Noutăți și comunicate

Concert Laibach in The Silver Church Club din Bucuresti

22 mai 2014
Concert Laibach in The Silver Church Club din Bucuresti
Joi 22 mai 2014, Laibach (emblematicul grup industrial/dark wave/avangarde & experimental, de origine slovenă), revine la București, într-un turneu de promovare a celui mai recent album, "Spectre", apărut în luna martie a acestui an. Evenimentul este organizat de Club Control cu sprijinul The Silver Church Club.

Intrare: 65 lei. Biletele se pot achiziționa în avans din club Control ( Str. C-tin Mille, nr. 4) sau online, în sistem "print at home" de pe http://www.easytickets.ro.
Concertul are loc in The Silver Church Club (Str. Calea Plevnei, nr. 61).

Facebook event



Cu o activitate ce a imbinat controversa cu forta inovatiei, jongland cu arta, politica si filosofia, Laibach se bucură de o reputație interesantă și mare recunoaștere la nivel internațional.

Deși au început în iunie 1980 ca un colectiv muzical și artistic în Slovenia, Laibach s-au făcut remarcați la nivel mondial în primul rând prin muzică, discografia lor numărând peste 30 de albume lansate în diferite formate (Cd, vinil, casete audio, etc). Grupul a avut o implicare multi-disciplinară, vizând multe domenii, de la cultura populară la cross-media și arta performativă (colaje, fotocopii, postere, grafica, pictura, video, instalații, concerte și spectacole). Membră și reprezentantă a mișcării culturale Neue Slowenische Kunst, Laibach s-a confruntat cu multe problematici, stârnind reacții puternice din partea autorităților politice din fosta Iugoslavie și mai ales în Republica Socialistă Slovenia natală.

2-Concert_Laibach_in_The_Silver__UrzzBOYRc0.jpg
În 1983 au inventat și definit termenul istoric de "retro-avangarda" și au chestionat în mod constant, din punct de vedere artistic, termeni precum citat, însușire, re-contextualizare, drepturi de autor și copiere. Laibach pune în practică conceptul de operă colectivă, demontând latura individuală a artistului și stabilind principiul hiper-identificării.

Elementele specifice Laibach regăsite în toate formele lor de manifestare artistică sunt: referințele puternice la istoria artei avangardiste și la realismul socialist pentru producția lor de artă vizuală, de-individualizarea prin aparitiile pe scena sub forma unui cvartet anonim, îmbrăcat în uniforme depersonalizante, proclamațiile conceptuale și performance-urile cu un sound puternic încadrat intr-o zonă muzicală (pop) industrială.

Laibach "Eurovision" - http://www.youtube.com/watch?v=GOffk1G6OX8



Lansat la Mute Records, Spectre este primul album de studio Laibach în 8 ani, un adevărat manifest în formă poetică. Magnific și grav, dar în mod formal vesel, proaspăt și provocator, Spectre iese din umbră și aduce la lumină o serie de piese și idei noi cu care Laibach își restabilește poziția grandioasă pe scena muzicală internațională.

Cu Spectre, Laibach s-au "reinventat" pe sine într-o forma plină de prospețime, dar în același timp cizelată și solidă. Trupa pune în discuție toate interpretările rigide, precum și prejudecățile despre ea însăși, despre muzica și intențiile sale, despre propria filozofie și ideologie.

Versiunea extinsă a albumului include patru piese bonus, inclusiv Love On The Beat, o adaptare Laibach a celebrei piese a lui Gainsbourg și adaptarea unui vechi blues al lui Blind Lemon Jefferson - See That My Grave Is Kept Clean, piesa pe care Laibach a înregistrat-o inițial pentru producția de teatru Die Macht der Finsternis (Puterea Intunericului), de Lev Tolstoi.

Website: http://www.laibach.org
Facebook: http://www.facebook.com/Laibach
Youtube: http://www.youtube.com/user/laibach/
Vimeo: https://vimeo.com/laibach/
Instagram: http://instagram.com/laibachofficial



"Laibach's endlessly provocative pop-art has made the average Turner Prize winner seem like a child getting a little bit transgressive with its Lego." (The Quietus)

"For pop fans there's a fair amount to like on Spectre." (Classic Pop)

"Spectre is proof that no one does it better." (The Wire)

"Bewildering, ambitious and ripe for misinterpretation and overanalysis"¦" (Rock A Rolla)

"Laibach's most uplifting pop moment." (Terrorizer)

"Spectre is a sledgehammer of an album." (Freq)



Parteneri media: Radio Guerrilla, Eclecticfm.ro, Rock Fm, Romanian Rock Radio, Radio România Cultural, Gazeta Reforma, ȘapteSeri, Zile si Nopti, Dilema Veche, Jurnalul Național, Romania Libera, Sunete, Academia Catavencu, Adevărul, Vice, Decât o Revistă, All Hollow, Ad Zeitung, Catavencii, Tataia, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, No.3.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, Tonight.eu, Hipmag.ro, Anyplace.ro, tilllate.com, iConcert.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, hailaconcert.ro, Rockstage.ro, MaximumRock, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, woobicha.ro, Mixtopia.ro, sofresh.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, 121.ro, hotcity.ro, kudika.ro, getlokal.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, evenimenteincluj.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, BucharestExpat.com, InYourPocket, , nineoclock, romania-insider.com.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top