Noutăți și comunicate

Concert MONO in Euphoria Music Hall din Cluj-Napoca

22 iulie 2011
Concert MONO in Euphoria Music Hall din Cluj-Napoca
Vineri, 22 iulie 2011, incepand cu ora 22:00, sunteti invitati in Euphoria Music Hall din Cluj-Napoca pentru un concert al trupei MONO - instrumental post-rock.

Pretul unui bilet este de 30 lei. Acesta poate fi achizionat din Magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti, Humanitas & http://www.eventim.ro dar si de la intrarea in locatie, in seara evenimentului.

Una dintre cele mai spectaculoase trupe Post-Rock din toate timpurile va pasi pentru prima data teritoriul Romaniei in luna iulie! Cvartetul japonez MONO a raspuns pozitiv invitatiei DonisArt si vine la Cluj Napoca sa sustina un concert pentru toti fanii din Romania dar si pentru toti cei ce doresc sa descopere o trupa fenomenala live!

Infiintata in acelasi an cu EXPLOSIONS IN THE SKY si la scurt timp dupa superbul JAKOB, MONO a realizat in cei 12 ani de activitate 5 albume de o frumusete aparte, materiale ce pot fi considerate reper sau chiar de inspiratie pentru intregul curent Post-Rock de astazi, un adevarat boom muzical!

Nu este deloc de neglijat nici faptul ca trupetii au cantat impreuna cu Holy Ground Orchestra la Tokyo, Kuala Lumpur si New York iar in luna iunie o vor face din nou, de data aceasta la Londra.

Muzica MONO este un amestec inspirat dar si original de Experimental si Instrumental Rock, cu treceri prin Shoegaze, muzica clasica, ecouri Noise si atingeri minimaliste, efectele chitarilor lui Yoda si Taka fiind "motoarele navei" japoneze... Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor inaltatoare iar trecerile complexe si variate ale bateriei lui Yasunori raman imediat intiparite in mintea ascultatorului MONO"¦ restul instrumentelor inserate de cei 4 in piesele lor completeaza armonios un sunet inconfundabil: organ, pian, timpani, glockenspiel.

O calatorie MONO poate fi privita si ca o descatusare totala de energii, unde dimensiunea cosmica se interpatrunde perfect cu starea de levitatie si contureaza o aura epica unica, perceputa doar atemporal si ale caror atingeri, daca le putem spune asa, se bucura de efecte si umbre fragile, introspective, asimptotice"¦
http://www.youtube.com/watch?v=oaJbQm9zfPI

Aceasta "implozie" creata de muzica MONO este departe de a fi una destructiva"¦ Discutam doar de o simpla exprimare de sunete aranjate cu grija pe un portativ virtual, care dezvolta insa sentimente si trairi complexe!
http://www.youtube.com/watch?v=gJSXYXvrWv4

Mai putin comeciali ca MOGWAI si nu atat de titrati ca SIGUR ROS sau GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR, cei din MONO au reusit, atat cu cele 5 albume cat si cu alte experimente facute alaturi de alti muzicieni, sa dinamiteze o scena ce nu exista propriu-zis acum 10 ani, avand astazi posibilitatea de a savura destul de des albume si concerte speciale cu trupe ca: GOD IS AN ASTRONAUT, CASPIAN, PELICAN, RUSSIAN CIRCLES, CECILIA EYES, KWOON, KOVLO sau TIDES FROM NEBULA. Pentru toti acesti muzicieni dar si pentru multi altii MONO este o trupa cult, reper pentru scena Post-Rock!

Japonezii vin in premiera in Romania pentru un concert singular, ce va fi sustinut in seara de 22 iulie, incepand cu ora 22.00, in CLUJ NAPOCA,  gazda fiind selecta locatie Euphoria Music Hall, Str. Ploiesti Nr. 51.

Info despre trupa: http://www.monoishere.com



Evenimente recomandate

Top