 iunie 2011, One Event & Show Department vă invită la Arenele Romane din București unde trupele Opeth (http://www.opeth.com) și Katatonia(http://www.katatonia.com), două din revelațiile muzicii rock-progresive ale ultimului deceniu, vor cânta pentru prima oară pe aceeași scenă în România.

Biletele pentru acest concert au fost puse în vânzare online la Eventim.ro și în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas și Cărturești și pot fi achiziționate la următoarele prețuri, în funcție de poziția în arenă și de perioadă, astfel:
- 15 aprilie - 30 aprilie: 110 lei în fața scenei și 130 lei în tribune;
- 1 mai - 4 iunie: 130 lei în fața scenei și 150 lei în tribune;
- în ziua concertului: 150 lei în fața scenei și 170 lei în tribune.
De asemenea, pentru acest concert va fi pus în vânzare un număr limitat de bilete promoționale "Rock 6-Pack", care permite accesul unui grup de 6 persoane (la prețul de 5 persoane), precum și 6 beri gratis. Prețul biletului este de 550 lei, oferta fiind limitată la 100 de bucăți. Promoția se adresează persoanelor care au împlinită vârsta de 18 ani la data concertului.


Ambele formații s-au format la începutul anilor 90 în Stockholm, Suedia și au atras încă de la debut atenția publicului de metal și a criticii de specialitate prin muzica fără compromisuri, directă și dură în cazul Opeth și melancolică, cu versuri apăsătoare, a trupei Katatonia. Stilul muzical al celor două trupe a evoluat de-a lungul timpului: Opeth a încorporat elemente de muzică progresivă în genul Dream Theater cu influențe folk, blues, clasică și jazz, iar Katatonia de muzică gotică și alternativă. Alături de Anathema, My Dying Bride și Paradise Lost, Katatonia sunt considerați precursorii stilului doom/gothic metal.

Opeth a lansat până acum 9 albume de studio, 3 albume live și 3 DVD-uri. Ultimele patru dintre ele au ocupat poziții înalte în topurile Billboard și Heatseekers din Statele Unite. "Deliverance", discul lansat în anul 2002 a câștigat Premiul Grammy în Suedia la categoria "Best Hard Rock Album", iar cel din 2008, "Watershed", a intrat direct pe locul 1 în topul de vânzări din Finlanda.

Opeth se află în studio în acest moment unde pregătesc noi înregistrări, materialul fiind prevăzut să apară pe piață până la sfârșitul acestui an. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, Opeth a susținut o serie de 6 show-uri, iar cel din Londra din data de 5 aprilie 2010 a fost filmat pentru DVD și lansat ulterior cu titlul "Live In Concert at the Royal Albert Hall".

Discografia Katatonia este compusă din 8 albume de studio, 7 EP-uri, 2 albume live, 2 compilații "˜Best Of' și 3 DVD-uri. Albumul "The Great Cold Distance" lansat în anul 2006 este cel mai bun material al formatiei, considerat de mulți la data apariției o "bijuterie" muzicală, o producție excelentă din toate punctele de vedere, care întreține o atmosferă aparte. Nu mai puțin de 3 piese au fost extrase ca single-uri, iar trupa s-a bucurat de o atenție neașteptată, dar binemeritată din partea presei și a publicului de peste ocean. Cu această ocazie, Katatonia a susținut primul turneu în Statele Unite.

Ambele trupe au susținut concerte în întreaga lume, fiind prezenți de-a lungul carierei la cele mai importante festivaluri din ultimii ani: Sonisphere, Graspop, Rock Am Ring și Rock Im Park, Wacken, Rock Hard Festival, Hellfest, Roskilde sau Sziget.

Opeth a cântat pentru prima oară în România în anul 2009 la festivalul Artmania, în fața a 5000 de spectatori, iar concertul Katatonia de la Clubul Preoteasa din anul 2007 a fost sold-out.


Organizator: One Event & Show Department
http://www.facebook.com/OneEventRO




Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top